Mad Max - KaDy (3 - 4)

Aika: 22.2.2014 15.00
Paikka: Apian urheilutalo, Valkeakoski

KaDy haki tiukan työrupeaman jälkeen Apian liikuntahallista suoran kolmen pisteen arvoisen voiton lyömällä sitkeää vastarintaa täydet 40 minuuttia tehneen Mad Maxin numeroin 3-4 (1-0). Tuloksen myötä Dynamo jatkaa sarjataulukon kolmannella sijalla, kun liigan runkosarjaa on jäljellä vielä viiden ottelukierroksen verran.

Ennakkoasetelmat

Vaikka Dynamo oli voittanut joukkueiden edellisistä kohtaamisista viimeiset yhdeksän, ounasteltiin Mad Maxin olevan kotisalissaan hankala voitettava. Jaossa olevat sarjapisteet olivat kummallekin painavia: KaDy tarvitsi lisäystä sarakkeeseensa taistelussa pudotuspelien kotiedusta, kun taas kotijoukkue hamusi pois liigakarsintoihin pakottavilta sijaluvuilta. KaDy joutui otteluun hieman kapealla rosterilla, sillä Miika Hosio ja Kimmo Tolvanen olivat eri syistä johtuen poissa kokoonpanosta.

Mikä ratkaisi

Valkoisessa kakkosasussaan esiintynyt KaDy oli läpi ottelun hallitsevampi osapuoli luoden jo ensimmäisellä jaksolla enemmän laatuluokan maalipaikkoja, mutta tiiviisti joukkueena pelannut Mad Max löi vahvuuksillaan hanttiin ja piti erinomaisen maalivahtinsa Mikko Ananinin avulla ottelun kireänä summeriin saakka. Ottelun jälkimmäisen puoliskon mittaan KaDy-mylly jauhoi vääjäämättä neljä maalia, joihin "Maxit" eivät kyenneet vastaamaan, kiitos oivallisella pelituulella olleen Niila-Viila Laitisen (kuvassa)nippe2.jpg. Toisen jakson ratkaisuhetkillä nähtiin parasta "Nippeä", ja kotiyleisö sai jäädä jupisemaan Dynamo-vahdin kuivatettua kourallisen "Maxien" a-luokan maalipaikkoja.

Ensimmäisellä jaksolla KaDyn viimeistely köhi, vaikka tilanteista ei pulaa ollut. Jussi Kaihlajärvi oli nopeudellaan toistuvasti vaarallinen ja Penaltya maalikehikoihin paukuttivat vuorollaan Juho MäkiniemiJarkko Ojala sekä Jere Keskinen. Jakson ainoan maalin kuittasikin ottelun kahdennellatoista peliminuutilla suoraviivainen kotijoukkue. Dynamo menetti pallon omalla kenttäpuoliskollaan ja Jere Blom toimitti sen pikaisesti Veli-Matti Haatajalle, jonka terävä kuti painui maalin oikeaan alapesään. Kotijoukkue oli vielä todella likellä lisätä johtoaan vapaapotkusta, mutta tolppamiehenä toiminut Kerkko Huhtanen peitti Juuso Ollikaisen painavan laukauksen. Tarkko Savelan loukkaantuminen ottelun ensimmäisillä minuuteilla luonnollisesti hankaloitti Dynamon peluutusta, joskin ns. yhdeksäntenä miehenä penkillä aloittanut Juhana Pernaa täytti paikkansa mainiosti.

KaDy sai tasoituksen aikaiseksi helpottavan aikaisin tauon jälkeen. Kulmapotkun jälkimainingeissa Arash Muridiyazd passasi Jussi Kaihlajärvelle, jonka lähettämä lattianmyötäinen painui sisään vasemman tolpan juuresta. Tasoitus sähköisti ottelun ja intensiivisten minuuttien päätteeksi KaDy siirtyi viimein johtoon, kun Tuomas Linjamäen puolivolley löysi tiensä yläputken alle. Uran ensimmäinen liigamaali näytti maistuvan "Liimalle" ja lapualaisen tuuletus olikin iltapäivän vapautunein. "Ara" Muridiyazd iski "Jekku" Keskisen avustuksella kuutisen minuuttia ennen loppua KaDyn jo kahden maalin johtoon, ja ottelun lopulliseen tappamiseen avautui pian tämän jälkeen pistämätön tilaisuus, jonka Mikko Ananin kuitenkin huikealla tuplatorjunnallaan nollasi. Santeri Lintusen kavennusmaali ajassa 35:41 nosti muutamien Apian lehtereille saapuneiden KaDy-mielisten pulssia, mutta kentän ehdotonta eliittiä tyylikkyydellään ollut Jussi Kaihlajärvi kävi varsin pikaisesti naulaamassa ottelun vastapäädyssä. Taas kerran vieraspelissä kotiyleisön suosioon sulkeutunut "Kaihlos" johdatti 2-1- hyökkäystä, jonka kotijoukkueen Mikko Heritty katkoi epäonnekseen omaan verkkoon. Ottelun viime hetket Mad Max haki luonnollisesti kavennusta reikäpaitamiehityksellä ja seitsemän sekuntia ennen täyttä aikaa KaDyn maalille syntyikin vielä rangaistuspotkuun johtanut ruuhka. "Veke" Haataja tykitti pallon kutoselta pussiin Laitisen käsien ja tolpan kautta, mutta KaDy tyhjäsi viisaasti kamppailun viimeiset hetket ja loskanharmaalta Pirkanmaalta saatiin raavittua mukaan kolmen pinnan potti, jonka avulla omat ottelunsa voittaneet GFT ja Tervarit saadaan yhä pidettyä taulukossa alapuolella.