KaDy - GFT (5 - 2)

Aika: 13.12.2014 15.00
Paikka: Monitoimitalo
Sarja: Futsal-Liiga

Kampuksen Dynamo pitää vankasti kiinni Futsal-Liigan kärkipaikastaan. KaDy ei ole pudottanut kauden 2014-15 liigassa vielä ensimmäistäkään pistettä ja lauantaina punamustien voittoputki venyi jo yhdeksän ottelun mittaiseksi, kun espoolainen Golden Futsal Team meni kohtuullisen hyvätasoisessa ja kenttätapahtumiltaan varsin tasaisessa kamppailussa nurin maalein 5-2 (2-0). Voitto antaa KaDylle edelleen kolmen pisteen edun kakkosena seuraavaan Ilvekseen nähden, kun sarjan syyskierrosta on pelaamatta vielä kahden ottelun verran.

"Kapteenit kamppailevat - Kytölä vs Rosenberg"

Ennakkoasetelmat

KaDy ja GFT ovat kumpainenkin nykyisellään vakiintuneita tekijöitä suomalaisen futsalin kärkijoukoissa ja joukkueiden kohtaamiset ovat lähes poikkeuksetta olleet tasokkaita ja taktisia kamppailuja. Viime vuosina keskinäisissä otteluissa kotietu on ollut kovaa valuuttaa ja tämän ohella KaDyn suosikkiasemaa tietysti korosti vakuuttavasti sujunut alkukausi. "Gefti" sen sijaan oli joutunut liigassa jo muutamaan tappioon taipumaan, ja vaikka joukkue selkeästi sarjan ylemmälle puoliskolle tälläkin kaudella lukeutuu, joutunee se taistelemaan tosissaan paikasta runkosarjan neljän parhaan joukkoon.

Mikä ratkaisi

kady-gft-nippe.jpgKuten jo edellä mainittiin, nähtiin punamustien ja kultaisten välillä jälleen kerran melko laadukasta ja tasaväkistä liigafutsalia. KaDy toki otti jo minuutin kohdalla johtoaseman josta ei koko ottelun aikana enää hetkeksikään luopunut, mutta hyökkäyspelin vaarallisuuden sekä laadukkaiden maalintekopaikkojen lukumäärän vertailussa ei tänään mainittavaa eroa syntynyt. Viime kädessä tuloksen takaa löytyykin Dynamon aavistuksen parempi osumatarkkuus sekä kourallinen Niila-Ville Laitisen - oheisessa kuvassa ennakoimassa pallon lentorataa - esittämiä gamesaver-luokan torjuntoja. Erinomaista kautta pelaava "Nielsen" onnistuttiin ohittamaan tänään ainoastaan kahdella maalinedustan ohjauksella.

KaDy sai otteluun vahvan lähdön ja pelikello oli ennättänyt vasta nipin napin toiselle minuutilleen, kun Miika Hosio jo lennätti Penaltyn pussiin Jukka Kytölän linkoamasta luupista, eikä GFT käytännössä ennättänyt pallon kanssa hyökkäysalueella ennen tappiolle joutumistaan käydä. Isot minuutit ahertanut ja fysiikallaan KaDyn puolustuslinjoja koetellut Panu Autio järjesteli ensimmäisellä jaksolla tovereilleen tilaisuuksia takatolpille ja kokeili itsekin useampaan kertaan, mutta pystyputkea lähemmäs tasoitusta ei GFT tänään koskaan päässyt. KaDy sen sijaan lisäsi johtoansa 15. peliminuutilla, jolloin debyyttikauttaan liigassa pelaava Markus Rautiainen onnistui ensin jallittamaan vasemmalla laidalla Aution ja vielä päälle päätteeksi uittamaan pallon Antti Koivumäen vartioimaan verkkoon. Maukas onnistuminen nostatti silminnähden "Marcision" itseluottamusta ja petäjävetiseltä lienee luvassa lisää tehoja lähitulevaisuudessa.

GFT:n etsikkohetket jatkuivat toisen jakson alussa, mutta niin Autio kuin Pekko Rosenberg ampuivat Dynamon onneksi pallot avopaikoistansa seinille. "Maagi" Hosio puolestaan kapitalisoi saamansa tilaisuuden armotta ja namutteli Sadeg Akhawanin passin sisään tavaramerkkichipillään. GFT onnistui viimein ennen jakson puoliväliä rikkomaan "Nippe" Laitisen nollan kulmurista, jonka Autio toimitti suoraviivaisesti maalin eteen Rosenbergille. Iskuetäisyydelle päässeet espoolaiset ryhtyivät reikäpaitapeliin jo kuutisen minuuttia ennen loppua, mutta tälläkin kertaa Dynamo onnistui pimittämään vastustajan ylivoimamyllyn tehottomaksi. Lopullisen sinettinsä ottelu saikin sitten ajassa 37:36 Arash Muridiyazdin elegantin ylänurkkalaukauksen myötä ja tämän jälkeen nähdyt kaksi maalia olivat enää kosmetiikkaa.

Dynamolle siis hyvä voitto ja nyt katseet käännetään syyskierroksen kahteen viimeiseen etappiin - voitot ensi viikon otteluissa tietäisivät varmuudella sarjan kärkipaikkaa "puolimatkan krouvissa". Toisella sijalla oleva Ilves hengittää aivan niskaan, mutta tänään tappion kärsinyt sarjakolmonen Tervarit on jäänyt jo yhdeksän pisteen päähän.

GFT osoitti Monnarilla vaarallisuuttaan ja antoi itsestään myönteisen kuvan, vaikka joukkueen peluutusta valmentaja Ville Sihvosen varhainen katsomokomennus taatusti häiritsikin. Kokenut nippu on kevään pudotuspeleissä varmasti epämieluisa kohdattava.

johto-kelhis.jpgKaDyn päävalmentaja Tero Kelhälä näki ottelun olleen haastava:

- Tämä oli paljon tasaisempi ottelu, kuin mitä lopputulos ja tilanne pelin aikana osoittaisivat. GFT:lla oli useita tilanteita, joihin he pääsivät hyvällä hyökkäyspelillään ja meidän puolustuksemme hieman rakoiltua. Onneksi "Nippe" pelasti pari pahaa paikkaa, eivätkä nuo tilanteet realisoituneet maaleiksi.

KaDyn seuraava ottelu on ohjelmassa jo tulevana tiistaina 16.12, jolloin Valkeakoskella kohdataan sarjataulukossa sijalla 11 ennen sunnuntain otteluita oleva Mad Max. Kelhälän mukaan Pirkanmaalle matkustetaan nöyrällä asenteella:

-Jokainen joukkue pystyy voittamaan kenet tahansa, eikä sarjassa ole yhtään heittopussia. Tosissaan pitää lähteä jokaiseen matsiin, myös häntäpään joukkueita vastaan.

Vuoden viimeisen kotiottelunsa KaDy pelaa lauantaina 20.12 klo 17:00. Tuolloin Monnarille saapuu vastustajaksi Turun Pallokerho.