KaDy - KylVe (5 - 3)

Aika: 24.2.2013 15.30

Lähtökohdat

Vastakkain sarjakärki Dynamo ja Kylmäkosken Veikot. Dynamolla tasapelilläkin mahdollisuus ottaa haltuunsa runkosarjan voitto. KylVelle puolestaan kelpaisi pisteet, jotta joukkue pysyisi kiinni pudotuspelipaikassa.

KaDylla ollut viikko aikaa hioa kuvioita kuntoon voitokkaan mutta kuuman TPK-ottelun jälkeen. KylVe pelasi puolestaan viikko sitten kotonaan häviten kovassa nousukunnossa olevalle GFT:lle vain 2-4. GFT kun on kymmenestä viime ottelustaan voittanut peräti yhdeksän.

KaDy:n kokoonpanosta puuttuivat maalivahti Niila-Ville Laitinen, Jussi Kaihlajärvi, Jere Keskinen, Jaakko Kinnunen sekä Mikko Takala. Veräjän suulle asettui nuori lupaus Henri Hytönen, joka on jo päässyt vilauttelemaan osaamistaan liigaparketeilla.

Mikä ratkaisi?

Dynamon rutiini. Peli oli lähestulkoon koko ottelun läpi täysin Dynamon hallintaa Kylmäkosken Veikkojen tyytyessä  puolustamaan tiiviillä neliöllä omaa maaliaan ja keskittymällä vain yksittäisiin harppuunahyökkäyksiin.

Totuuden nimissä on kuitenkin todettava, että kylmäkoskelaiset saivat ensimmäisellä jaksolla ajoittain perin helposti vaarallisen näköisiä tilanteita penetroivilla syötöillään, mutta KaDy-lauman uhrautuva asenne myös puolustussuuntaan pelasti tilanteet kerta toisensa jälkeen. Veljeskaksikko Jukka ja Mikko Kytölä onnistuivat päästämään KaDy-fanit piinasta jo rapian seitsemän peliminuutin jälkeen, kun hieno kuvio tuotti tulosta.

Kerkko Huhtasen pommi ylähirren alle ja Jarkko Ojalan maali ajassa 19:59 siivittivät Dynamon turvallisen tuntuisessa 3-0 -johdossa tauolle.

Toinen erä alkoi kuitenkin vieraiden duurisävelillä, sillä KylVe pääsi kaventamaan lukemiksi 3-1 jo parin minuutin pelin jälkeen. Dynamo ei tästä liiemmin hätkähtänyt vaan jatkoi pallonhallintaa sanellen pelin tempon perin suvereenisti. Silti KylVe pääsi jälleen Dynamon vajavaisen omalla alueella puolustamisen seurauksena tuuttaamaan itsensä jo maalin päähän.

Tämän jälkeen Dynamo lisäsi selvästi kierroksia koneeseen ja jauhoi pakkomaalin joka oli hienoa katseltavaa. Ottelun parhaana palkittu Miika Hosio pääsi pommittamaan lähes puolesta kentästä ammuksen, jonka miehen maajoukkuekolleega M.Kytölä jatkoi kantapäällään maaliin. Vaikka Dynamo hallitsi rutiinillaan ottelun loppupuolta, pääsi KylVe ikävästi vielä kaventamaan 4-3 -lukemiin pallon pomppiessa Dynamon puolustuksen seassa kuin flipperissä. Maalista vastasi vieraiden J-P Jyrämö.

Dynamon rutiini oli kuitenkin liikaa vielä reikäpaidalla yrittäneille vieraille ja M.Kytölä pääsi viime sekunneilla kaunistelemaan loppulukemiksi 5-3.

Erikoista

Mikko Kytölä (2+1) sekä Miika Hosio (0+2) olivat päivän selkeä tutkapari vastaten punamustien kahdesta viimeisestä maalista. Ottelun aikana miehillä oli myös pari muuta maukasta tekopaikkaa lähes identtisten kuvioiden seurauksena.

maagi2.jpg[Kuva: Ottelun parhaan on helppo hymyillä. Pallotaituri Miika Hosio pohjusti KaDylle kaksi maalia.]

Vaikka ottelu ei ollut missään nimessä kovinkaan kuuma saati fyysinen (ottelussa vihellettiin yhteensä vain kuusi virhettä), jakoivat kuitenkin erotuomarit kolme keltaista korttia. Kaksi näistä dynamolaisille.

Voitollaan Kampuksen Dynamo varmisti runkosarjan voiton itselleen, mikä varmasti nostaa tekemisen mielekkyyttä entisestään punamustien leirissä. Maaliskuun 4. päivä KaDy pääseekin valitsemaan itselleen valssipartnerin puolivälieriin Palloliiton valintatilaisuudessa.