KaDy - KylVe (8 - 5)

Aika: 12.1.2014 15.00
Paikka: Monitoimitalo
Sarja: Futsal-Liiga


KaDy aloitti vuoden kaatamalla KylVen hillittömän maali-ilottelun jälkeen 8-5 (5-3). Paikoin melkoista havaijifutsalia muistuttanut ottelu tarjosi runsaslukuiselle yleisölle kauniita maaleja, kuumia tunteita ja jännitystä loppuun asti.

Lähtökohdat

Dynamo lähti otteluun kiistattomana ennakkosuosikkina. KylVe ei ollut kahden liiga- ja yhden ykkösdivarikauden aikana onnistunut voittamaan KaDya kertaakaan, ja KaDy on tunnetusti kova kotonaan Monnarilla.

KaDy sai riveihinsä takaisin matkoilta palanneen Miika Hosion ja pelikieltonsa kärsineen Nippe Laitisen, joka tosin toimi tänään huoltajan roolissa Henri Hytösen seistessä maalinsuulla. Jussi Kaihlajärvi puolestaan sovitti neljällä varoituksella ansaitsemaansa pelikieltoa siviilit päällä.

Mikä ratkaisi?

Dynamon ylivertainen ja monipuolinen hyökkäyspeli. Siinä missä KylVen vaarallisuus piili lähinnä vastahyökkäyksissä, KaDy pystyi luomaan kosolti maalipaikkoja myös pallonhallintahyökkäyksistä, erikoistilanteista ja yksilösuorituksilla. Punamustien yhteispeli toimi ajoittain todella hyvin, ja syöttöketjut olivat paikoin suorastaan nautinnollista katseltavaa. KylVen puolustuspelaaminen ei ollut tänään vastustajan vaarallisuuden edellyttämällä tasolla; KaDy olisi helposti voinut takoa taululle kaksinumeroisen maaliluvun. Parannettavaakin toki jäi, mistä todistaa viisi päästettyä maalia.

jekku2.jpgKaDyn kapellimestareina häärivät etenkin hatullisen tehtaillut nuori sensaatio Jere "Jekku" Keskinen (3+1) ja huippuvireinen Arash Muridiyazd (2+2). Arash aloitti maalitehtailun vain 24 sekunnin pelin jälkeen, ja "Jekku" tuplasi johdon ajassa 3:19. Loppupeli etenikin selvin sävelin siten, että KylVe kaventaa ja KaDy tekee yhden tai kaksi. Voittomaaliksi jäi "Jekun" illan toinen ajassa 26:39, mutta jännitystä riitti melkein loppuun asti. Vasta "Jekun" hattutempun sinetöinyt KaDyn kahdeksas maali kaksi minuuttia ennen loppua puhalsi ilmat KylVen koneesta.

(Kuva: Nuori Jere palkittiin kotijoukkueen parhaana pelaajana)

 

Erikoista

Kurinalaisesta puolustuspelistään tunnettu KaDy on viimeksi päästänyt kotikentällään vähintään viisi maalia 14.4.2012. Kyseistä päivää ei Jyväskylässä mielellään muistella. Tuolloin Ilves juhli mestaruutta Monnarilla noustuaan neljän maalin tappioasemasta tasoihin ja lopulta ohi (5-6).

arash3.jpgErinomaisen ottelun pelanneet Arash Muridiyazd (kuvassa) ja Jere Keskinen tuplasivat tänään kauden maali- ja syöttösaldonsa. Isoja minuutteja syyskauden pelanneen "Aran" käyrä on ollut koko ajan nouseva, mutta hyvätkään esitykset eivät aina ole materialisoituneet tehoiksi. Joko nyt irtoaa? "Jekulla" puolestaan on kaikki mahdollisuudet tehdä tällä kaudella todellinen läpimurto.

Myös KylVen Jussi Nyström teki "Jekun" tavoin kolme maalia, joilla maalipörssin kärkinimi piti joukkueensa pelissä mukana. Nyströmin laukaus oli kova ja tarkka, eivätkä miehen hyvät tehot ole sattuman kauppaa.

Juhana Pernaa iski liigauransa ensimmäisen maalin kauden ensimmäisessä pelissään; viime kauden yhdeksän peliä eivät tuottaneet täysosumaa. Toista kauttaan Dynamoa edustava "Håkan" on aiemmin mättänyt säädyttömiä tehoja ykkösdivarissa, joten ratkaisupotentiaalia löytyy.

Palkitut:

KaDyn paras: Jere Keskinen
KylVen paras: Jussi Nyström

Yleisöä:
178 kpl

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
1 - 000:24Muridiyazd ArashEi syöttäjää
2 - 003:19Keskinen JereSavela Tarkko
2 - 104:34Nyström JussiEi syöttäjää
3 - 104:53Hosio MiikaMuridiyazd Arash
3 - 207:40Nyström JussiVedenpää Juha
4 - 213:15Muridiyazd ArashKeskinen Jere
5 - 218:05Tolvanen KimmoTakala Mikko
5 - 318:41Nyström JussiVedenpää Juha
6 - 326:39Keskinen JereMuridiyazd Arash
6 - 428:02Sorri JussiVedenpää Juha
7 - 433:46Pernaa JuhanaHosio Miika
7 - 537:26Pajula VesaEi syöttäjää
8 - 538:20Keskinen JereHosio Miika
Varoitukset:
AikaVaroitettu pelaajaVaroitus
00:00Takala MikkoKeltainen
00:00Kinnunen JaakkoKeltainen
00:00Nyström JussiKeltainen
00:00Pajula VesaKeltainen
00:00Sorri JussiKeltainen
Vaihdot:
AikaUlosSisään
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
3Huhtanen Kerkko
Pelaaja-valmentaja
4Kinnunen Jaakko
Kenttäpelaaja
7Tolvanen Kimmo
Kenttäpelaaja
8Linjamäki Tuomas
Kenttäpelaaja
9Muridiyazd Arash
Kenttäpelaaja
10Keskinen Jere
Kenttäpelaaja
10Hosio Miika
Kenttäpelaaja
13Takala Mikko
Kenttäpelaaja
14Ojala Jarkko
Kenttäpelaaja
15Mäkiniemi Juho
Kenttäpelaaja
20Hytönen Henri
Maalivahti
21Savela Tarkko
Kenttäpelaaja
-Pernaa Juhana
Kenttäpelaaja