KaDy - TPK (6 - 2)

Aika: 20.12.2014 17.00
Paikka: Monitoimitalo
Sarja: Futsal-Liiga


Kampuksen Dynamo viimeisteli suorastaan häikäisevästi sujuneen syyskierroksensa lyömällä Monnarilla vuoden viimeisessä kamppailussa Turun Pallokerhon maalein 6-2 (2-0). Kivikova rutiini ja niin sanotun ykkösvitjan tehot toivat jälleen kerran täyden potin ja pisteet antavat KaDylle runkosarjan puolimatkassa kuuden pisteen kaulaan kakkosena seuraavaan Ilvekseen nähden. Kolmantena oleva Leijona Futsal on jäänyt kärjestä jo 11 pistettä ja samoihin lukemiin nousisi tänään sunnuntaina voittaessaan myös kaksi ottelua muita kärkijoukkueita vähemmän pelannut Sievi Futsal.

kady-tpk-party-down.jpg

Ykkösketju säkenöi - kuvan KaDy-kvartetin syyskierroksen saldo oli 53 maalia ja 95 tehopistettä.

Ennakkoasetelmat

Voitosta voittoon kulkeneelle Dynamolle kyseessä oli kolmas kamppailu viikon sisään. Edellisenä viikonloppuna Monnarilla kaatui GFT ja tiistain myöhäisillassa oli käyty Valkeakoskella nujertamassa maalirikkaassa ottelussa Mad Max. Liigassa yhtäjaksoisesti syksystä 2000 lähtien pelannut TPK on saanut viime kauden pohjakosketuksen jälkeen kurssiaan korjatuksi ja huomattavan määrän (5) jatkoaikoja pelanneet turkulaiset olivat sarjataulukossa viimeiselle pudotuspelipaikalle oikeuttavalla sijalla eli kahdeksantena.

Mikä ratkaisi

Monnarin parketilla nähtiin joulua edeltävänä lauantaina tarkkaa ja siistiä liigafutsalia. Pallonhallinta oli oletusten mukaisesti pitkälti kotijoukkueella, mutta kurinalaisesti ja verraten tiiviisti esiintynyt TPK ei sekään antautunut passiiviiseen kyttäilyyn, vaan haastoi Dynamon ajoittain hyvinkin kärkkäällä prässillä. Avointen ovien kaahailua ei ohjelmassa tällä kertaa ollut, mutta punamustien huippukuntoinen "maajoukkueketju" jauhoi vääjäämättä voittoon vaaditut osumat. Näkyvimmän roolin otti kolmen maalin ja yhden maalisyötön muodossa Arash Muridiyazd, joka ahersi tuttuun tapaansa aktiivisesti myös puolustuspäässä riistoineen ja blokkeineen.

Avausjaksolla nähtiin kaksi maalia. Molemmat tehtiin ottelun kahdeksannella peliminuutilla sisäänpotkutilanteista ja kumpaisenkin viimeisteli Muridiyazd. Ensimmäisen osuman pohjusti takatolpalle tarjoilemallaan diagonaalisyötöllä Jukka Kytölä ja jälkimmäisen tapauksessa pallo kiersi "Aralle" Miika Hosion kautta. 

Hosio lisäsi heti toisen jakson alussa KaDyn johtoa pallonriistoa seuranneen ylivoimahyökkäyksen päätteeksi, mutta tekemiseensä uskonut vierasjoukkue pääsi kuitenkin vielä viimeisellä neljänneksellä otteluun kiinni. Ensin pitkän linjan TPK-kasvo Cuong Tran tyrkkäsi maalinedustalta kavennuksen ja ajassa 36:31 Olli Anteroinen toi valkopaidat vapaapotkutilanteesta jo maalin päähän. Muridiyazd kuittasi kuitenkin vapauttavan 4-2-maalin ainoastaan 35 pelisekunnin kuluttua ja viimeisillä minuuteilla reikäpaidalla kavennusta hakeneen Tepkin tyhjään rysään pääsivät palloa vielä vuorollaan lennättämään sekä kapteeni Kytölä, että kauden avausmaalinsa käsistä potkaistulla kauniilla kaaripallolla iskenyt Niila-Ville Laitinen.

kady-tpk-nacho.jpgTPK-ottelussa jäähyväiset Monnarille jätti opiskelijavaihtonsa päättymisen myötä takaisin Madridiin suuntaava "Nacho" Marturet. KaDy kiittää sympaattista meksikolais-espanjalaista yhteisestä ajasta sekä panoksestaan joukkueen eteen ja toivoo nuorelle miehelle menestystä niin opintojen kuin urheilu-uran saralla. Adiós, Nacho!

Kauden viimeisen ottelunsa pelasi myös Dynamon konkarikaartiin kuuluva Mikko "Rove" Takala. Vahvan syyskauden pelannut Takala on opiskelukiireidensä johdosta poissa paikkakunnalta vuodenvaihteesta eteenpäin, mutta KaDy-leirissä toivotaan hänen palaavan jälleen riviin viimeistään syksyllä 2015.

kady-tpk-roisto.jpg

"Rove" poistuu liigaparketeilta - toistaiseksi.

Liiga jää siis nyt kolmen viikon mittaiselle joulutauolle, mutta KaDyn maajoukkuekolmikko on tositoimissa jo 6.-7.1, jolloin Suomi pelaa Ranskassa viimeiset EM-esikarsintaan valmistavat harjoitusottelunsa. Lisäksi Hosio ja Kytölä käväisevät jo tätä ennen Kroatiassa, jossa he pelaavat maanantaina 29.12 yhteispohjoismaisen Nordic Dream Teamin riveissä hyväntekeväisyysottelun Dinamo Zagrebia vastaan.

Seuraavan liigaottelunsa KaDy pelaa sunnuntaina 11.1 klo 16:00 vieraskentällä Sievi Futsalia vastaan.

Seuraava KaDyn kotiottelu on puolestaan keskiviikkona 28.1 klo 19:30 ja tuolloin on kyseessä Futsal Cupin neljännesvälierä, jossa vastustajana Ilves FS.

KaDy Futsal toivottaa kannattajilleen, yhteistyökumppaneilleen sekä kaikille futsalin ystäville rauhallista joulua ja erittäin hyvää uutta vuotta 2015! 

Yleisöä: 178

Palkitut:

KaDy: Arash Muridiyazd

TPK: Cuong Tran

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
1 - 007:11Muridiyazd ArashKytölä Jukka
2 - 007:40Muridiyazd ArashHosio Miika
3 - 022:09Hosio MiikaMuridiyazd Arash
3 - 131:54Tran CuongAiru Miika
3 - 236:31Anteroinen OlliTran Cuong
4 - 237:06Muridiyazd ArashHosio Miika
5 - 238:12Kytölä JukkaEi syöttäjää
6 - 239:54Laitinen Niila-VilleEi syöttäjää
Varoitukset:
AikaVaroitettu pelaajaVaroitus
Vaihdot:
AikaUlosSisään
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
1Laitinen Niila-Ville
Maalivahti
6Kytölä Jukka
Kenttäpelaaja
8Linjamäki Tuomas
Kenttäpelaaja
9Muridiyazd Arash
Kenttäpelaaja
10Hosio Miika
Kenttäpelaaja
13Takala Mikko
Kenttäpelaaja
14Rautiainen Markus
Kenttäpelaaja
16Huusko Juha
Kenttäpelaaja
17Rinne Juho
Kenttäpelaaja
18Akhawan Sadeg
Kenttäpelaaja
19Marturet del Río Jose Ignacio
Kenttäpelaaja