SoVo - KaDy (3 - 4)

Aika: 19.10.2014 16.00
Paikka: Someron Monitoimitalo

KaDy jatkaa puhtaalla pelillä Futsal-Liigan kärjessä haettuaan Somerolta voiton niukoilla lukemilla 3–4 (2–1). Dynamo oli ottelun toisella jaksolla jo kahden maalin takaa-ajoasemassa, mutta käänsi taidolla ja rutiinilla kaikki kolme pistettä Jyväskylään viimeisen kymmenminuuttisen aikana.

Ennakkoasetelmat

Kyseessä oli molemmille joukkueille raskaan härkäviikon kolmas ja viimeinen kohtaaminen. SoVo oli ensin napannut herkullisen kahden pisteen jatkoaikavoiton Turusta ja sen päälle vielä kouluttanut Riemua kovalla kädellä kotihallissaan loppunumeroin 7–4, joten joukkueen iskukyky oli tiedossa. KaDy oli niin ikään selättänyt Riemun kirin keskiviikon tiivistunnelmaisessa paikallisderbyssä, mutta lauantain kärkiottelussa Tervareita vastaan Dynamon esitys oli ollut suorastaan ylivoimainen. Vastakkain siis kaksi voittoputkessa olevaa, mutta mahdollisesti otteluruuhkasta uupunutta joukkuetta. SoVo (ex-SoFo Futsal) oli ennen sunnuntaita hävinnyt kaikki aiemmat liigaottelunsa KaDya vastaan. Dynamolla oli parin avainpelaajan (Kaihlajärvi, Akhawan) poissaolosta huolimatta heittää jopa kolme ketjullista päteviä pelimiehiä vuoden ensimmäiseen vierasreissuun.

Mikä ratkaisi

maagi2.jpgOttelu eteni tarkan puolustuspelin merkeissä eikä maalipaikoille pääsyllä juhlittu kummassakaan päässä. Dynamo oli odotetusti palloa enemmän hallitseva osapuoli, mutta suuri osa ottelusta edettiin tasalukemissa tai SoVo:n johdossa, sillä SoVo onnistui kolmesti murtamaan puna-mustissa ykkösasuissaan esiintyneen Dynamon puolustuksen. Lopussa kuitenkin KaDy:n rutiini ja taito ratkaisivat äärimmäisen niukan 3–4-vierasvoiton ja kolme arvokasta sarjapistettä. Voiton arkkitehteinä häärivät tälläkin kertaa tutut huippupelurit Miika Hosio (vas.) ja Jukka Kytölä (oik.).

Maalinteon aloitti KaDy jo ottelun ensimmäisellä minuutilla: Hosio tarjoili täsmädiagonaalipassin mainiota syksyä pelaavalle Suomen maajoukkuemies Arash Muridiyazdille, joka niittasi pallon takatolpalta maalin kattoon. SoVo:n Mikko Matinaro onnistui tasoittamaan lukemat kulmapotkusta hetkeä myöhemmin. Avauspuoliajan lopulla SoVo sai vielä 6-metrisen rankkarin, joka tuomittiin tasaisen näköisestä pystypainista KaDy-leirin näkemyksen mukaan heppoisin perusteluin. Somerolaisten täsmävahvistus Arber Istrefi ei tietenkään täplältä erehtynyt: tauolle kotijohdossa.kajuk.jpg

Toisella puoliajalla tilanne alkoi näyttää jyväskyläläisittäin jo huolestuttavalta, sillä avausmaalin kengittänyt Matinaro tuplasi maalimääränsä onnistuneesta vastahyökkäyksestä kesken KaDy:n hallinnan. Tämän Dynamo kuittasi verrattain nopeasti, sillä kapteeni Kytölä täräytti vanhan kunnon kärkkärin alakulmaan. Hetkeä myöhemmin – KaDy:n ehdittyä kokeilla jo jonkin aikaa lentävän maalivahdin ylivoimapeliäkin – Hosio toi puna-mustat tasoihin komealla yläkulmalaukauksellaan. Molempiin maaleihin syötön tarjoili lauantain kotimatsin kokonaan huilannut ”Rove” Takala. Viimeisten minuuttien aikana KaDy pyöritti milloin ylivoimalla, milloin tasakentällisin, mutta SoVo puolusti tiiviisti ja haki vastaiskutilaisuuksia. Yhden laadukkaan SoVo-purkupallon joutui Kytölä pelastamaan puskemalla väljemmille vesille.

Lopulta vain kuusi sekuntia ennen loppusummeria ja ounasteltua jatkoaikaa ottelu ratkesi. Kytölä pelasi Hosiolle laitaan juoksuun ja Hosio jatkoi parilla kosketuksella kovan syötön takatolpalle, josta Kytölä liukui pallon vauhdilla verkkoon yhdessä tilanteen loppuun asti taistelleen SoVo-puolustajan kanssa. SoVo ehti luoda vielä viimeisillä sekunneilla yhden tekopaikan, mutta summeri vapautti KaDy:n juhlimaan maistuvaa vierasvoittoa! KaDy jatkaa siis komeasti sarjakärjessä ilman pienintäkään pistemenetystä, joskin ehkä hieman yllättäen SoVo oli neljästä ensimmäisestä vastustajasta ehdottomasti kiperin pala purtavaksi.

johto-kelhis.jpgHankala peli meille: pitkä vierasreissu, uhrautuvasti taisteleva kotijoukkue, tuumaa KaDy:n päävalmentaja Tero "Q" Kelhälä (vas.). – Tuli poisjääntien ja otteluruuhkan saneleman rotaation myötä uusia ketjukoostumuksia valmiiden, yhdessä harjoitelleiden ketjujen sijaan. Niinpä esimerkiksi erikoistilannemaaleja emme tehneet yhtään.

SoVo:lla oli taitavia yksilöitä ja he puolustivat hyvin kurinalaisesti. Pallonhallinta oli enimmäkseen meillä etenkin toisella puoliajalla; SoVo yritti pikemminkin iskeä terävästi vastaan. Ei tuossa kauheasti ”kuningasmaalipaikoilla” juhlittu kummassakaan päässä, Kelhälä jäsentää.

Kolme maalia per peli omiin on liikaa; jos menestyä aiotaan, keskiarvon pitäisi painua alle kahden kuten nyt vaikkapa Ilveksellä. Olen toki tyytyväinen pelaajiin ja kertyneeseen pistesaaliiseemme; silti joukkuepuolustusta pitää petrata kevättä kohti mennessä, Kelhälä suomii. – Kokoonpanoon palannut Rove (Mikko Takala) pelasi nyt hyvän pelin; lisäksi ilonaiheisiin lukeutuu maajoukkuekolmikkomme kova maalintekovire, päävalmentaja kehuu.

Erikoista

– KaDy käytti voitokkaassa ottelussa peräti kolmea eri maalivahtia. Torjuntavastuussa aloittanut Henri ”Enrico” Hytönen loukkaantui lievästi 3–1-takaiskumaalin jälkeen, markus.jpgja koska toinen kokoonpanon varsinainen maalivahti Nippe Laitinen tarvitsi lämmittelyaikaa, monissa liemissä keitetty Kimmo Tolvanen otti reikäpaidan päälleen. ”Kimblen” johtaman parin minuutin ylivoimapyörityksen jälkeen Laitinen otti maalivahdin roolin; myös hänen johdollaan Dynamo pyöritti osan loppuminuuteista ylivoimapeliä. Kaikki KaDy:n kolme maalia tulivat kuitenkin tällä kertaa tavallisissa pelitilanteissa, ei ylivoimapelin seurauksena. Maalivahtien lisäksi KaDy käytti kaikkia 11 kenttäpelaajaa; myös ensi kauttaan liigassa pelaava Markus Rautiainen (oik.) sai tulikokeensa ja selviytyi siitä mallikkaasti.

– Huippuvireinen ”Maagi” Hosio otti neljännessä liigaottelussa jo neljännen yksittäisen varoituksensa. Näin ollen Hosio liittyy seuraavassa liigaottelussa Jussi Kaihlajärven seuraan kärsimään pelikieltoa.

– SoVo ja KaDy ovat kohdanneet liigassa – ja ylipäätään – nyt seitsemän kertaa. KaDy:lla on otteluista yhtä monta voittoa. Tukevasti jalansijansa liigatasolle sementoineelle somerolaisryhmälle Dynamo on siis ollut melkoinen peikko. Seuraavan kerran SoVo haastaa voittamattoman KaDyn 31.1.2015 Jyväskylän monnarilla.

Seuraava ottelu

Futsal-Liiga jää nyt yhtä siirrettyä ottelua lukuun ottamatta parin viikon maaottelutauolle, joten Dynamo palaa tositoimiin vasta sunnuntaina 9.11. Silloin Jyväskylään saapuu kovia satsauksia kauteen tehnyt Leijona Futsal (ex- Kylmäkosken Veikot) serbivahvistuksineen. Isänpäivän kunniaksi kaikki isät pääsevät tähän kello 17 alkavaan huippuotteluun ilmaiseksi!