KaDy - TPK (5 - 2)

Aika: 17.2.2013 14.00
Paikka: Monitoimitalo
Sarja: Futsal-Liiga


Lähtökohdat

Vastakkain sarjakärki Dynamo ja TPK viidenneltä sijalta. Dynamolla matemaattinen mahdollisuus varmistaa voitolla runkosarjan mestaruus, mikäli Sievi häviäisi vastoin odotuksia kotonaan ESC:lle.

TPK on aina ollut Dynamolle vaikea vastustaja, ja joukkueiden kohtaamiset ovat olleet keskimäärin varsin kuumia. Lähestyvät playoffit tuovat varmasti oman lisämausteensa otteluun. Ainakin Tampereella haettiin jo eilen selvästi tanssiaskelia kevään koitoksia silmällä pitäen.

KaDy:n etuna oli turkulaisia kaksi tuntia pidempi palautumisaika ja lyhyempi bussimatka eilisestä pelistä. Molemmat hakivat vieraspisteen matkoiltaan: Dynamo Ilvekseltä ja TPK Sieviltä.

KaDy:n kokoonpanosta puuttui vamman vuoksi kapteeni Mikko Kytölä ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Miten punamustakone selviäisi isoa ja ilkeää TPK:ta vastaan ilman johtavaa pelaajaansa?

Mikä ratkaisi?

kaihlos.jpgDynamon toisen puoliajan huima tasonnosto oli liikaa vieraille. Ensimmäisellä puoliajalla peli aaltoili tasaisesti päästä toiseen, ja molemmilla oli useita paikkoja maalintekoon. TPK vastahyökkäsi erittäin vaarallisesti, ja Nippe Laitinen KaDy:n maalinsuulla sai olla tarkkana. Maaleja nähtiin kuitenkin vain yksi: vt. kapteeni Jukka Kytölä vei KaDy-Hirviön johtoon Laitisen oivallisesta avauksesta vain kahdeksan sekuntia ennen taukoa.

(Kuva: Jussi Kaihlajärvi valitsi Futsal-Liigan pelin, vaikka nopeus olisi varmasti riittänyt yleisurheilun halli-SM-kisoihinkin. Tuloksena ottelun parhaan palkinto.)

Liekö syynä ollut turkulaisia demoralisoiva viime hetken maali vai KaDy:n mieltä ylentävät koppipuheet, mutta Dynamo tuli toiselle puoliajalle täysin erilaisella ilmeellä. Ottelun parhaana palkittu Jussi Kaihlajärvi väänsi toisen maalin puoliväkisin jo avausminuutilla, mikä sytytti kotiyleisön ja -joukkueen laadukkaaseen suoritukseen. Keskikieppeillä osuivat myös Miika Hosio ja ylivoimalla J. Kytölä toistamiseen. TPK nousi vielä kahden maalin päähän, mutta kotivoitto ei ollut Kaihlajärven maalin jälkeen missään vaiheessa uhattuna.

Erikoista

Tunteet kävivät todella kuumina miltei läpi ottelun. Tuomarit joutuivat jakamaan kuusi varoitusta, joista kaksi nousi TPK:n Eemeli Laaksoselle. KaDy:n ylivoimapyöritystä ei tarvinnut ihastella kuin seitsemän sekuntia, kun pallo oli jo verkossa J. Kytölän toimesta. Myös virhetilit täyttyivät puolin ja toisin kertaalleen, mutta kymppimetrisiä ei päästy ampumaan.

nippe.jpgErikoista oli myös se, että kausi ehti edetä näinkin pitkälle ennen kuin Monnarin "Elävä seinä" Nippe Laitinen avasi maalitilinsä. Loppulukemat tyhjiin viimeistelleen Nipen iltapäiväpuhde sisälsi tehot 1+1, kimmoisia koppeja ja kaksi veikkaustähteä. Kaiken kruunasi osuva maalibiisi...

(Kuva: Nippe "Intuitio" Laitinen, offensiivisesti ja defensiivisesti kyvykäs puitteidenvartija)

Palkitut:

*** Jussi Kaihlajärvi (KaDy)
** Niila-Ville Laitinen (KaDy)
* Jukka Kytölä (KaDy)

KaDy:n paras: Jussi Kaihlajärvi
TPK:n paras: Petteri Pitkänen

Palkinnot tarjosi Metso Automation.

Yleisö:
90 kpl

Seuraava ottelu:
KaDy-KylVe
Su 24.2. klo 15:30
Monnari, JKL 


Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
1 - 019:52Kytölä JukkaLaitinen Niila-Ville
2 - 020:47Kaihlajärvi JussiTolvanen Kimmo
3 - 029:07Hosio MiikaKaihlajärvi Jussi
4 - 031:34Kytölä JukkaLahtinen Tomi
4 - 137:39Pitkänen PetteriEi syöttäjää
4 - 238:34Juvenal WeldsonKoivunen K-P
5 - 239:40Laitinen Niila-VilleEi syöttäjää
Varoitukset:
AikaVaroitettu pelaajaVaroitus
00:00Laaksonen EemeliKeltainen
00:00Pitkänen PetteriKeltainen
00:00Laaksonen EemeliKeltainen
00:00Laaksonen EemeliPunainen
00:00Pernaa JuhanaKeltainen
00:00Kytölä JukkaKeltainen
00:00Muridiyazd ArashKeltainen
Vaihdot:
AikaUlosSisään
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
1Laitinen Niila-Ville
Maalipelaaja
3Huhtanen Kerkko
Pelaaja-valmentaja
4Kinnunen Jaakko
Kenttäpelaaja
5Kaihlajärvi Jussi
Kenttäpelaaja
6Kytölä Jukka
Kenttäpelaaja
7Tolvanen Kimmo
Kenttäpelaaja
8Lahtinen Tomi
Kenttäpelaaja
9Muridiyazd Arash
Kenttäpelaaja
10Hosio Miika
Kenttäpelaaja
14Ojala Jarkko
Kenttäpelaaja
-Pernaa Juhana
Kenttäpelaaja