Aika: 8.8.2015 11.00
Paikka: Nørrebrohallen, Kööpenhamina
Sarja: Nordic Champions Cup

Ennakkoasetelmat

KaDy lähti ensimmäiseen NCC-alkulohkonsa otteluun selvänä ennakkosuosikkina – ainakin omasta mielestään. FC Fjordbold oli hävinnyt turnauksen avajaispelissä perjantai-iltana luvuin 3­–4 viime sekuntien maalilla isännille, kun Dynamo pääsi Nørrebrohallenin parketille tuoreilla jaloilla. Fjordboldin peli oli perjantai-illan havainnointi- ja analyysiharjoitteessa todettu suoraviivaisen yksipuoliseksi ja haavoittuvaksi.

Hyvän debyyttikauden pelanneen Markus ”Marchisio” nippe.jpgRautiaisen pelikunto oli arvoitus, samoin kapteeni Jukka Kytölän. Kahdesta tasavahvassa vireessä olevasta maalivahdista luukulle asteli Niila-Ville Laitinen; muuten avauskokoonpano oli formaatissa Muridiyazd – Tolvanen – Kinnunen – M. Kytölä. Uusista pelaajista Jose Ikonen (LPK) ja Santeri Paltamaa (PetPet) olivat todennäköisiä debytoijia; Tervarien ja Suomen maajoukkueen maalivahti Juha-Matti ”Juppis” Savolainen odottaisi luultavimmin vuoroaan vielä iltapäiväotteluun, mikäli Laitisen jalka kestäisi pelaamista.

Mikä ratkaisi

Dynamon kurinalainen ja suunnitelmallinen futsal oli toisella puoliajalla myrkkyä Sjællandin ”vuonolaisille”. Etenkin puolustussuuntaan esitys oli KaDylta vahva eivätkä tanskalaiset päässeet vaarallisiin maalipaikkoihin juurikaan. Kevään puolivälierän loukkaantumisestaan yhä toipilas Nippe Laitinen sai pelata koko ottelun ja olisi voinut hyvin korkata turnauksensa puhtaalla nollapelillä, mutta Fjordboldin kärkäs Marco Thorhauge sai viiden peliminuutin kohdalla tuikattua kärkkärin taka-alakulmaan nopeasta suunnanmuutoshyökkäyksestä (video).

Hyökkäyssuuntaan oli sitten sekavampaa. Avauspuoliajalla KaDy ei esittänyt parastaan; pallonhallinta ei realisoitunut hyviksi maalipaikoiksi ja otteet olivat aika ajoin hermostuneen oloisia. Jaakko Kinnunen ja Jose Ikonen saivat hyvät avopaikat, mutta ruuti oli läpimärkää. Suuren roolin omaksunut, KaDyn taas elokuussa hyvästelevä Mikko Kytölä laukoi erittäin ahnaasti, mutta Fjordboldin maalivahti ja puolustus blokkasivat. Viimeinen minuutti kokeiltiin yv-kuviota Nippe Laitisen johdolla, tuloksetta.

Puoliajalta Dynamo tuli entistä vahvemmalla sykkeellä ja painoi pelin väkisin tanskalaisten päätyyn. Jukka Kytölä tuli mukaan kokoonpanoon ja syötti pitkän läheltä piti -myllytyksen päätteeksi veljensä maalintekoon (video). ”Komik” tälläsi pienestä kulmasta pallon pömpeliin. Tasoitusmaalin jälkeen oli tasaisempaa, joskin Dynamon prässi puri hyvin Fjordboldin pelinrakenteluun. Tanskalaisten maalivahti torjui välillä KaDy-lähentelyt päällään seisten. Puoliajan puolessa välissä Jukka Kytölän nopea rajapotku löysi takatolpalle liikkuneen Kinnusen, joka puttasi voittomaaliksi jääneen 2–1-johto-osuman. Hetkeä myöhemmin Arash Muridiyazd lisäsi johtoa Kimmo Tolvasen oikea-aikaisen katkon seurauksena (video). Viimeiset minuutit Dynamo pelasi kellosta aikaa pois helpon tuntuisesti Fjordboldin väsähtäessä palloralliin. Laitinenkin pistäytyi lentävänä maalivahtina parissa pallonhallintahyökkäyksessä lepuuttamassa kenttäpelaajien jalkoja. Ensimmäiset kunnon kavennusmahdollisuutensa Fjordbold loi oikeastaan vasta viimeisellä minuutilla. Lopputulos kirjattiin 3–1 ja vuorossa oli tunnin tankkaustauko Nørrebron ”punaisella torilla” ennen lohkon ratkaisuottelua.

Erikoista

KaDy pelasi paitsi ensimmäiset pohjoismaiset arvo-ottelunsa myös ensimmäiset kv. ottelunsa yli kahteen vuoteen. Edellisen kerran Dynamo oli esiintynyt eurokentillä heinäkuussa 2013 Málagan Antequerassa pidetyissä opiskelijoiden EM-kisoissa, joista kotiintuomisiksi jäi happamalta maistunut 10. sija ja pari kirvelevää tappiota huippujoukkueille.

Fjordboldia vastaan pelattu matsi oli Dynamolle ensimmäinen aamupäivällä pelattu ottelu sitten piirinsarja-aikojen. (KaDy nousi piirin II divisioonasta Ykköseen keväällä 2007.)