GFT - KaDy (2 - 0)

Aika: 19.10.2013 15.00
Paikka: Leppävaaran Liikuntahalli, Espoo
Sarja: Futsal-Liiga


RAPORTTI: KaDy jäi nollille Espoossa

Espoon Leppävaara osoittautui lauantai-iltapäivänä yhtä turhauttavaksi vierasareenaksi kuin ennenkin. KaDy pelaa viidettä liigavuottaan, tämänpäiväinen "Lepuskin"-visiitti oli viides runkosarjavierailu, pistesaalis viideltä vuodelta on pyöreä 0. Kaksi makeaa playoff-voittoa KaDy:lla sentään on Espoosta keväältä 2011, mutta samoja voitontunnelmia ei tänään päästy kokovalkoisessa leirissä kokemaan. Tappiolukemat kirjattiin luvuin 2–0 (1–0); pistepussin ohella siis Dynamon maalisarakekin pysyi nollassa täydet 40 minuuttia.

Ennakkoasetelmat

Sekä GFT:stä että KaDy:sta oli lähtenyt edelliskausien runkopelaajia: espoolaiset menettivät Panu Aution Venäjän liigaan, kun taas huippukokenut kivijalka Teemu Terho jätti futsalkentät (toistaiseksi?). KaDy:n monivuotisia avainhahmoja Tomi Lahtista ja Kytölän veljeksiä ei tarvitse näillä sivuilla enää seikkaperäisemmin esitelläkään. Molemmat liigamitalistit olivat osallistuneet kesäsarjaan, jossa keskinäiset ottelut menivät niukasti 2–1 KaDy:lle.

Kumpi olisi saanut pakettinsa valmiimmaksi uuden liigakauden alkuun mennessä, kokeneempi GFT vai nuorentunut KaDy? Aiemmissa liigakohtaamisissa kotietu oli ollut valttia: GFT on napsinut pistepotteja KaDy:lta Leppävaarassa, KaDy puolestaan on jopa pyyhkinyt lattiaa "kultaisilla" Hirviö-Luolan parketilla.

Mikä ratkaisi

Isäntä GFT puolusti ketjuillaan huolellisesti eikä KaDy saanut ajoittain mallikkaasti rullannutta, monipuolista pallonhallinta- ja rotaatiopeliään realisoitua tarpeeksi laadukkaiksi maalipaikoiksi. Parhaat jyväskyläläisyritelmät viuhuivat niukasti ohi tai nollapelin pelanneen GFT-vahti Matias Sareliuksen raajoihin. Ottelun molemmat maalit viimeisteli GFT:n kookas target Timo Lumivaara; jälkimmäinen syntyi päätösminuutilla KaDy:n pelatessa tehottomaksi jäänyttä ylivoimakuviotaan.  Ottelu oli hyvätempoinen molempien joukkueiden prässätessä "hyvällä jalalla" melko ylhäältä; samoin vastaiskuihin lähdettiin nopeasti ja päämäärätietoisesti, vaikka maalimäärä jäikin vähäiseksi. Ottelu oli niin ikään hyvin siisti ja kumulatiivisia rikkeitä vihellettiin vain muutama.

KaDy peluutti kahta ketjullista suunnilleen tasaisesti: liigatasolla keskimäärin kokemattomampi vitja Takala – Mäkiniemi – Kinnunen – Linjamäki aloitti molemmat puoliajat ykkösketjuna, mutta kokeneempi nelikko Huhtanen – Hosio – Muridiyazd – Keskinen pelasi kentällä selvästi pidempiä vaihtoja ratkaisujen hetkillä. Huhtasen ketju liikutteli palloa nopeammin, loi enemmän maalipaikkoja ja sai GFT:n aggressiivisen prässin purettua systemaattisemmin, mutta oli vastaanottavana osapuolena ensimmäisessä takaiskussa – ja hieman muunneltuna koostumuksena myös lopun epäonnistuneessa ylivoimapelissä. KaDy:n parhaimmistoon alkaneena syksynä lukeutuvan "Roisto" Takalan (kuvassa)roisto.jpg ketju ei edennyt yhtä tehokkaasti vastustajan kenttäpuoliskolle, mutta selvisi koko ottelun takaiskuitta eikä myöskään joutunut altavastaajaksi nimekkäämpää vastustajaansa vastaan. GFT aloitti ottelun kahdella ketjulla, mutta siirtyi ottelun mittaan kansainvälisiltä kentiltä tuttuun, "kuumien" pelaajien big minutes -sapluunaan. Espoolaisten sikermästä erityisesti pelaaja-valmentaja Jarkko Reinikka kapellimestaroi peliä pallovarmasti ja taitavasti Ville Lindgrenin ja Lumivaaran suuren panoksen ohella. Niila-Ville Laitinen KaDy-maalilla pelasi tutusti kelpo pelin, mutta joutui antautumaan tasakentällisin yhden kerran – kerran enemmän kuin virkaveljensä Sarelius kotimaalilla.

 

Pienten marginaalien peli jälleen kerran, tiivisti manageri Samu Kytölä (kuvassa) smaug-pelaajakortti2.jpgtaiston tauottua 2–0-loppulukemiin. – Olen harmin ja pettymyksen keskelläkin tyytyväinen, että "uusvanhoja" pelaajiamme saa nousta kovissa peleissä aiempaa isompaan rooliin poisjääntien myötä, esimerkkinä vaikkapa "Jugoslaw" Mäkiniemi ja kauan keskuudessamme ollut "Yakub" Kinnunen.
Molemmat ottivat selvästi kopin tarjotusta vastuusta. Tuomas Linjamäki on päässyt ilahduttavan nopeasti sisälle KaDy-pelitavan avainpremisseihin; mielenkiintoista nähdä, missä hänen kohdallaan mennään keväällä, jos kehitys jatkuu samaa tahtia, Kytölä eritteli. 
Hienoa kuitenkin toisaalta saada marraskuussa takaisin kokoonpanosta menetettyä leveyttä, esim. Kaihlajärvi, Ojala ja toivottavasti pian myös kapteenimme Tolvanen, jonka mukaantulo saattaisi kääntää näitä tiukkoja pelejä eduksemme.
Vaikka tekemisemme perustana on yhtenäinen joukkuepeli ja taktinen valveutuneisuus, tarvitaan "voittajatyyppejä" nostamaan koko joukkueen tekemisen tasoa ja hienosäätämään ketjujen tasapainoa, Kytölä toteaa samaan hengenvetoon.

Seuraava ottelu

Ensi viikko on liigassa ottelutaukoa. Futsal-Liigan 4. kierroksella KaDy:n vieraaksi Hirviö-Luolaan saapuu ESC Tammisaaresta. Ottelu pelataan lauantaina 2.11. klo 13.00. Tervetuloa kannustamaan KaDy takaisin voittojen tielle!

Palkitut

GFT: Timo Lumivaara

KaDy: Miika Hosio

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
1 - 015:40Timo LumivaaraJarkko Reinikka
2 - 039:05Timo LumivaaraRisto Salmi
Varoitukset:
AikaVaroitettu pelaajaVaroitus
Vaihdot:
AikaUlosSisään
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
1Laitinen Niila-Ville
Maalivahti
3Huhtanen Kerkko
Pelaaja-valmentaja
4Kinnunen Jaakko
Kenttäpelaaja
8Linjamäki Tuomas
Kenttäpelaaja
9Muridiyazd Arash
Kenttäpelaaja
10Keskinen Jere
Kenttäpelaaja
10Hosio Miika
Kenttäpelaaja
13Takala Mikko
Kenttäpelaaja
15Mäkiniemi Juho
Kenttäpelaaja