KaDy - Ilves FS (2 - 3)

Aika: 28.1.2015 19.30
Sarja: Futsal Cup

Kauden 2014-15 Futsal Cupin ottelut jäivät Kampuksen Dynamon osalta yhteen, kun Ilves FS onnistui kuittamaan Monnarilla loppusyksyn liigatappionsa ja puristamaan paikan puolivälieristä niukalla voitolla maalein 2-3 (2-2). Kyseessä oli KaDyn ensimmäinen kotitappio kuluvalla kaudella.

ENNAKKOASETELMAT

Vuorossa oli KaDyn ja Ilveksen järjestyksessään 25. kohtaaminen virallisissa otteluissa, joten vastakkain oli kaksi toisensa koko lailla läpikotaisin tuntevaa koplaa ja yhteisen historian nojalla saattoi ounastella tarkkaa ja vähämaalista cup-kamppailua, jonka siivellä otettaisiin myös asetelmia kohti ligaan keväisiä ratkaisuotteluja.

MIKÄ RATKAISI

KaDylla oli keskiviikkona kaikki eväät ottaa tukeva ote ottelusta sen ensimmäisellä puoliajalla, kun punamustien leveällä rintamalla rullannut hyökkäyspeli aukoi yllättävänkin helposti tilaisuuksia Ilves-päätyyn. Kaksi maalia toki aikaan saatiinkin, mutta enempäänkin oli ilman muuta edellytyksiä. Kaksi kardinaaliluokan virhettä omassa kenttäpäädyssä antoi kuitenkin Ilvekselle tilaisuudet pysytellä rinnalla ja rutistaa toisella puoliajalla tiivistyneen puolustuspelinsä avittamana edelle.

- Takaiskumaalit tulivat riskillä pelaamisen ja parin karmean prässinpurkuvirheen seurauksena. Ilman niitä sekä paremmalla viimeistelyllä oltaisiin voitu mennä selkeässäkin johtoasemassa tauolle, harmittelikin päävalmentaja Tero Kelhälä hiekkaan valunutta "momentumia".

kady-ilves-CUP-maagi.jpgEnsimmäinen puoliaika oli ennakko-odotuksiin nähden hyvinkin avointa futsalia ja tarjosi yleisölle neljä maalia. Ensimmäisen näistä sipaisi Miika Hosio, joka on tehnyt vähintään yhden maalin jokaisessa tällä kaudella pelaamassaan KaDyn virallisessa ottelussa. Ennen ottelua Futsal-liigan joulukuun parhaan pelaajan palkintolautasen Ilveksen joukkueenjohtaja Ilkka Koskiselta lunastanut "Maagi" onnistui ujuttamaan seitsemännellä peliminuutilla pallon maajoukkuetoverinsa Juha Ojanperän putkista verkkoon. Dynamon toisen osuman iski Arash Muridiyazd tyylikkäällä sijoituksella etuyläkulmaan.

Ilves kuittasi molemmat kotijoukkueen onnistumiset lähes identtisen opportunistisilla maaleilla. 1-1-tasoitusta edelsi Muridiyazdin tuiki harvinainen pallon hukkaaminen oman maalin tuntumassa, johon tilaisuuden haistanut Antti Teittinen iski voimakkaasti ja alusti Jani Nyblomille paikan siirtää Penalty tyhjään verkkoon. 2-2-maalissa puolestaan KaDy-veskari Henri Hytönen myöhästyi syötössään karvan verran ja Petri Grönholm ennätti lyömään eteen kenkänsä, josta pallo poukkosi suoraan maaliviivan ylitse. Kismittävä takaisku sattui ainoastaan 26 sekuntia ennen taukoa.

Toiselle jaksolle pelin kuva muuttui huomattavan fyysiseksi ja maalipaikat olivat vähissä. Ottelun ratkaisu syntyikin jakson puolivälin lähestyessä erikoistilanteesta. KaDyn puolustus joutui katkaisemaan Ilveksen nopean hyökkäyksen rikkeellä ja seuranneen vapaapotkun tulitti vasurillaan kymmenestä metristä poikkiputken alle Tomi Lahtinen. Dynamon paras tilaisuus tasoitusmaaliin avautui Hosiolle joka pääsi oman pallonriistonsa perästä nokikkain Ojanperän kanssa, mutta "Julli" onnistui kaapaisemaan tällä kertaa voittavan torjunnan. Viimeisen viiden minuutin ajan KaDy yritti luonnollisesti hakea tasoitusta lentävän maalivahdin avulla, mutta loppukiri jäi kaikkinensa melko ponnettomaksi eikä Ilveksen muuri ollut murrettavissa.

Tomi Lahtisen vapaapotku löytää tiensä KaDyn häkkiin.

Toisella jaksolla nähtiin perinteisen ankaran pystypainin ohella myös astetta kovempaakin peliä ja tuomaristo joutuikin puuttumaan muutamiin vaarallisen pelitavan puolelle lipsahtaneisiin ikäviin torppauksiin. Kaksikko Komppa-Onatsu kirjasi ottelun jälkimmäisellä puolisikolla kaikkiaan neljä varoitusta, joista kolme vierasjoukkueelle. Virhetilinsä sai puolestaan täyteen ainoastaan KaDy ja Lahtinen pääsi yrittämään maalia myös kympin täplältä, mutta erinomaisesti tilanteen peittänyt "Enrico" Hytönen antoi torjunnallaan omilleen mahdollisuuden pelata tuloksesta summeriin saakka.

Myönteisenä seikkana voidaan KaDy-vinkkelistä nähdä Jussi Kaihlajärvellä terästetyn kakkosketjun terävät otteet hyökkäyspäässä etenkin ensimmäisellä puoliajalla. Sairastuvalta palannut "Kaihlos" esiintyi myös loppuminuuttien ylivoimassa ns lentävän maalivahdin roolissa.

SEURAAVA OTTELU

KaDy pelaa Futsal-liigaa Monnarilla jo lauantaina 31.1 klo 14:00 ja vastustajana on tuolloin Someron Voima.

Dynamon viiden ottelun härkäviikot päättää sunnuntaina 1.2 vierailu Leijona Futsalin kotisaliin Akaan Toijalaan ja tuo ottelu alkaa klo 15:00.