KaDy - Riemu (4 - 3)

Aika: 26.2.2014 19.00

KaDy palkitsi keskiviikkoiltana kannattajansa makeimmalla mahdollisella tavalla, kukistaen todella tiukan kamppailun jälkeen Monnarin parketilla paikalliskilpailijansa Riemun luvuin 4-3 (0-2). Tänään marginaalit olivat Dynamon puolella, eikä varsinaista vääryyttä olisi tapahtunut, mikäli täyttä pistepottia olisi juhlittu naapurin pukukopissa. KaDyn onneksi Miika Hosion latinki oli jälleen kerran kohdallaan ja merilappilainen kiskasi komean voittomaalin vajaat puolitoista minuuttia ennen summeria, nostettuaan punamustat jo tätä ennen maaleillaan kaksi kertaa tasoihin.

Ennakkoasetelmat

Monnarin kauden järjestyksessään kolmannessa "Jyväsderbyssä" jaettiin sarjapisteiden ohella mittaamatonta kunniaa kaupungin futsalherruudesta. Riemu tuli voimalla sisään derbyihin pistämällä KaDyn luiskaan cupissa, mutta punamustat saivat vielä syksyllä varsin pikaisen revanssin liigassa, joten illan voittaja olisi Jyväskylän keskinäisten kiistaton kuningas - ainakin mahdollisiin pudotuspelien kohtaamisiin saakka.

Kummankin Jyväskylän joukkueen kausi on sujunut varsin myönteisissä merkeissä. Runkosarjan lähestyessä loppuaan tavoittelee KaDy sijalukuja 3-4 ja sarjanousijaksi lähes sensaatiomaisen kauden pelannut Riemu on vahvasti kiinni pudotuspelipaikassa. Kumpikin joukkue oli myös palannut cup-viikonlopusta juontuneen tauon jälkeen liigakentille voittokaasti: KaDy haki niukan vierasvoiton Mad Maxistä, kun puolestaan Riemu löylytti kotiottelussaan SoFoa lähes riettain numeroin. Dynamon kokoonpanoa rasittivat uutterien puolustuspään osaajien Tarkko Savelan ja Kimmo Tolvasen loukkaantumiset.

Mikä ratkaisi

Miika Hosion (kuvassamaagi2.jpg) kolme maalia pomppaavat ilman muuta tilastoista silmille ja ottelun tiettyyn uniikkiin painoarvoon nähden "Maagin" hattutemppu oli varmasti arvokkaimpia Dynamolle tekemistään kolmen tai useamman maalin satseista. Hosion tehokkaan iltaman ohella huomio kiinnittyy KaDyn toisen jakson armottoman tehokkaaseen erikoistilannepelaamiseen: sekä ensimmäisen että kolmas maali tehtiin kulmapotkuista ja ottelun voittomaali syötettiin sisäänpotkulla. Erikoistilanteista onnistuttiin iskemään kaksi maalia jo lauantaina Valkeakoskella ja tämä alati päivittämistä vaativa, pelejä usein ratkaiseva osa-alue on siis mukavan tehokkaissa uomissa pudotuspelien kynnyksellä.

Ottelun ensimmäinen puoliaika meni Riemun tiliin niin taukonumeroiden kuin taktisen onnistumisenkin valossa. KaDy toki pääsi ajoittain kierrättämään verraten pitkähköjäkin hyökkäyksiä syvälle Riemun alueelle, mutta sinisten tiiviit linjat eivät antaneet juurikaan todellisia tilaisuuksia maalintekoon. Parhaat Dynamo-paikat syntyivätkin nopeiden hyökkäyksien seurauksina taikka ikään kuin puolivahingossa. Riemun maalivahti Sami Myllymäki peitti vastaantuloillaan Arash Muridiyazdin sekä Juho Mäkiniemen yritykset ja Miika Hosion heti kaaren takaa ampuma vapaapotku kilpistyi puolestaan sinipaitojen lihamuuriin. Odotetun kärkkäästi iholle tulleen Riemun hyökkäyksissä olikin koko jakson ajan selvästi vaarallisempi pohjavire ja klassisen simppelisti rakennettu 0-1-maali oli kaikin puolin ansaittu. Pauli Pylvänäinen operoi geneerisen targetin tavoin suojaten pallon puolustavan KaDy-pelaajan ulottumattomiin ja siirtäen sen avopaikkaan Janne Törmäselle, joka pussitti vuorenvarmasti. 16 peliminuutin kohdalla riketilinsä täyteen saanut Riemu oli jakson viime hetket ahtaalla, mutta onnistui paitsi pitämään Dynamon poissa kympin pisteeltä, myös iskemään aivan tauon alla kuin tyhjästä toisen maalin. Tom Korolainen ajoi vasemmalta hieman turhankin helposti kohti päätyä ja toimitti pallon maalin edustalle, josta Aapo Autio sen KaDyn rysään jatkoi.

Jos oli ensimmäinen jakso KaDylle apeaa aikaa, alkoi ottelun jälkimmäinen puolisko tehokkaasti ja punamustat olivat kiivenneet reilussa kahdessa minuutissa tasohin. Dynamon maalitili aukesi  hieman onnekkaastikin, kun Aapo Autio ohjasi Arash Muridiyazdin antaman kulmurin polvellaan omaan verkkoon ja "Maagi" Hosio käännätti tulostaululle numerot 2-2 ainoastaan 35 pelisekuntia myöhemmin. Riemu kasasi pakkansa pikaisesti ja otti johtoaseman uudelleen kolmen minuutin kuluttua, Jaakko Ahokkaan päästyä juhlimaan kulmapotkukuviosta tekemäänsä maalia omiensa edessä. KaDy vastasi tasoittamalla vuorostaan kulmurista jo 25 sekunnin jälkeen Jere Keskisen luupattua pallon täsmällisesti Hosiolle, jonka matala kuti painui maalin oikeaan kulmaan. Tasoitusta seuranneet kymmenkunta peliminuuttia sujuivat enemmän tai vähemmän KaDyn komennossa, etenkin Hosion ja Keskisen oltua aktiivisia ottelun ratkaisun perään. Varsinaisen peliajan lähestyessä loppuaan alkoi Riemu kuitenkin näyttää taas vaaralliselta ja konkreettisimmin Dynamon kannattajia pelotteli Garry Lewis kolauttamalla pallon Nippe Laitisen vahtiman maalin poikkirautaan. Moni olisi varmasti "ostanut" näissä olosuhteissa jo jatkoajankin ja hieman kuin kirkkaalta taivaalta ratkaisu syntyikin, kun "Maagi" Hosio upotti Jussi Kaihlajärven lyhyesti siirtämästä sisäänpotkusta kuulan näyttävästi takaylänurkkaan. Riemu reagoi muuttuneeseen tilanteeseen aikalisällä ja reikäpaitapelillä, ja sinisten ylivoima pyörikin hiostavan sujuvasti KaDyn timantin ympärillä. Muistumat muutamien kotiotteluiden viime hetkien takaiskuista ja niiden myötä menetetyistä voitoista saattoivat nousta joidenkin mieliin, kun Lewis pääsi latamaan esteettä muutamaa sekuntia ennen summeria, mutta "Nielsen" Laitinen veti eleettömästi ottelun isoimman torjunnan, joka vapautti Dynamon voitontanssiin.

Jännittävyydessään ottelu oli varmasti derbyn arvon mukainen, ja sitä oli myös komea yleisömäärä: 437 katsojaa on korkein lukema, joka on Jyväskylässä pelatussa futsal-liigan ottelussa nähty.

KaDy jatkaa sarjassa kolmantena ja oman ottelunsa niin ikään voittanut GFT seuraa edelleen yhden pisteen etäisyydellä. Sen sijaan Sievissä tappion kärsinyt Tervarit putosi nyt jo kuuden pisteen päähän Dynamosta.

Seuraava ottelu

KaDy pelaa seuraavan liigaottelunsa lauantaina 1.3 klo 15:00 TPK:n vieraana Turun Samppalinnassa.

Yleisöä: 437 kpl