KaDy - PS Villa (6 - 3)

Aika: 14.2.2015 14.00
Paikka: Monitoimitalo
Sarja: Futsal-Liiga

KaDy teki lauantain alkuiltapäivässä tarvittavan ja poimi tärkeät kolme pistettä sarakkeeseensa lyömällä Monnarille vastustajaksi saapuneen PS Villan numeroin 6-3 (2-1). Ottelu ei jää elämään muistoihin punamustana klassikkona, mutta rutiinivoitolla oli nyt kuitenkin hieman tavallista syvempi merkityksensä. Tammikuun viimeisen viikon perinnöksi jäänyt synkkä tappioketju saatiin katkaistuksi ja lisäksi voitto nosti Dynamon kaksi pistettä Ilveksen edelle  sarjataulukon toiselle sijalle, joten taattu kotietu ainakin välieriin saakka olisi nyt omissa käsissä. Sarjan kärkisijojen suhteen riittääkin vielä spekuloitavaa pöytiin ja foorumeille, sillä piikissä tuulta halkova Sievi Futsal on kerännyt ainoastaan pisteen KaDya enemmän ja liigan loppusuoran otteluohjelmasta löytyvät vielä tapahtumat KaDy-Ilves sekä Sievi-Ilves.

ENNAKKOASETELMAT

Sarjatulokas PS Villalle debyyttikausi korkeimmalla sarjaportaalla on ollut ohdakkeinen ja uusimaalaiset saapuivat Monnarille sarjan peränpitäjinä ainoastaan kuusi pistettä keränneinä. Villan viimeisimmästä voitosta on kulunut jo yli kaksi kuukautta ja joukkue on ankkuroitunut sarjan viimeiselle sijalle. Matkaa pois suoran putoajan paikalta ei kuitenkaan ole kuin kolme pistettä, joten sinipaitojen tilanne ei ole täysin toivoton ja jokainen piste "budjetin ulkopuolelta" kohentaisi heidän asemaansa huomattavasti.

"Komikin" paperit ovat vielä Roomassa leimattavana - tänään mies oli penkillä osana valmennustiimiä ja käväisi puoliajalla A.Syrjälän tentissä. (KUVA: Bubi Tuomala)

Syyskierroksen keskinäinen kamppailu Hyvinkäällä oli päättynyt Dynamon voittoon maalein 0-5 ja kotijoukkue oli tietysti suursuosikki iltapäivän otteluun, vaikka viimeisimmät kolme ottelua - cup mukaanlukien - olivatkin tuottaneet tappion. Optimismia lisäsi maaottelutauon mittaan tyhjentynyt sairastupa, sillä päävalmentaja Tero Kelhälällä oli pitkästä aikaa käytössään kolmentoista pelaajan mittainen pöytäkirja. Kenttäpelaajista sivussa olivat ainoastaan pelilupaa odotteleva Mikko Kytölä sekä niin ikään kuluvalla viikolla joukkueeseen liittynyt Jaakko Kinnunen. Hivenen päänvaivaa aiheutti silti maalivahtikysymys: kun sekä Nippe Laitinen että Henri Hytönen olivat syistänsä johtuen sivussa eikä keikkamiehen värvääminen lyhytaikaiselle lainalle siirtoikkunan takarajan kynnyksellä lopulta tullutkaan kysymykseen, ohjautui vakanssi jälleen Kimmo Tolvasen hoidettavaksi.

MIKÄ RATKAISI

KaDyn rutiini ja silkka perustekemisen taso pitivät tänään pisteet visusti Monnarilla. Kapealla miehityksellä matkassa ollut Villa ei saapunut Jyväskylään haihattelemaan vaan lähti hakemaan tulosta tiiviillä paketilla, jota Dynamo sai auottua sen verran kuin kolmen pisteen kairaaminen edellytti. KaDy johti ottelua lähes sen alusta loppuun saakka eikä voittajasta ollut käytännössä mitään epäselvyyttä, vaikka ero muutaman hetken ajaksi yhteen maalin kutistuikin.

Toisinaan KaDy on onnistunut kiihdyttelemään Monnarilla leveitäkin voittoja alemman sarjapuoliskon joukkueista, mutta tarkasti ja viisaasti pelannut Villa ei suostunut myymään itseään teuraaksi. Ahtaiksi tukittujen linjojen sekä useita paraatiluokan torjuntoja venytelleen maalivahti Juho Pasman avulla vierasjoukkue onnistui estämään suuremmat maalikarkelot ja iski vuorollaan vastapäädyssä paikoistansa terävästi - saldona kolme tehtyä maalia sekä yhtä monta osumaa rautoihin, ja jäipä muutama hankala pallo vielä Kimmo Tolvasenkin torjuttavaksi.

KaDy-manageri Samu Kytölä näki voiton irronneen varmasti, joskin nahkeasti:

- Villa pelasi vahvuuksillaan ja piti pakkansa niin tiiviinä ja matalalla, että sen penetroiminen oli tänään meille hyvin haasteellista. Toisaalta ei sitten oikein päästy moukaroimaan myöskään kaukolaukauksilla. Pallonhallinta jäi odotetustikin lähes täysin meille ja Villa kyttäili vastaiskuja, mutta mitenkään erityisen vaarallisesti eivät hekään nimenomaan kontraamaan päässeet. Hieman oli sellaista pakkopullaa ja ilman muuta olisi pitänyt kyetä tappamaan peli jo hyvissä ajoin, viimeistään silloin kun pääsimme 4-1- johtoon.

Avausjakson ensimmäinen puolisko lupaili kotiyleisölle kenties laveaakin voittoa. Punamustat pyörittivät rallia Villan kenttäpäädyssä minuuttikaupalla ja niin Jussi Kaihlajärvi kuin Sadeg Akhawan pääsivät vuorollonsa ohjaamaan kuulan lähietäisyydeltä pussiin. Tähän maalit sitten puoliajan osalta jäivätkin ja tauolle KaDy pääsi vain niukassa johdossa, kun jo hetkeä aiemmin poikkiputkeen ampunut Tomi Kohonen puhkaisi "Kimble" Tolvasen nollan alanurkkakudillaan.

Dynamo iski ykkösketjunsa voimin kahdesti myös toisen jakson alkupuoliskolla, mutta kolmen maalin etumatkakaan ei vielä ottelua paketoinut. Sitkaat hyvinkääläiset onnistuivat kuromaan marginaalin vielä kertaalleen yhteen maaliin, mutta "Ara" Muridiyazdin kulmurin jälkitilanteesta iskemän 5-3- osuman jälkeen ei kavennusta enää kuulunut.

Kippari Jukka Kytölä kantoi hieman arkisemman ottelun pelannutta joukkuetta hienosti neljällä maalisyötöllään ja sekä Jere Keskinen että Tarkko Savela palasivat lasaretista askiin todella lupaavilla esityksillä. "Jekulta" nähtiin muutama viime kaudelta tutuksi tullut murtautuminen, joissa pallo pysyi koukussa ahtaassakin raossa ja "Tarkovskin" kliiniselle oman pään pelaamiselle tulee olemaan kevään ratkaisupeleissä kysyntää. Peluutuksessa merkillepantavaa oli myös niin sanotun kakkosketjun saama vastuu 4 vs 5- pelissä.

Tuomas Linjamäki pääsi pari kertaa tykittämään.

Manageri Kytölä on luonnollisesti mielissään miehistön tervehtymisen johdosta:

- Jere ja Tarkko palasivat voimalla sairaslomalta ja heille on toivottavasti luvassa eneneviä minuutteja sekä lisää pelituntumaa jo ensi viikon otteluissa. Oli toki muitakin onnistujia: muutamassa erikoistilanteessa hyökkäyspäässäkin käväissyt Tolvasen "Kimble" otti etenkin ensimmäisellä jaksolla pari todella tärkeää torjuntaa ja lisäksi haluan nostaa esille vielä Tuomas Linjamäen, joka oli edukseen etenkin loppuminuuteille rakennetussa ketjukoostumuksessa.

ERIKOISTA

Miika Hosion maaliputki ei ota katketakseen, vaikka tällä kertaa asian hoitaminen meni jo todella tiukille. "Maagi" on onnistunut tekemään maalin jokaisessa pelaamassaan viidessätoista liigaottelussa ja lisäksi myös tammikuisessa cup-kamppailussa - toisin sanoen kaikissa kauden kilpailullisissa otteluissaan. Poikkeuksellisen tilaston ylläpitäminen on Hosion kaltaiselle maalipyssylle ilmeinen kunnia-asia ja kemiläinen haki viimeiset minuutit osumaa ahnaasti. Onni näytti jo hylänneen parhaidenkin tilaisuuksien kuivahtaessa tolppalaukauksiksi, mutta lopulta pallo saatiin "Liima" Linjamäen kohteliaasta esityöstä verkkoon viimeisellä mahdollisella hetkellä ja onnistumista seurannut tuuletus oli samaa luokkaa kuin viime kevään ensimmäisen puolivälierän ratkaisseen kuusimetrisen jälkeen. Ave, "Maagi"!

"Maagi" pommitti taas koko päivän - lopulta upposi. (KUVA: Bubi Tuomala)

SEURAAVA OTTELU:

Seuraavan liigaottelunsa KaDy pelaa sunnuntaina 22.2. klo 18:00 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen D-hallissa, vastassa silloin PP-70.

Tulevana keskiviikkona 18.2. on puolestaan ohjelmassa Keski-Suomen piiricupin finaali ja vastassa on viime kauden tapaan Futsal Kakkosessa pelaava Lohikosken Pallokerho. Pelipaikkana tutusti Monnari ja ottelu alkaa klo 19:30.