KaDy - Tervarit (7 - 2)

Aika: 18.10.2014 14:00
Paikka: Monitoimitalo
Sarja: Futsal-Liiga


Kampuksen Dynamo jatkoi alkukauden kotivoittoputkeaan kukistamalla Oulun Tervarit 7–2 (3–1) suvereenissa ottelussa, jossa vierasjoukkue ei tuntunut missään vaiheessa saavan parasta vaihdettaan silmään.

Ennakkoasetelmat

Kampuksen Dynamo pelasi Tervareita vastaan kaudella 2013–2014 viisi kertaa, mutta vain toisessa puolivälieräpelissä voitto jäi Jyväskylään. Tervarit eteni välieriin ja aina finaaliin saakka, joten KaDy-hirviöllä oli todellakin paljon torahampaankolossa, kun oululaiset jälleen saapuivat Monnarille.

Jani Paanasen luotsaama vierasjoukkue saapui Monnarille rosterilla, joka vilisi KaDyn lennon keväällä pysäyttäneitä nimiä. Näistä  maalivahti Juha-Matti Savolainen on noussut paitsi Futsal-Liigan eliittiin, myös avainrooliin maajoukkueessa – ja hirviöluolaan ilmaantuikin Savolaisen mentorina ja osana Tervareiden valmennusryhmää maajoukkueen maalivahtivalmentaja Dušan Matić. Viime kauden tähdistä poissaolollaan loistivat lähinnä Oskari Tervo ja Dritan Stafsula.

Sekä KaDy että Tervarit olivat voittaneet kauden ensimmäiset kaksi peliä, ja molempien täyteen pistepottiin kuului voitto Sievin tähtisikermästä. Dynamon alkukauden tekeminen oli ollut vakuuttavaa: virheitä tai hätäilyä ei ollut juuri nähty, ja huolellinen pelaaminen oli pysäyttänyt ajoissa Sievin ja Liikunnan Riemun kirit, joilla nämä olivat yrittäneet kuroa punamustaa etumatkaa.

kady-tervarit-001-Kajuk.jpg

Tänään kaikki sujui. Jukka "Kajuk" Kytölä laukoo loppulukemiksi 7-2. (Kuva: Markku Leppäpuisto)

Mikä ratkaisi?

KaDy oli pelin jokaisella osa-alueella askeleen tai pari vierastaan edellä. Oululaiset eivät sortuneet hätäilemään tai pelanneet huonosti, mutta punamusta puolustus piti heidät tehokkaasti poissa maalipaikoilta. KaDyn avauskentällinen Akhawan–Hosio–Kytölä–Muridiyazd pelasi vapautunutta futsalia, jossa näyttävä yleisöystävällisyys yhdistyi varmaan ja tehokkaaseen joukkuepeliin. Saavutettu johto onnistuttiin säilyttämään kypsällä ja huolellisella otteella, joka ei herpaantunut edes 35. minuutin jälkeen pelatulla alivoimajaksolla, joka seurasi Jussi Kaihlajärven ulosajoa. ”Kaihloksen” suora punainen olikin KaDyn pelin ainoa miinus. Toisella puoliskolla askiin heitetty Kaihlajärvi ehti kuitenkin siistiä tätä kauneusvirhettä etukäteen antamalla ensimmäisessä vaihdossaan oivaltavan läpisyötön Juha ”Huge” Huuskolle, joka kiitti iskemällä ensimmäisen liigamaalinsa.

Ensimmäisen vartin aikana isäntäjoukkueen isännyys parketilla ei kuitenkaan ollut itsestäänselvyys. Molemmat joukkueet onnistuivat vuorollaan luomaan painetta, joskin KaDyn maalilla ”Nippe” Laitinen selvisi vähällä työllä. Avausmaalin iski ajassa 12.37 ”Ara” Muridiyazd, syöttäjänä oli ”Maagi” Hosio. Kahta minuuttia myöhemmin Tervareiden kulma kimposi puolustajasta maaliin ja peli oli 1–1. Kun energisesti pelannut Tarkko Savela löysi takatolpalta Tuomas Linjamäen ja ”Maagi” maalasi vielä vastahyökkäyksestä, tauolle mentiin 3–1-johdossa.

KaDy-hirviö painoi vastustajansa lopullisesti siltaan toisen puoliskon alkuminuuttien maaleilla, joista vastasivat tutkapari Hosio–Muridiyazd ja ”Kajuk” Kytölä, joka ampui ”Jekku” Keskisen hankkiman kuusimetrisen varmasti pitseihin. Tervareiden toinen maali syntyi vain kuusi sekuntia tämän jälkeen, kun vieraiden ehkä vaarallisin pelaaja Riku Säärelä löysi vapaapotkullaan kapteeni Ari Makowskin. Tämä ei kuitenkaan riittänyt: Huuskon debyyttimaalin jälkeen kotijoukkueen kapteeni Kytölä antoi ottelulle loppusilauksen komealla osumallaan, jonka syötti kukapa muukaan kuin ”Maagi” Hosio.

kady-tervarit-002-Hugen-maali.jpg

Pallo on verkossa ja KaDy-tulokas Juha "Huge" Huusko juhlii ensimmäistä liigamaaliaan. (Kuva: Markku Leppäpuisto)

Huomionarvoista

Tuomarikaksikon suusta pelin jälkeen kuultu toteamus siitä, että kaksi ulosajoa ei vastannut pelin siistiä luonnetta, piti selvästikin paikkansa. Tervareiden Joel Kelonevan toista keltaista korttia ei seurannut ylivoimapeli, sillä KaDy kuittasi tilanteen maalaamalla rangaistuspotkusta. Jussi Kaihlajärvi hankki oman ulosajonsa häiritsemällä alimpana pelaajana turhan innokkaasti läpiajoon päässyttä Adrian Rizvania. Seuranneen alivoimapelin aikana lähimmäs maalia osui KaDy: Tervareiden virheet täyttyivät ja ”Kajukin” kymppimetrinen pamahti tolppaan.

Manageri Samu ”Smaug” Kytölä antoi pelin jälkeen kiitosta joukkueelle ja päävalmentaja Tero ”Q” Kelhälälle:

­– Viime vuoden kohtaamisten tasaisuudesta ei ollut jälkeäkään. Lisäksi ”jatkavan kentällisen” laittaminen lähes kokonaan uusiksi kannatti: kolmikko Linjamäki–Savela–Huusko olivat ”Jekku” Keskisen rinnalla miehiä paikallaan.

kady-tervarit-003-hosiopalkitaan.jpg
Tehonasse Miika "Maagi" Hosio palkittiin toisen kerran peräkkäin KaDyn parhaana pelaajana. (Kuva: Markku Leppäpuisto)

Seuraava ottelu:

KaDy astelee seuraavan kerran parketille jo sunnuntaina 19.10. Someron Monitoimitalolla SoVon vieraana. Peli vihelletään käyntiin kello 16.00.

Yleisöä:

112 kpl

Palkitut:

KaDy: Miika Hosio
Tervarit: Riku Säärelä

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
1 - 012:37Muridiyazd ArashHosio Miika
1 - 114:42oma maaliEi syöttäjää
2 - 115:50Linjamäki TuomasSavela Tarkko
3 - 117:12Hosio MiikaLaitinen Niila-Ville
4 - 120:42Muridiyazd ArashHosio Miika
5 - 1 (rp)23:58Kytölä JukkaEi syöttäjää
5 - 224:04Makowski AriSäärelä Riku
6 - 230:03Huusko JuhaKaihlajärvi Jussi
7 - 232:19Kytölä JukkaHosio Miika
Varoitukset:
AikaVaroitettu pelaajaVaroitus
00:00Rizvani AdrianKeltainen
00:00Keloneva JoelKeltainen
00:00Keloneva JoelKeltainen
00:00Savela TarkkoKeltainen
00:00Hosio MiikaKeltainen
00:00Kaihlajärvi JussiPunainen
Vaihdot:
AikaUlosSisään
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
1Laitinen Niila-Ville
Maalivahdit
5Kaihlajärvi Jussi
Kenttäpelaaja
6Kytölä Jukka
Kenttäpelaajat
7Tolvanen Kimmo
Kenttäpelaajat
8Linjamäki Tuomas
Kenttäpelaaja
9Muridiyazd Arash
Kenttäpelaajat
10Hosio Miika
Kenttäpelaajat
10Keskinen Jere
Kenttäpelaaja
16Huusko Juha
Kenttäpelaaja
18Akhawan Sadeg
Kenttäpelaaja
21Savela Tarkko
Kenttäpelaaja