KaDy - PP-70 (8 - 1)

Aika: 23.11.2014 17.00
Paikka: Monitoimitalo
Sarja: Futsal-Liiga


KaDy otti kauden seitsemännessä ottelussaan seitsemännen voittonsa. PP-70 kaatui selvin lukemin 8–1 (3–1). Tuloksen myötä KaDy nappasi itselleen liigan kärkisijan maalieron turvin.

Ennakkoasetelmat

Sarjanousija PP-70 saapui Monnarille haastamaan huikeassa vireessä olevaa KaDya. Punamustat olivat voittaneet jokaisen alkukauden ottelun, ja täpärän SoVo-vieraspelin jälkeisissä peleissä Dynamolta oli nähty joka pelissä aiempaa varmempia otteita. LeiF-ottelu oli osoittanut, että KaDyn maalitehtailu ei ollut kiinni Futsal-Liigan lokakuun pelaajaksikin nimetystä Miika ”Maagi” Hosiosta, mikä olikin PP-70-kohtaamisen kannalta tärkeää ”Maagin” puuttuessa kokoonpanosta. Alkukaudesta KaDyn päästettyjen maalien sarakkeeseen oli tullut huolestuttavan paljon merkintöjä, mutta tämä huolenaihe oli korjattu nollapelillä PS Villaa vastaan. Mutta onnistuisiko sama taitavia ja ennakkoluulottomasti hyökkääviä tamperelaisia vastaan?

PP-70:n tie liigaan hakee vertaistaan: nuori joukkue hoiteli viidessä vuodessa viisi sarjanousua, ja viime kaudella länsitamperelaiset dominoivat Ykköstä mielin määrin. Maajoukkuerinkiinkin nostettu Sergei Korsunov ja muut taiturit eivät ole toistaiseksi liigassa yltäneet vastaaviin suorituksiin, mutta yhdelläkään liigajoukkueella ei ole varaa aliarvioida PP-70:n kykyä haastaa kokeneempiaan.

kady-pp70kimble_kajuk.jpg

PP-70 jätti näille miehille liikaa tilaa. "Kajuk" iski tehot 4+2, "Kimble" 1+1.
Kuva: Bubi Tuomala.

Mikä ratkaisi?

PP-70 aloitti ottelun sähäkästi. Pelin ensimmäisessä hyökkäyksessä Korsunov pudotti pallon maalin eteen Jere Intalalle, joka onnistui ohittamaan Henri Hytösen, mutta ei apuun tullutta ”Rove” Takalaa. Ottelun ensimmäinen maali oli KaDyn ja Jukka ”Kajuk” Kytölän käsialaa, mutta pian sen jälkeen Korsunov löysi Intalan avopaikasta. Kova laukaus jätti ”Enricon” aseettomaksi, ja peli oli tasan.

Sähäkkä alku latistui kuitenkin nopeasti. Ensimmäinen puolisko päättyi ”Kajukin” hattutempun myötä 3–1, ja tauon jälkeen KaDyn nopeaan tahtiin iskemät maalit lannistivat tamperelaiset täysin.

KaDyn aloittavan kentällisen Kytölä–Muridiyazd–Takala–Tolvanen kokemus liigaparketeilla näkyi armotta tulostaululla. Suuren osan ensimmäistä puoliskoa PP-70 puolusti tiiviisti omaa aluettaan, mutta punamustat onnistuivat pyörittämään palloa niin, että vieraiden muodostelmasta löytyi riittävä määrä rakoja. ”Kajukin” kaukaa pommittaman 2–1-maalin jälkeen isäntien pelissä oli hermostunut jakso, mutta tamperelaiset eivät onnistuneet hyödyntämään sitä.

Selvässä takaa-ajoasemassa PP-70 sääti asennettaan hyökkäävämmäksi ja alkoi prässätä korkealta. Tämä johti ymmärrettävästi huolimattomuuteen puolustuspäässä, kun Dynamo toivotti vieraansa tervetulleeksi syvälle omalle alueelleen ja iski sitten rutiinilla tyhmarkus.jpgjään tilaan. Joko lannistuminen tai liigakokemuksen puute näkyi myös muutamissa tilanteissa, joissa vierasjoukkueen koko kalusto oli ryhmittyneenä omalle puolustusalueelleen. Markus Rautiainen (oik.) pääsi laukomaan tällaisen nukahduksen ansiosta ensimmäisen liigamaalinsa, kun Tuomas ”Liima” Linjamäki sai antaa kulmapotkun tyhjään tilaan maalin eteen.

Tasaisissa peleissä isot maalierot syntyvät usein takaa-ajajan epäonnistuneen ylivoimapelin seurauksena. Tällä kertaa näin ei ollut. Kun KaDy oli karannut 27 minuutissa 7–1-johtoon, PP-70 ei nähnyt enää mielekkääksi yritää kaunistella lukemia viidennellä kenttäpelaajalla.

Aivan vaivattomasti KaDy ei saanut peliä hallita. Tamperelaiskollegansa tavoin myös ”Enrico” Hytönen joutui venymään useisiin torjuntoihin, ja pöytäkirjaan kirjattiin rikkeitä lähinnä kotijoukkueelle. Toisella puoliskolla PP-70 pääsi lopulta laukomaan kerran kympiltäkin, mutta Korsunovin veto suuntautui hieman ohi.

Erikoista

Dynamon ja Peli-Poikien ensimmäisen liigakohtaamisen teemaksi oli nostettu ”eka kerta Futsal-Liigassa”. Rautiaisen debyyttimaali tuli siis sopivaan paikkaan. Ottelu oli myös Loimaalta siirtyneen Juho Rinteen ensimmäinen liigapeli. Viime kaudella Ykköstä pelannut ”Lopsi” laskettiin vääntämään tamperelaisten kanssa toisella puoliskolla, minkä myötä kaikki joukkueen tulokkaat ovat päässeet tositoimiin.

kady-pp70_juho_rinne.jpg

Juho Rinne pelasi liigadebyyttinsä. Kuva: Bubi Tuomala.

Seuraavat ottelut

Voiton ja paremman maalieron turvin KaDy nousi liigan kärkeen. Myös Ilves on ottanut pelkkiä voittoja, ja kutkuttavasti jo seuraava ottelu pelataan näiden kahden välillä. KaDy-hirviö matkustaa keskiviikkona Tampereelle haastamaan moninkertaisen mestarin jälleen kerran tämän kotiluolassa. Ottelu vihelletään käyntiin kello 19.00.

Seuraavan kotiottelun KaDy pelaa lauantaina 13. joulukuuta. Silloin Monnarille saapuu espoolainen GFT.

Yleisöä: 134.

Palkitut:

KaDy: Jukka Kytölä
PP-70: Jere Intala

Otteluisäntä: Starkki

Ottelu on kokonaisuudessaan nähtävissä Hirviö-TV:ssä.

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
1 - 003:07Kytölä JukkaTolvanen Kimmo
1 - 105:54Intala JereKorsunov Sergei
2 - 107:34Kytölä JukkaMuridiyazd Arash
3 - 117:05Kytölä JukkaTakala Mikko
4 - 120:57Tolvanen KimmoMuridiyazd Arash
5 - 122:05Muridiyazd ArashKytölä Jukka
6 - 125:11Rautiainen Markus Linjamäki Tuomas
7 - 126:46Muridiyazd ArashKytölä Jukka
8 - 135:59Kytölä JukkaLinjamäki Tuomas
Varoitukset:
AikaVaroitettu pelaajaVaroitus
Vaihdot:
AikaUlosSisään
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
5Kaihlajärvi Jussi
Kenttäpelaaja
6Kytölä Jukka
Kenttäpelaaja
7Tolvanen Kimmo
Kenttäpelaaja
8Linjamäki Tuomas
Kenttäpelaaja
9Muridiyazd Arash
Kenttäpelaaja
13Takala Mikko
Kenttäpelaaja
14Rautiainen Markus
Kenttäpelaaja
16Huusko Juha
Kenttäpelaaja
17Rinne Juho
Kenttäpelaaja
19Marturet del Río Jose Ignacio
Kenttäpelaaja
20Hytönen Henri
Maalivahti