KaDy - ESC (4 - 3)

Aika: 2.11.2013 13.00

RAPORTTI: KaDy niukkaan kotivoittoon

Kampuksen Dynamo piti kauden toisessa kotiottelussa kannattajiaan piinassa aina toisen jakson jälkipuoliskolle saakka. Taloudellisesti pelannut vierailija ESC roikkui kiinni yllätyksessä hermostuttavan pitkään, mutta Miika Hosion kaksi maalia ottelun 35. peliminuutilla käänsivät kamppailun punamustien eduksi. Ottelun lopputuloksena kirjattiin niukka kotivoitto lukemilla 4-3 (1-1), ja KaDy kipusi saamansa kolmen pisteen myötä sarjataulukon viidennelle sijalle.

Ennakkoasetelmat

Kummallakin joukkueella alla kaksi ottelua ilman voittoa. Suurena ennakkosuosikkina peliin lähteneelle KaDylle kelpaisi pyhäinmiestenpäivänä vain ja ainostaan kolmen pisteen potti, altavastaaja ESC:n odotettiin kärkkyvän yllätystä vastahyökkäyksiin nojaavalla taktiikalla.

Mikä ratkaisi

Viime kaudelta muistetaan, kuinka KaDyn diesel jyräsi useassa ottelussa vastustajien yli viimeistään toiselle jaksolle saavuttaessa. Näin kävi tavallaan tälläkin kertaa ja kärsivällinen pallonhallinta tuotti lopulta tarpeellisen tuloksen. Ratkaisun hetkillä armoitettu maalintekijä Miika Hosio vastasi huutoon painaen kriittiseen paikkaan maalin komealla yksilösuorituksella ja pian perään toisen seinäsyöttelyn päätteeksi. Korostamatta ei voi olla myöskään askiin palanneen kapteeni Kimmo Tolvasen (kuvassa)kimble.jpg roolia: "Kimble" kiskaisi avausjaksolla 1-1- tasoituksen ensimmäisellä pallokosketuksellaan kuluvan kauden liigassa ja näytti muutenkin esimerkkiä hallitessaan pohjatonttiaan suvereenilla auktoriteetilla.

Ottelun ensimmäinen kymmenminuuttinen sujui pitkälti odotetun mukaan ja Dynamo otti pallonhallinnan haltuunsa, siinä missä miesvahvuudella 1+7 matkassa ollut ESC kyttäili tilaisuuksiaan nopeisiin vastaiskuihin. Jakson puolivälissä KaDy joutuikin rikkomaan estääkseen ESC:n nopean hyökkäykseenlähdön, ja puolenkentän tuntumasta lähetetty vapari pomppi epäonnekkaasti Arash Muridiyazdin jalasta omaan maaliin. KaDy kuittasi tasoituksen vastaavasta erikoistilanteesta, kun Tolvanen monotti Mikko Takalan siirtämän vaparin verkkoon. Jakson lopulla KaDy sai vielä ESC:n virhetilin täytyttyä mahdollisuuden siirtyä johtoon kympin pisteeltä. Tällä kertaa kokeilmassa kävi Juho Mäkiniemi, mutta etenkin avausjaksolla joukkuettaan pystyssä pitänyt maalivahti Martin Ekholm oli esteenä.

Toisella jaksolla optimistisesti pallonriistoja haistelleiden tammisaarelaisten väijyminen palkittiin, kun Alexi Puno kontrasi ajassa 26:53 maalintekoon ja yllätys alkoi näyttää mahdolliselta. Aikansa maalinteon kanssa tuskaillut Dynamo hieroi kuitenkin väistämättä tasoituksen Hosion viimeistellessä tyylikkäästi takayläkulmaan. Onnistumisestaan lämmennyt "Maagi" oli asialla uudelleen jo vajaan minuutin kuluttua: paikan 3-2-maaliin avasi elegantti yhteistyö Jussi Kaihlajärven kanssa. Kotijoukkue kohtasi vastoinkäymisiä puoli minuuttia johtomaalinsa jälkeen Kimmo Tolvasen kohdeltua vastustajaa kaltoin. Kapteenin värikäs paluuottelu päättyi toisen keltaisen kortin myötä pukukoppikomennukseen, mutta KaDy puolusti ESC:n reikäpaidan avulla järjestämän 3-5-alivoiman helpohkosti pois ja teki vielä kruunuksi maalinkin. Alivoiman viimeisiä sekunteja hyökkäyspäädyssä tappanut "Kaihlos" Kaihlajärvi hankki edukseen rajapotkun ja toimitti sen Jaakko Kinnuselle, jonka laukaus lipesi Ekholmin kainalon alta sisään. ESC onnistui vielä nousemaan reikäpaitapelillä maalin päähän, mutta varsinaiseen vaaraan ei Dynamon voitto enää joutunut.

Seuraava ottelu

KaDyn ohjelmassa on seuraavana erittäin haastava ottelu Oulun Tervareiden vieraana. Viime kaudesta vahvistuneet Tervarit ovat aloittaneet sarjan melko väkevästi ja löytyvät taulukosta sijalta kolme. Ottelu pelataan viikon kuluttua lauantaina 9.11.