GFT - KaDy (2 - 3)

Aika: 31.10.2015 14.00
Paikka: Opinmäen koulu, Espoo

KaDy avasi pistetilinsä Futsal-Liigan kolmannella kierroksella Espoossa Golden Futsal Teamin vieraana. Varsinaisen peliajan jälkeen tilanne oli 2–2 eikä jatkoaikakaan tuonut ratkaisua. Voittomaalikilpailussa KaDyn kaikki kolme laukojaa osuivat, GFT:ltä vain yksi, joten lopputulemana KaDy:lle kaksi sarjapistettä GFT:n yhtä vastaan.

Ennakkoasetelmat

Maalinteko-ongelmista kärsinyt KaDy oli hävinnyt kaksi ensimmäistä sarjaotteluaan luvuin 0–4, joten maaleille ja avauspisteille oli kipeä tilaus. Kolmatta perättäistä nollatulosta ei tässä vaiheessa syksyä suvaittaisi. KaDy-kapteeni Jukka Kytölä palasi keväältä periytyneen pelikieltonsa jälkeen kokoonpanoon; sen sijaan toisen kapteenin Kimmo Tolvasen kentillepaluu tapahtunee vasta sunnuntain kotimatsissa. Raketin lailla Liigan huipputasoa kohti kehittyvä Markus Rautiainen joutui harmillisesti lasaretin puolelle alavatsavaivan johdosta.

KaDyn saldo GFT:n vieraana aiemman kuuden liigavuoden runkosarjakohtaamisista oli lohduton: viisi tappiota, yksi tasapeli. Tähän tilastoon lähdettiin määrätietoisesti hakemaan parannusta, semminkin kun jokainen joukkueiden välinen kohtaaminen Espoossa oli ollut pelitapahtumiltaan tasainen ja muutenkin joukkueet ovat viime kausina menestyneet varsin tasatahtisesti Ilves-hegemonian takana.

Mikä ratkaisi

KaDy pelasi Espoossa kurinalaisen ja viisaan ottelun, jossa GFT:n suunnanmuutoshyökkäykset eliminoitiin huolellisella ja tarkalla puolustusasenteella. Maalipaikoissa mitattuna Dynamo oli niskan päällä, vaikka 40 minuutin täytyttyä Opinmäen pahasti reistailleella tulostaululla komeilivatkin 2–2-tasalukemat. Maalinteko oli edelleenkin suuri haaste, semminkin kun myös kotijoukkueen maalilla keikkui muurina maajoukkuetason veskari Antti Koivumäki. Lähimmäksi avausjaksolla pääsi väkevästi esiintynyt Juha ”Huge” Huusko, joka haastoi vahvasti 1 vs. 1 -tilanteessa ja laukoi vihaisesti tolppaan.

Avausmaali merkittiin espoolaisten omaksi maaliksi. KaDyn joukkueprässi puri ja joukkueensa parhaana palkittu Jere ”Jekku” Keskinen (vas.) prässin kärkenä pakotti GFT:n sielun Panu Aution ohjaamaan pallon omaan maaliin. KaDylla oli johtomaalissa mukana rutkasti onneakin, mutta ainakin oikea-aikainen prässi palkittiin.

Toisella puoliajalla GFT sai 3 vs. 2 -hyökkäyksen, jonka päätteeksi kokenut parkettien kettu Jarkko Reinikka niittasi vasurillaan 1–1-tasoituksen Jose Ikosen kautta kimmottaen. Muutamaa minuuttia myöhemmin puoliajan puolenvälin paikkeilla tilastoihin pääsi KaDyn uusia tulokkaita, kun hiljattain TP-Kaarlesta siirtynyt Jesse Kalliokoski siirsi Ikosen (ex-LPK) namupassista 1–2-johtomaalin takatolpalta. Mainion esityön tekivät Juppis Savolainen (oik.) ja Jukka Kytölä; espoolaisten puolustus sahattiin tehokkaalla prässinpurulla ja taidokkailla diagonaalisyötöillä.Juppis-syys-2015.jpg

Takatolpalta syntyi lopulta ”kultaisten” tasoituskin, kun KaDy:n alivoimapeli pari minuuttia ennen loppua kärsi pienestä nukahduksesta. Porilaislähtöisen Reinikan nappisyötön ohjasi sisään Oulusta etelään valunut Ari Makowski; maakuntien kasvatit siis espoolaistehojen takuumiehinä. Enempää maaleja ei tullut varsinaisella peliajalla sen koommin kuin viiden minuutin jatko-ottelussakaan. Voittomaalikilpailussa osuivat illan sankari Kalliokoski, LaPo-lainaltaan palannut Tuomas Linjamäki ja itse Savolainen. Espoolaisten ensimmäisenä laukojana Makowski pussitti, mutta Hossein Atayin kohtaloksi jäi laukoa ohi maalin.

Tahtotaso oli tänään kova: kahden suunnan liike oli hyvä kaikilla pelaajillamme. Pystyimme kurinalaiseen suoritukseen, puolustettiin hyvin, blokattiin hyvin; loput GFT-vedot paukkuivatkin Opinmäen päätyseiniin, kiittelee Tero ”Q” Kelhälä KaDyn ryöstöretkeä.

Puolustimme sen verran tarkkaan ja fiksusti, ettei GFT saanut juurikaan yv-hyökkäyksiä. Meillä oli enemmän laadukkaita maalipaikkoja ja nähdäkseni ansaittiin enemmän kuin kotijoukkue tästä kohtaamisesta. Kaksi pistettä on ihan ok ryöstö, Kelhälä puntaroi.

”Huge” Huusko pelasi mainion ottelun. Jekku Keskinen oli myös huippuvireessä: ehkä meidän suurin onnistujamme tänään. Kaikki mukana olleet saivat vastuuta ja huomenna nostamme lisää miehiä kokoonpanoon, ”Quelhis” erittelee.

Erikoista

– Kaikki kolme maalintekijää (Kalliokoski, Reinikka, Makowski) saivat ottelussa myös varoituksen (pöytäkirja). Lisäksi keltaista lappua katseli hiljattain maajoukkuerinkiin noussut nuori espoolaislupaus Jaso Oksanen.

– KaDy-joukkueenjohto oli sen verran tiukkana kulissien takana, ettei tällä viikolla KaDy:sta GFT:hen siirtynyt Suomi-futsalin supertähti Miika "Maagi" Hosio vielä tässä ottelussa pelannut entistä seuraansa vastaan. Hosio nähtäneen jo sunnuntaina Jyväskylässä, kun GFT saapuu Monitoimitalolle Liikunnan Riemun vieraaksi.

– KaDy mursi viimein Espoon kirouksen: aiemmilta kuudelta runkosarjavierailulta ei näet ollut voittoa irronnut. (Tosin keväällä 2011 juhlittiin välieräsarjassa kahden vierasvoiton merkeissä.) Ehkä nämä apinat jäivät Leppävaaran urheiluhalliin eivätkä seuraa mukana enää uudenkarhealle Opinmäen koulukeskukselle, jossa GFT siis nykyään pelaa.

– Toinenkin kirous murtui: KaDy otti ensimmäistä kertaa uusien, syksyllä 2013 voimaan tulleiden kilpailumääräysten mukaisen ”kahden pisteen voiton” Liigassa. Aiemmista viidestä yrityksestä kaksi oli päättynyt tappioon jatkoajalla, kolme voittomaalikilpailussa – viimeksi juuri Espoossa maaliskuussa. Ave, kaksi sarjapistettä!

Yleisöä: 68

Palkitut:

GFT: Jarkko Reinikka

KaDy: Jere Keskinen

Seuraava ottelu:

su 1.11. klo 14:00 KaDy – FC Kemi

Huomenna iltapäivällä KaDy isännöi Monnarilla sarjanousija FC Kemiä (otteluennakko; facebook-tapahtuma). Dynamon ainoa päämäärä ottelussa on puhdas kolmen pisteen voitto, jolla joukkue alkaisi nousta häntäpäästä kohti sarjan keskikastia. Kemiläiset ovat aloittaneet sarjan pirteästi napsien sarjapisteitä jokaisesta kolmesta ottelustaan (3+2+1), joten helpolla KaDy tuskin tulee iltapäiväpuhteestaan pääsemään. Täydennystä kuponkiin on tulossa ainakin alapään osaajien Kimmo Tolvasen ja Tarkko Savelan muodossa.

0 - 116:50oma maaliEi syöttäjää
1 - 125:26Reinikka JarkkoRosenberg Pekko
1 - 230:51Kalliokoski JesseIkonen Jose
2 - 237:20Makowski AriReinikka Jarkko
2 - 345:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
00:00Makowski AriKeltainen
00:00Kalliokoski JesseKeltainen
00:00Oksanen JasoKeltainen