KaDy - SoVo (6 - 2)

Aika: 14.11.2015 14.00
Paikka: Monitoimitalo
Sarja: Futsal-Liiga


Voittoputken kunnolla käyntiin saanut KaDy joutui lauantaina todelliseen testiin, kun sarjakärki Someron Voima saapui Monnarille. Suvereeni 6­–2-voitto osoittaa, että alkukauden vaikeudet on todellakin nitistetty ja Dynamolla on täydet mahdollisuudet mihin tahansa. Erityisen ilahduttavaa on joukkueen nuorisokaartin onnistuminen – huikealla päällä ollut Jere Keskisen merkkautti nimiinsä peräti neljä maalia.

KaDy-SoVo-14-11-2015-jekku-hattutemppu.jpg

"Jekun" hattutemppu. Kuva: Sami Virtanen

Ennakkoasetelmat

SoVo saapui Jyväskylään tuplareissulle, sillä ennen KaDy-peliä sitä isännöi perjantai-iltana Liikunnan Riemu. Somerolaiset eivät olleet hävinneet varsinaisella peliajalla yhtäkään peliä, ja jatko-ottelussakin he olivat taipuneet ainoastaan kerran, Ilvekselle. Arber Istrefi piti hallussaan pistepörssin ykköspaikkaa, jolta hän ei toki Jyväskylän-retken jälkeenkään livennyt. SoVon selvänumeroiseen voittoon päättyneessä Riemu-pelissä Istrefi iski kahdesti. Somerolaisten maalia vartioi vaikeasti ohitettava Marko Laaksonen, joka on käynyt KaDy-hirviölle varsin tutuksi TPK-vuosiensa saatossa.

KaDy-hirviö oli saanut lähiviikkoina vaihteen hyvin silmään ja voittanut neljä edellistä peliään. Merkittävä ero niiden ja ensimmäisten kierrosten tappioiden välillä oli tietenkin kapteeni Jukka Kytölän läsnäolo, mutta toisaalta voitetuistakin otteluista puuttui keskeisiä pelaajia, esimerkiksi hyvällä pelisilmällä ja kovalla laukauksella varustettu Markus Rautiainen. SoVoa vastaan KaDyn rosteri oli kuitenkin vakuuttava, kun pitkän linjan tekijä Kimmo Tolvanenkin pääsi vihdoin vetämään tossut jalkaansa.

Mikä ratkaisi

Ensimmäisellä puoliskolla pallo ei aivan pomppinut punamustille, vaikka ”Makke” Laaksonen monta kertaa joutuikin sylkemään sen eteensä. Istrefi tälläsi kauden 11. maalinsa pelin ensimmäisellä minuutilla, mutta tappioasema ei häirinnyt dynamolaista peliä. Tasoitusmaalia saatiin silti odottaa melkein taukosummeriin asti. Puoliajan viimeisellä minuutilla ”Jekku” Keskinen pääsi ”Kajuk” Kytölän vapauttamana vastahyökkäykseen ja tuikkaamaan pallon maalin kattoon.

Heti tauon jälkeen KaDy vyörytti peliä vastustamattomasti SoVon maalille, ja muutaman ”Rage” Rautiaisen pommin jälkeen ”Jekku” sai sivurajapotkun maalin eteen ja onnistui jälleen. Vaikka SoVo ehti vielä tasoittaa, pelin juoni oli nyt selvä: Dynamo puolusti joukkueena vieraiden taitavat ja sinänsä vahvasti pelaavat yksilöt poissa maalipaikoilta ja hyökkäsi tehokkaasti. Reippaasti haastanut Rautiainen taittoi yksilösuorituksellaan vastustajan selkärangan viisi minuuttia ennen loppua, eikä SoVo onnistunut lentävällä maalivahdilla.

Päävalmentaja Tero Kelhälä tähdensi pelin jälkeen onnistuneen joukkuepelin merkitystä:

Pelattiin hyvä peli. Toinen puoliaika oli meidän parasta peliä tällä kaudella. Pelattiin hyvin, ja nimenomaan paljon treenattuja asioita. Puolustettiin tiiviisti; muun muassa pistepörssin kärki tuli tänään vastaan.

Saatiin paljon maalipaikkoja myös ekalla puoliskolla, mutta Marko Laaksonen on todella hyvä maalivahti, joka peitti tosi hyvin. Siksi sovittiin, että mennään mukaan takatolpalle, mikä antaa variaation: voi vetää tai syöttää, ja Jekkuhan saikin laittaa yhden tyhjiin, kun vedon sijaan tuli syöttö.

Erikoista

Kaikki KaDyn maalintekijät ovat vuoden 1993 vuosikertaa, kun Keskisen ja Rautiaisen onnistumisten jälkeen Jose Ikonenkin pääsi laukomaan ottelun lopussa toisen liigamaalinsa. Keskinen on ollut jo hieman pidempään tärkeä sävy KaDy-paletissa, ja viime kaudella mukaan tullut Rautiainen on ottanut vahvasti oman paikkansa. Myös uusimpiin tulokkaisiin kuuluva LPK-taustainen Ikonen on saanut hyvin vastuuta ja pelasi SoVoakin vastaan läpi ottelun.

Miika Hosion ja Mikko Kytölän taakseen jättämille tonteille on siis tulijoita. Tämä on huomattu kansallisellakin tasolla: ”Rage” Rautiainen on kutsuttu jo ns. haastajamaajoukkueeseen.

Illan sankari ”Jekku” Keskinen totesi ottelun jälkeen, että alkukaudesta murheena ollut viimeistely on nyt saatu toimimaan. Mutta milloin hän teki viimeksi neljä maalia yhdessä ottelussa?

Aika monta vuotta sitten. Taisi olla kakkosdivarissa vielä.

Yleisöä: 160

Palkitut:

KaDy: Jere Keskinen
SoVo: Drilon Shala

Ottelu Youtubessa Hirviö-TV:n kanavalla

Seuraava ottelu

KaDy isännöi Liikunnan Riemua joukkueiden yhteisessä kotisalissa Monnarilla maanantaina 23.11. klo 19.00. Tervetuloa seuraamaan kuumaa paikalliskamppailua!

(facebook-tapahtuma)

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
0 - 100:31Istrefi ArberEi syöttäjää
1 - 119:08Keskinen JereKytölä Jukka
2 - 120:38Keskinen JereKytölä Jukka
2 - 225:52Gela XhevdetEi syöttäjää
3 - 226:14Keskinen JereRautiainen Markus
4 - 232:22Rautiainen Markus Ei syöttäjää
5 - 238:17Keskinen JereMuridiyazd Arash
6 - 239:540Ikonen JoseLinjamäki Tuomas
Varoitukset:
AikaVaroitettu pelaajaVaroitus
00:00Rautiainen Markus Keltainen
00:00Gela XhevdetKeltainen
00:00Ikonen JoseKeltainen
Vaihdot:
AikaUlosSisään
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
6Kytölä Jukka
Kenttäpelaaja
7Tolvanen Kimmo
Kenttäpelaaja
8Linjamäki Tuomas
Kenttäpelaaja
9Muridiyazd Arash
Kenttäpelaaja
10Keskinen Jere
Kenttäpelaaja
14Rautiainen Markus
Kenttäpelaaja
16Huusko Juha
Kenttäpelaaja
19Ikonen Jose
Kenttäpelaaja
21Savela Tarkko
Kenttäpelaaja
30Savolainen Juha-Matti
Maalivahti