KaDy - Ilves FS (1 - 4)

Aika: 13.1.2016 19.00
Paikka: Monitoimitalo
Sarja: Futsal-Liiga


Viime kevään hävitystä välieräsarjasta sisuuntunut Ilves FS otti KaDysta voiton joukkueiden toisessakin runkosarjakohtaamisessa. Tamperelaiset saapuivat Monnarille varmoin ottein ja veivät pisteet lukemin 1–4 (0–2).

Ennakkoasetelmat

Tuttuakin tutumpi Ilves saapui vieraisille näyttävässä voittoputkessa. Se oli voittanut kaikki ottelunsa, SoVo-kohtaamista lukuun ottamatta vieläpä puhtaina kolmen pisteen voittoina. Kauden avausottelussa Ilves oli nollannut harvinaisen vajaalukuisen KaDyn varsin tehokkaasti. Niinpä Ilves-leirissä saatettiin perustellusti kokea, että kevätkauden kirvelevästä katkeamisesta huolimatta paineet olivat isännillä.

Dynamolla puolestaan oli takanaan lyhyempi, kolmen ottelun voittoputki keski- ja alakastin joukkueita vastaan. Kauden puolivälissä punamustan koneen säätäminen pudotuspelivireeseen oli yhä pahemmin kesken kuin Ilveksellä, ja pisteiden nappaaminen sarjakärjeltä olisi epäilemättä vahvistanut Dynamon itseluottamusta taistelussa kakkossijasta.

KaDy-Ilves-13.1.2016-Ara-taistelee.jpg

"Ara" taisteli mallikkaasti molempiin suuntiin.
(Kuva: Sami Virtanen)

Mikä ratkaisi?

Dynamo aloitti pelin mainiolla pyörityksellä ja hyvällä itseluottamuksella, ja kun vastustajallakaan ei ollut tarvetta tappaa peliä, ensimmäisellä puoliajalla nähtiin miellyttävästi virrannutta futsalia. Punamustat onnistuivat pitämään palloa, purkamaan prässiä ja rakentamaan peliään, mutta kentän viimeisellä kolmanneksella sujuvuus ei johtanut terävyyteen. Viimeiset syötöt ja laukaukset eivät onnistuneet samaan tapaan kuin pelin muut osa-alueet.

Kokenut ja rutinoitunut Ilves sen sijaan käytti omat tilaisuutensa tehokkaasti hyväkseen. Kun pelikello oli käynyt 12 minuuttia, ex-KaDy Mikko ”Roisto” Takala toimitti pallon puolustuksen halki Jani Nyblomille maalipaikkaan, ja vastaavasta laatumaalista oli kyse myös 0–2-osumassa.

KaDy-Ilves-13.1.2016-roisto.jpg

"Roisto" ja "Kaihlo".
(Kuva: Sami Virtanen)

KaDy ei onnistunut löytämään uudelleen ottelun alussa nähtyä hyvää virettä, vaikka maaliraudat paukkuivat Ilves-päädyssä moneen otteeseen. Hieman tauon jälkeen pallon väänsi maaliin Ilveksen Juhana Jyrkiäinen.

Tärkeiden tilanteiden Kimmo ”Kimble” Tolvanen puki maalivahdinpaidan päälleen, ja KaDy aloitti odotetusti ylivoimapyörityksensä. Oliko sitten puolustuksen hyvyyttä vai dynamolaisten yliyrittämistä, mutta yv:lläkin maaleja päädyttiin yrittämään hankalan tuntuisilla ratkaisuilla. Kun Ilves oli rokottanut kerran tyhjiin, Jussi Kaihlajärvi löysi kuitenkin Arash Muridiyazdin, joka pääsi sijoittamaan pallon Ilves-vahti Ojanperän taakse. Isäntien parhaana palkittu ”Ara” kunnostautui myös puolustussuuntaan katkaisten monta nousua ja koukkien palloa hyvällä prosentilla maajoukkuetovereidensa jaloista.

Erikoista

– Futsalissa nähdään paljon läheltä piti -paikkoja ja vain maalit lasketaan, mutta maalikehikko pelasti Ilveksen johtoaseman poikkeuksellisen monta kertaa: ennen neljättä maalia niin ”Kimble”, ”Ara” kuin ”Kajuk” Kytöläkin olivat laukoneet ylärimaan, ristikkoon tai tolppaan, ja pamauttipa ensiksi mainittu pallon ylärimaan vielä yv:llä pelatessakin. Toki on mainittava, että vieraiden Timur Inapshba onnistui kolhimaan kumpaakin KaDy-tolppaa yhdellä omista vedoistaan.

KaDy-Ilves-13.1.2016-ylarimai.jpg

Ylärima, Juha Ojanperän paras kaveri.
(Kuva: Sami Virtanen)

– Vajaa vuosi sitten KaDy-valmennuksesta Ilves-leiriin siirtynyt Kerkko ”Georg”  Huhtanen ei ottanut ottelussa roolia, mutta kentän puolella nähtiin peräti kaksi vanhaa dynamolaista. Tomi ”Loiske” Lahtisen ilvestymiseen on jo totuttu, mutta kulttipelaaja Mikko ”Roisto” Takalan näkeminen väärällä penkillä oli KaDy-yleisölle uutta.

Palkitut

KaDy: Arash Muridiyazd
Ilves: Timur Inapshba

Yleisöä: 191

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
0 - 112:01Nyblom Jani Takala Mikko
0 - 215:54Jyrkiäinen JuhanaInapshba Timur
0 - 322:33Jyrkiäinen JuhanaEi syöttäjää
0 - 437:33Stenholm NikoEi syöttäjää
1 - 439:35Muridiyazd ArashKaihlajärvi Jussi
Varoitukset:
AikaVaroitettu pelaajaVaroitus
00:00Ojanperä JuhaKeltainen
00:00Lahtinen TomiKeltainen
00:00Kalliokoski JesseKeltainen
Vaihdot:
AikaUlosSisään
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
5Kaihlajärvi Jussi
Kenttäpelaaja
6Kytölä Jukka
Kenttäpelaaja
7Tolvanen Kimmo
Kenttäpelaaja
8Linjamäki Tuomas
Kenttäpelaaja
9Muridiyazd Arash
Kenttäpelaaja
14Rautiainen Markus
Kenttäpelaaja
16Huusko Juha
Kenttäpelaaja
21Savela Tarkko
Kenttäpelaaja
22Kalliokoski Jesse
Kenttäpelaaja
30Savolainen Juha-Matti
Maalivahti