KaDy - Tervarit (4 - 5)

Aika: 9.2.2014 14.00

Kampuksen Dynamo ja Oulun Tervarit järjestivät Monnarin yleisölle varsin viihdyttävän sunnuntaijännärin vääntämällä sarjapisteiden osoitteesta aina voittomaalikilpailun jatkokierroksille saakka. Kotiyleisön harmiksi KaDy ei onnistunut vieläkään kaapimaan tasuriottelusta itselleen lisäpistettä, vaan jatkoajalla jo näpeissä ollut ottelu päättyi lopulta Riku Säärelän takarautaan tulittamaan kuusimetriseen ja Tervareiden voitonpiiriin.

Ennakkoasetelmat

Otteluun lähdettiin ennakospekulointien kannalta mitä maukkaimmista lähtökohdista. Futsal-Liiga on kääntymässä runkosarjansa osalta hiljalleen loppusuoralle ja niin Dynamo kuin Tervarit ovat yhdessä GFT:n kanssa tappelemassa kahdesta viimeisestä pudotuspelien ensimmäisen kierroksen kotietuun oikeuttavasta sijoituksesta. Ennen sunnuntain sarjakierrosta KaDy oli neljännellä sijalla neljä pistettä Tervareiden edellä, joten voitolla punamustien sijoitus neljän parhaan joukossa näyttäisi jo varsin todennäköiseltä. Tervarit joutui lähtemään otteluun ilman ikiaikaista luottopelaajaansa, loukkaantumisesta toipuvaa Ari Makowskia. KaDyn rivejä puolestaan verottivat ensinnäkin Jussi Kaihlajärven pelikielto sekä Jaakko Kinnusen opiskelukiireet, joiden lisäksi ottelun lähestyessä rivit harvenivat vielä Jere Keskisen sairastumisen ja Tarkko Savelan loukkaantumisen muodossa.

Mikä ratkaisi

KaDylla oli tänään tiettyjä hankaluuksia puolustuspelissään ja Tervarit hyödynsivät tilaisuutensa armotta iskemällä jokaisen maalinsa enemmän tai vähemmän suoraan virheiden seurauksina. Dramaattisimmin asia realisoitui kun Dynamon uupunut alivoimanelikko ei kyennyt jatkoajalla turvaamaan johtoasemaa Tervareiden reikäpaitamyllyä vastaan summeriin saakka. KaDy sai puolisen minuuttia ennen jatkoajan loppua edukseen sisäänpotkun hyökkäysalueella ja osakkeet kahden pisteen arvoisen voiton suhteen olivat korkealla, mutta muutaman epäonnistuneen ratkaisun seurauksena Penaltya kaivettiin omasta verkosta jo kymmenen pelisekunnin kuluttua. Osasyynä ongelmiin oli epäilemättä muutaman puolustusosaamisestaan tunnetun pelaajan poissaolo, ja lisää saman sorttisia pulmia tuli toisen jakson alkupuolella, kun pelaaja-valmentaja Kerkko Huhtanen joutui jättämään kentän saamansa kolhun johdosta. "Georgin" poistuminen pelaavasta kokoonpanosta pisti ketjukoostumukset uusiksi ja juuri tässä kohden Tervarit käänsi minuutissa tappioasemansa lukemiksi 2-3.

KaDy aloitti taas kerran ottelun mukavan tehokkasti, kun Juho Mäkiniemen syöttö osui neljännellä peliminuutilla Miika Hosion juoksulinjalle ja "Maagi" vieritti varmasti kauden viidennentoista maalinsa. Tervarit kipusivat tasoihin jakson puolivälin maissa Dynamon hutiloidun oman pään pelaamisen seurauksena. Palloa ei saatu päätyviivan tuntumassa haltuun saati siivotuksi, ja kun tilanteeseen reagoitiin kaikkinensa hieman vaillinnaisesti, tykitti Jarmo Junno irtameina pyörineen kuulan kaaren takaa yläpesään. Punamustat kuittasivat kuitenkin uudelleen johtoon varsin pikaisesti Arash Muridiyazdin taiottua jo menetetyltä näyttäneestä tilanteesta maalin. "Aragorn" ei ennättänyt lataamaan omalta tontiltaan, mutta höynäytti huonoon laukaisukulmaan ajauduttuaankin oululaisten puolustusta elegantisti lähettämällä pallon "officelle" liukuneen Mikko Takalan (roisto.jpgkuvassa) ulottuville. Kurinalaiset Tervarit saivat ensimmäisen jakson vaarallisimmat tilanteensa härkämäisen Adrian Rizvanin johdolla, mutta yleisesti ottaen KaDy oli kaksikymmenminuuttista lievästi hallinnut osapuoli. Tilanteita lisämaaleihin oli useampia, eikä hieman leveämpi johtoasema olisi tehnyt kenttätapahtumille vääryyttä.

Tervarien prässi teki toisen jakson alkupuolella tuhojaan hajaannuksen tilaan joutuneen Dynamo- puolustuksen keskellä. Tasoitus syntyi sivurajakuviosta Rizvanin päästyä laittamaan ohjurin lähietäisyydeltä verkkoon, ja vajaa minuutti tästä eteenpäin mentiin jo vierasjohdossa, tällä kertaa karkean oman alueen syöttöharhan saattelemana ja Oskari Tervon viimeistelemänä. Tapansa mukaan kapteeni Kimmo Tolvanen nousi esiin tiukassa tilanteessa. Puolustussuuntaan varmasti tavanomaistakin enemmän töitä paiskimaan joutunut "Kimble" oli läpi ottelun aktiivinen myös kentän toisessa päädyssä ja onnistui komealla takakulmaan painuneella kudillaan tasoittamaan ottelun hieman ennen toisen jakson puoltaväliä. Varsinaisen peliajan viimeinen kymppi tarjosi kummallekin puolelle tilaisuutensa korjata kolme pistettä, mutta maalintekotilanteissa hermoilleet joukkueet eivät saaneet eroa aikaiseksi ja edessä oli jatkoaika.

Kolme rikettä kerännyt KaDy pääsi lähtemään jatkoajalle sikäli edullisemmasta asemasta, että Tervareille oli vihelletty kumulaatiivisia jo täydet viisi. KaDy ei kuitenkaan kyennyt pakottamaan Tervareita kuudenteen rikkeeseen saakka, vaan veti päinvastoin oman tilinsä täyteen nopeahkossa tahdissa. Kymmenmetrisiä ei tänään kumpaankaan päätyyn lopulta ammuttu, mutta KaDy siirtyi jatkoajalla riemastuttavasti johtoon "Maagi" Hosion livahdettua "Rover" Takalan esityöstä vasemmalta kaistalta viimeistelyetäisyyksille. Kellossa oli tällöin pelattavaa vain kahden minuutin verran ja Tervarit lähti tappiolle jouduttuaan luonnollisesti oitis reikäpaitapeliin. Puolentoista minuutin jälkeen KaDyn väsynyt puolustusmuodostelma viimein repesi siinä määrin, että tänään kentän ehdotonta parhaimmistoa ollut Dritan Stafsula sai riittävästi vapaata tilaa toimittaakseen pallon takatolpalle, josta Iiro Vandell kuin pirun lennättämänä sen kotijoukkueen nuottaan survoi.

Kuusimetrisiä saatiin potkia yhteensä neljäntoista suorituksen, eli toisin sanoen seitsemän parin verran. Helppoa ei homma laukasijoille ollut, sillä ainoastaan puolet yrityksistä onnistui. Tervarit osui neljä kertaa, KaDy vuorollaan ainoastaan kolmesti (Arash Muridiyazd, Niila-Ville Laitinen, Tuomas Linjamäki), joten tänään poikkeuksellisen kovassa arvossa ollut lisäpiste ynnätään Tervareiden sarakkeeseen. Vaikka tappio dynamolaisittain tietysti nyreäksi vetääkin, tuli ottelusta joka tapauksessa tilille yksi piste, jonka avulla KaDy kipuaa sarjataulukossa tänään Sievissä tappion kärsineen GFT:n ohi kolmanneksi.

Erikoista

Ottelun tuomaristo ei hyväksynyt Tervareiden matkassa olleen reikäpaidan värisävyä, joten ongelman ratkaisemiseksi jouduttiin käymään kotijoukkueen vaatekaapilla. Paita joka yllään Iiro Vandell loppuhetkien tasoitusmaalinsa iski, oli KaDy Studentsin Opiskelijoiden EM-kisoissa Zagrebissa vuonna 2010 käyttämä asuste.

Seuraava ottelu

Futsal-Liiga jää tulevana viikonloppuna Jyväskylässä pelattavasta Futsal Cupin lopputurnauksesta johtuen nyt kahden viikon tauolle. KaDy on kuitenkin nähtävissä Monnarin parketilla jo ensi keskiviikkona 12.2 klo 19:45, jolloin pelataan Keski-Suomen piirinmestaruudesta Futsal Kakkosen lohkonsa kärkipäästä löytyvää Lohikosken Pallokerhoa vastaan. LPK:n riveistä löytyy useampia tuttuja ex-dynamolaisia, joten varmasti näkemisen arvoinen ottelu paikallisille futsal-entusiasteille.

Seuraavan liigaottelunsa KaDy pelaa lauantaina 22.2 Mad Maxin vieraana Valkeakoskella.