KaDy - SoVo (6 - 8)

Aika: 31.1.2015 14.00
Paikka: Monitoimitalo
Sarja: Futsal-Liiga


KaDy oli tuskin toipunut kauden ensimmäisestä kotitappiostaan Ilvekselle Cupin puolivälierissä, kun Monnarille saapui sinnikäs haastaja Somerolta. Dynamon puolustusvirheiden ja SoVon voitontahtoisuuden määrittelemässä ottelussa nähtiin runsaasti maaleja, kiivasta takaa-ajoa isänniltä ja parikin railakasta karkumatkaa vierailta.

Ennakkoasetelmat

Syyskierroksella SoVo laittoi KaDyn tiukille, ja joulu-tammikuussa somerolaiset olivat ryövänneet täydet pisteet niin viime kauden hopeajoukkue Tervareilta kuin tärkeimpiin kilpakumppaneihinsa kuuluvilta TPK:lta ja Riemultakin. Läpihuutojuttua ei Jyväskylässäkään odotettu. Kun kävi ilmi, että vieraat olivat liikkeellä käytännössä kuudella kenttäpelaajalla, Monnarin lehtereillä epäiltiin, että ottelu oli SoVolle pakkopullaa ja panokset oli laitettu sunnuntaiseen kotipeliin PS Villaa vastaan. Päivän hahmot Arber Istrefi, Mikko Halonen ja kolmisenkymmentä vetoa torjunut Jukka Saari osoittivat epäilyt turhiksi.

KaDylla oli takanaan kirvelevä cup-tappio Ilvekselle, mutta liigan puolella punamustat olivat vieneet pisteet vieraspeleissä Tervareilta ja Riemulta. Huoli maajoukkuemiesten väsymisestä ei ollut näkynyt tehoissa, mutta marras-joulukuussa kuriin saatu puolustussuunnan ongelma oli nostanut jälleen päätään. Toisaalta Ilves-pelissä parketeille palannut Jussi Kaihlajärvi toi kaivattua leveyttä joukkueeseen.

kady-sovo-31.1.-ara-ja-sakko.jpg

Jukka Saari teki KaDyn maalipaikat tyhjäksi kerran toisensa jälkeen.

Mikä ratkaisi?

Isäntäjoukkue tuli kaksi kertaa taitavalla pallonhallintapelillä tasoihin: ensimmäisellä jaksolla Arash Muridiyazd ja Miika Hosio sahasivat puolustuksen rikki, toisella jaksolla tehokas ylivoimapeli toi KaDylle tarvittavat kolme maalia peräjälkeen. Se ei riittänyt: peli ratkesi puolustuspään turhiin virheisiin ja ennen kaikkea vieraiden vankkumattomaan voitonhaluun ja lähes virheettömään peliin.

Kun KaDy-kippari Jukka Kytölä avasi maalihanat jo ensimmäisellä minuutilla ja SoVo päätti hetkeä myöhemmin ensimmäisen nopean vastahyökkäyksensä  yksinäiseen läpiajoon ja hieman maalin ohi suuntautuneeseen vetoon, pelin käsikirjoitus näytti olevan selvillä. KaDy pyörittäisi, SoVo iskisi nopeasti katkoista. Kun Dynamo ei ”Kajukin” maalin jälkeen realisoinut pallonhallintaansa, Halonen ja Istrefi veivät SoVon 1–2-johtoon ottelun kahdeksannella minuutilla. SoVo-vahti Saari joutui kuitenkin jatkuvan pommituksen kohteeksi ja tasoitus tuli pian, eikä kotiyleisö nähnyt vielä syytä huoleen.

kady-sovo-31.1.-kajuk-istrefi.jpg

KaDyn parhaana palkittu Jukka Kytölä seuraa SoVon maalitykki Arber Istrefiä.

Ottelun alussa hajanaiselta näyttänyt SoVo-puolustus tiivisti rivejään ja blokkasi antaumuksella jatkuvasti maalipaikkoihin päässeen KaDyn vetoja. Ensimmäistä jaksoa oli jäljellä alle kolme minuuttia, kun Halonen pääsi varsin helposti vastahyökkäykseen ja laukoi pallon yksin jääneen ”Enrico” Hytösen taakse. Tauolle mentiin siis vieraiden 2–3-johdossa.

Toisen jakson alun SoVo-maalin edustan myräkässä näytti varmalta, että vähälukuisen vierasjoukkueen sinnittely katkeisi hetkellä millä hyvänsä. Pallo kuitenkin päätyi milloin täpärästi ohi, milloin tolppaan – ja kovin usein sen tiellä olivat Saaren kädet. Toisessa päässä viimeistely oli tarkempaa ja pallo pomppi puolustuksen kannalta heikosti: Istrefi iski ensin itse yhden ja syötti sitten toisen – Tomi Heinämaan – maalin.

Kolmen maalin tappioasemassa  KaDy aloitti tehokkaaksi tunnetun ylivoimapelinsä. Takaa-ajo sujui mallikkaasti: ”reikäpaitaan” sonnustautunut ”Kaihlo” Kaihlajärvi kaivoi ensin pallon itselleen vastustajan maalin edessä ja toimitti sen verkkoon, ja vain kahta minuuttia myöhemmin sama mies ajoi jälleen Saaren reviirille ampuen pelivälineen maalin kattoon. Yleisö huokaisi helpotuksesta, kun Markus Rautiainen onnistui katkossa SoVon päädyssä ja ”Maagi” Hosio merkkautti itselleen 99. maalin KaDy-paidassa.

Upean ottelun pelannut SoVo ei kuitenkaan lannistunut. Istrefi teki peräjälkeen 3. ja 4. maalinsa, joista jälkimmäisen syöttänyt SoVo-kapteeni Juho Pettersson osoitti todellista voitojanoa vääntäessään kolmen Dynamo-pelaajan kanssa. Viidennen maalinsa Istrefi rokotti tyhjiin.

Kaihlajärvi kavensi vielä hattutempun täydentäneellä maalillaan, mutta ottelun viimeiset minuutit SoVo-puolustus peitti kaikki KaDy-viisikon vetopaikat uhrautuvasti.

kady-sovo-31.1.-maagi-ampuu.jpg

"Maagi" ampuu, Juho Pettersson blokkaa.

Huomionarvoista

– SoVon suoritusta  alleviivaa joukkueen piskuinen rosteri. Samoihin aikoihin kun KaDy aloitti toisen tajaa-ajonsa, kaksi maalia syöttänyt Esa-Pekka Jaakkola joutui nilkuttamaan penkille. Vieraat pelasivat siis viimeiset kymmenen minuuttia viidellä kenttäpelaajalla.

– Viime viikkoina Monnarilla on nähty kuumia pelejä, joissa otteet ja asenne ovat menneet välillä rumaan suuntaan. Oikeanlainen kovuus ja kohtuullinen suunsoittokin kuuluvat asiaan, mutta SoVo-peli erottui edukseen erinomaisen rehdin ja siistin luonteensa vuoksi. Kortteja toki nousi kolme, ja yhtä säesti kotiyleisön perusteltu, lyhyeksi jäänyt reaktio, mutta kaiken kaikkiaan kentällä keskityttiin pallon pelaamiseen.

– KaDyfutsal.netin ennakossa nostettu Miika Hosion vireen mainostaminen ei rikkonut taikaa: ”Maagi” on edelleen tehnyt maalin jokaisessa kauden virallisessa ottelussaan.

Seuraavat ottelut

Dynamo pelaa sunnuntaina 1.2. Toijalan monitoimihalilla Leijona Futsalia vastaan. Ottelu käynnistyy kello 15.

Monnarilla pelataan seuraavan kerran ystävänpäivänä 14.2., jolloin KaDyn vieraaksi saapuu PS Villa Hyvinkäältä.

Yleisöä

338

Palkitut

KaDy: Jukka Kytölä

SoVo: Arber Istrefi

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
1 - 000:58Kytölä JukkaAkhawan Sadeg
1 - 104:20Halonen MikkoEi syöttäjää
1 - 207:44Istrefi ArberJaakkola Esapekka
2 - 212:49Muridiyazd ArashHosio Miika
2 - 317:13Halonen MikkoJaakkola Esapekka
2 - 424:01Istrefi ArberHalonen Mikko
2 - 526:49Heinämaa TomiIstrefi Arber
3 - 529:45Kaihlajärvi JussiHosio Miika
4 - 531:40Kaihlajärvi JussiMuridiyazd Arash
5 - 532:19Hosio MiikaRautiainen Markus
5 - 634:12Istrefi ArberHeinämaa Tomi
5 - 735:03Istrefi ArberPettersson Juho
5 - 835:46Istrefi ArberPettersson Juho
6 - 837:29Kaihlajärvi JussiMuridiyazd Arash
Varoitukset:
AikaVaroitettu pelaajaVaroitus
12:01Akhawan SadegKeltainen
13:43Westö BenjaminKeltainen
19:20Ihalainen JarkkoKeltainen
Vaihdot:
AikaUlosSisään
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
5Kaihlajärvi Jussi
Kenttäpelaaja
6Kytölä Jukka
Kenttäpelaaja
8Linjamäki Tuomas
Kenttäpelaaja
9Muridiyazd Arash
Kenttäpelaaja
10Hosio Miika
Kenttäpelaaja
14Rautiainen Markus
Kenttäpelaaja
15Nykänen Miika
Kenttäpelaaja
17Rinne Juho
Kenttäpelaaja
18Akhawan Sadeg
Kenttäpelaaja
20Hytönen Henri
Maalivahti