KaDy - SoFo (3 - 2)

Aika: 15.12.2013 15.00

Kampuksen Dynamon vuoden laitimmaisesta kotiottelusta muodostui futsaljännäri parhaasta päästä, kun isännät ja SoFo taistelivat pisteiden osoitteesta aina kamppailun viimeiseen sekuntiin sakka. Ajoittain kuumaksi äityneessä kamppailussa johtoasema vaihteli, kortit nousivat ja väki Monnarin katsomossa viihtyi. KaDy oli ottelussa toveittain kohtuullisessa kiipelissä, mutta onnistui erinomaista taisteluilmettä näyttämällä nousemaan pienestä sillasta ensin rinnalle, ja lopulta Arash Muridiyazdin puolisentoistaminuuttia ennen summeria iskemällä maalilla voittoon. Dynamo jatkaa sarjassa neljännellä sijalla varjostaen lähinnä GFT:ia sekä alkavalla viikolla vastaan asettuvaa Ilvestä.

Ennakkoasetelmat

Odotuksissa oli tasainen ja laadukas ylemmän keskikastin kamppailu kahden hyvävireisen joukkueen välillä: kummallakin allaan kaksi voittoa ja sarjasijoitukset peräkkäin heti kärkikolmikon takana. KaDylle voitto ottelusta antaisi työrauhaa joulunalusviikolla odottavalle vieraspelikiertueelle. Runsaasti yllätyksellisyyttä ja taitoa riveissään omaavan SoFon odoteltiin saapuvan Monnarille aktiivisen rohkeasti yrittämään ensimmäistä voittoaan Dynamosta.

Kuka ratkaisi

Eilen lauantaina 30 vuotta täyttäneen kapteeni Kimmo Tolvasen (kuvassakimble2.jpg) merkitystä joukkueelle on tällä sivustolla alleviivattu usein aiemminkin ja tänään saatiin jälleen nähdä, ettei kyse ole tyhjästä mantrasta. Pelaavan kokoonpanon ulkopuolella ottelun aloittanut "Kimble" joutui 15 peliminuutin jälkeen ottamaan paikan KaDyn tolppien välistä, kun alimpana miehenä vastustajan kumoon lakaissut Niila-Ville Laitinen oli passitettu suoralla punaisella kortilla ulos kentältä. KaDy Studentsin riveissä opiskelijakisoissa maalivahtikokemusta hankkinut Tolvanen yllätettiin ainoastaan kahdella maalinedustalta tuikatulla ohjauksella, mutta muutoin "Kimble" hoiteli hommansa peittämällä erinomaisilla vastaantuloilla liudan vaarallisia tilanteita, eikä päästänyt muutamia käsistään lipsuneita reboundeja vastustajan jalkoihin saakka. Enempää ei mieheltä olisi kohtuudella voinut vaatiakaan, mutta kippari kävi vielä tilanteen tulleen rakentamassa ottelun voittomaalinkin. Jatkoajan jo lähestyessä havainnoi Tolvasen absoluuttinen pelisilmä salamannopeasti puutteet SoFon ryhmityksessä ja mies lähti torjuntansa jälkeen vasenta kaistaa pitkin syöksyyn, joka päättyi täsmälliseen syöttöön takatolpalle hakeutuneen Arash Muridiyazdin kenkään. Isojen maalien miehenä tunnettu "Aragorn" viimeisteli vuorenvarmasti kolmen pisteen arvoisen osuman, joka lukeutuu seurahistorian eeppisimpiin.

KaDy onnistui saamaan ottelulle parhaan mahdollisen startin. Tänään kauttaaltaan erinomaisesti toiminut tandem Jussi Kaihlajärvi - Mikko Takala sahasi jo ensimmäisellä peliminuutilla SoFon puolustuksen keskeltä aukon, josta "Kaihlos" ujutti pallon Jukka Saaren vahtimaan verkkoon. Vierailijoiden rivejä varhainen takaisku ei hämmentänyt ja ottelu eteni tasaisena KaDyn oltua hankaluuksissa etenkin Mikko Matinaron ja Benjamin Westön kanssa. Viisi minuuttia ennen taukoa juuri Westö pääsikin karkaamaan läpiajoon, jolloin alueensa ulkopuolelle tilannetta peittämään rynnännyt "Nielsen" Laitinen osui pallon asemesta hyökkääjän jalkoihin, eikä erotuomari Pekka Nuppola epäröinyt nostaa taskustaan punaista lappua. SoFo sai ylivoimansa alkajaisiksi aikaan muutaman kahakan, joiden avulla maalille ilmestynyt Tolvanen pääsi ottelulämpöön, mutta kaikkinensa kaksiminuuttinen oli Dynamon pallovarman puolustuskolmikon näytöstä.

Toiselle jaksolle tuli voimalla sisään SoFo. Pelin painopiste valui KaDyn kenttäpäätyyn ja somerolaisten viimeiset syötöt alkoivat löytää perille konkreettisin seurauksin. Reilun neljän minuutin jälkeen Aapo Hakala pisti ohjurin maalin kulmalta sisään ja muutamaa minuuttia myöhemmin onnistui Pekka Karjalaisen viedä samoilta lähietäisyyksiltä vieraat 1-2- johtoon, joissa lukemissa ottelu etenikin hyvän matkaa jakson jälkimmäiselle puoliskolle saakka. Ottelun toiseksi kulminaatiopisteeksi muodostuikin sitten Mikko Takalan sääntöjenvastaisesti keskeytetty karkumatka. Läpiajoon vyörynyt "Roisto" kiskottiin parkettiin kahden miehin voimin ja ulosajo oli tuomiona yhtä ilmeinen kuin Laitisen tapauksessa. Punakortin ansainneeksi toimijaksi tilanteessa katsottiin edellä mainittu Karjalainen. Jos oli SoFon ylivoimapeli vaatimatonta, niin Dynamo teki tilaisuuden saatuaan välitöntä tulosta. Pelikello ennätti liikkua ainoastaan kolme sekuntia eteenpäin kun pallo oli SoFon verkossa:  Kaihlajärvi rullasi vapaapotkun edelleen Takalalle, joka tulitti kuulan voimalla oikeaan yläkulmaan. Tasoitusmaalin myötä aloitteen itselleen saanut Dynamo piti muutaman minuutin ajan yllä isoa hönkää, pääsemättä kuitenkaan vielä Tarkko Savelan tolppalaukausta lähemmäs onnistumista. Varsinaisen peliajan päättyminen tasatilanteeseen ei olisi missään nimessä tänään vääryys ollut, ja vastoinkäymisiä sisältäneestä ottelusta olisi kenties osalle kotiyleisöä saattanut vähempikin kelvata. Pelirohkeus kuitenkin toisinaan palkitaan ja kapteeni Tolvasen oivalluksen myötä päästiin Dynamon vuosi 2013 Monnarilla paketoimaan lopulta puhtaan kolmen pisteen voiton merkeissä.

"Nippe" Laitiselle kolahti punakorttinsa myötä kahden ottelun pelikielto, joten pelaaja-valmentaja Kerkko Huhtanen sai maalivahtikysymyksestä ylimääräistä päänvaivaa Ilves- ja Rauma- otteluiden peluutuksia koskien. Kimmo Tolvanen toki osoitti tänään homman luontuvan vähintäänkin tyydyttävästi, mutta selvää on että "Kimblen" preesensiä kaivataan heti keskiviikkona takaisin pohjatontillensa, kun Ilves marssittaa kentälle kookasta hyökkäysarsenaaliaan. Näin ollen KaDy- leirin polttavin tavoite onkin lievän vamman vuoksi tänään kokoonpanon ulkopuolella olleen Henri Hytösen parsiminen pelikuntoiseksi.

Seuraava ottelu:

Seuraavan liigaottelunsa KaDy pelaa siis tulevana keskiviikkona 18.12 klo 19:30 Ilveksen vieraana Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen upouudessa Ilvesluolassa.