KaDy - Sievi Futsal (3 - 4)

Aika: 16.10.2013 19.00

Piste plakkariin kotiavauksesta - Sievi etevämpi kuusimetrisillä

Monnarin yli 300-päinen yleisö pääsi tekemään tuoreeltaan tuttavuutta kauden uutuuksien kanssa, kun KaDyn ja Sievin välille jouduttiin hakemaan eroa ensin jatkoajan ja sitten rangaistuspotku- eli "voittomaalikilpailun" kautta. Sievi oli tänään kutosen pisteellä osaavampi ja toimitti pallon kolme kertaa Niila-Ville Laitisen selän taakse, siinä missä Dynamolta tehtävässään onnistui ainoastaan Arash Muridiyazd. Jännittävän ja varsin hyvätasoisen ottelun varsinainen peliaika pelattiin lukemiin 2-2 (1-1) ja viiden minuutin jatkoajan jälkeen oltiin tilanteessa 3-3. Pisteet jakaantuivat kaiken edellä mainitun myötä Sievin eduksi 1-2.

Ennakkoasetelmat

Revanssimielellä ja avausottelun murskavoitto vyöllään Keski-Suomeen saapuneen Sievi Futsalin laatu tiedettiin. Odotuksissa oli tasaisen ja kiivaan väännön ohella laadukas mittari sille, missä mennään KaDyn tekemisen osalta lokakuussa 2013.

Mikä ratkaisi

Sievin tolppien välissä huhkinut Miika Toivola antoi tänään joukkueelleen mahdollisuuden pisteisiin ottamalla kiinni yhden kymmenmetrisen varsinaisen peliajan loppupuolella, toisen jatkoajalla ja tämän päälle vielä kaksi kutosta rp-kisassa. Toivolan torjuntojen ohella Dynamolle olivat myrkkyä Sievin juonimat erikoistilanteet: kaksi maalia tehtiin kulmureista ja kolmas reikäpaidan turvin jauhetulla ylivoimalla.

Ottelu käynnistyi odotetusti varsin tarkoissa merkeissä, mutta jakson edetessä KaDy sai prässillään ajettua Sievin nimivahvaa ykkösnyrkkiäkin kohti päätyä ja pian Miika Hosio jo ilahduttikin kotiyleisöä kapitalisoimalla syöttöharhasta ottelun avausmaalin. Johtoasema ei valitettavasti elänyt taukosummeriin saakka, vaan Sievin pelaajavalmentaja Jani Sarajärvi kävi junttaamassa kulmatilanteesta tasoituksen takakulmaan.

Toiselle jaksolle KaDy sai erinomaisen startin. Juho Mäkiniemi tienasi ennen neljännen peliminuutin täyttymistä uutteralla karvauksellaan kulmapotkun, josta seuranneesta tilanteesta Mikko Takala (kuvassa)roisto.jpg nosti Jaakko Kinnuselta saamansa pallon maalin kattopitseihin. Jälleen Sievi kuitenkin kipusi rinnalle noin viiden minuutin kuluttua ja aivan kuten 1-1-maalin tapauksessakin, suoraan vasemmalta annetusta kulmurista, tällä kertaa Juho Alasuutarin viimeistelemänä. Jakson viimeinen kymmenminuuttinen tarjosi yleisöönmenevää jännitystä kumpaisenkin joukkueen saatua tilaisuutensa kolmeen pisteeseen, Dynamon käydessä todella lähellä maalintekoa kahteenkin otteeseen. Virtavasti läpi ottelun esiintyneen Jussi Kaihlajärven moukari tärähti vasempaan poikkiputkeen ja Miika Hosio pääsi yrittämään Sievin kuudennen virheen myötä kymmenestä metristä - turhaan.

Jatkoajan toisella minuutilla Dynamo tarrasi vielä kerran voittoon "Roisto" Takalan upotettua Kaihlajärven asettelemasta leivonnaisesta illan toisella maalillaan tilanteeksi 3-2. Ottelun tappamiseen tarjoutui mahdollisuus vain 15 sekuntia myöhemmin Sievin rikkeen myötä, mutta kymmenmetrinen oli edellisen toisinto: Toivola ehti Hosion laukauksen tielle. Toivolan suorituksista sisua kerännyt Sievi otti reikäpaidan käyttöönsä ja rullasi varsin pikaisesti ottelun Sarajärven ohjaamalla maalilla tasoihin jo kolmannen kerran.

Jatkoajan jälkeen potkitut kuusimetriset kirjattiin Sieville numeroin 1-3, "Jakub" Kinnusen yläputkeen suuntautuneen laukauksen jäätyä ottelun viimeiseksi tapahtumaksi. Vaihtelevia hetkiä tarjonnut jatkoaika puolusti tänään paikkaansa ja hengen päälleen saanut Sievi haki sen viimeisellä minuutilla vielä tasatilanteessakin kahden pisteen pottia reikäpaidalla. Sen sijaan kanta ristiriitaisia tunteita lajikentässä herättäneeseen rankkarikisaan on Dynamon piirissä ehdottoman kielteinen ja tämän järjestelyn tulevaisuutta on syytä puntaroida tulevaisuudessa huolella.