KaDy - Tervarit (1 - 0)

Aika: 14.2.2016 16.30
Paikka: Monitoimitalo
Sarja: Futsal-Liiga


Dynamo palasi sunnuntai-iltana voittokantaan, kun vähälukuinen Tervarit kaatui Monnarilla niukimmin mahdollisin lukemin 1–0. Maalin iski KaDyn parhaana palkittu Jukkajuk.jpgka Kytölä (oik.). Maalivahdin ja viiden kenttäpelaajan voimin Jyväskylään saapuneet oululaiset osoittivat huomattavaa sitkeyttä, eikä Dynamo-leirissä voida olla täysin tyytyväisiä illan otteisiin, vaikka täydet kolme pistettä Jyväskylään jäivätkin.

Ennakkoasetelmat

Viime kaudella Tervarit sijoittui runkosarjassa viidenneksi, mutta matka tyssäsi puolivälieriin. Kuluvalla kaudella oululaiset ovat jääneet alempaan keskikastiin ja ovat vaarallisen lähellä jäädä pudotuspelien ulkopuolelle. Vaikka joukkue on menettänyt tärkeitä osasia, se on kyennyt nappaamaan kauden mittaan vaikeitakin pisteitä, muun muassa mestari-Sieviltä. Jyväskylään Tervarit saapui kuitenkin todella pienellä ryhmällä: maalitykki Adrian Rizvani oli pelikiellossa, tehokas Matias Juntunen loukkaantuneena ja useampi pelaaja poissa riveistä muusta syystä.

Dynamo pelasi edellisenä iltana vieraspelin kovassa vauhdissa ollutta SoVoa vastaan. 0–2-johto kääntyi tappiolukemiksi 4–2, mikä merkitsee, että KaDylla ei käytännössä ole enää saumaa neljän parhaan joukkoon ja pudotuspelien kotietuun.

SoVo- ja Sievi-pelien alavireisyydestä huolimatta oli todennäköistä, että KaDy ottaisi pisteet vähälukuiselta vieraaltaan. Monnarin lehtereillä tuskin aliarvioitiin Tervareiden pelaajamateriaalin laatua, vaikka määrä pieni olikin, ja toiveissa oli nähdä kovatasoista peliä, jonka isännät kuitenkin ratkaisisivat varhaisessa vaiheessa vastustajan väsyessä.

Mikä ratkaisi

Peli alkoi käsikirjoituksen mukaisesti KaDyn viedessä. Tervarit eivät suostuneet vikisemään, vaikka KaDy-kippari Jukka Kytölä iski ainokaiseksi jääneen avausmaalin Arash Muridiyazdin laatusyötöstä viiden pelatun minuutin jälkeen. Näytti kuitenkin väistämättömältä, että oululaisviisikko väsähtäisi ennen pitkää – Tero Kelhälä oli tässä vaiheessa peluuttanut jo yhdeksää kenttäpelaajaa.

Toisin kävi. Dynamo pääsi kyllä maalipaikoille, mutta kauden mittaan vaivannut ongelma viimeistelyssä nosti rumaa päätään. Sinnikkäästi puolustaneet vieraatkin pääsivät puolittaisiin maalipaikkoihin. Lähimmäksi osui Aki Vähäsöyrinki, joka pamautti laitahaaston jälkeen pallon tolpan kautta takaisin kentälle ensimmäisen puoliajan viimeisellä kolmanneksella.

nippe.jpg

Ottelun parhaina palkittiin Dynamon ”Kajuk” Kytölä ja Tervareiden Juho Väinälä, mutta erityismaininnan ansaitsevat maalivahdit Niila-Ville Laitinen (vas.) – nollapeli on aina nollapeli – ja nuori Lari Honkanen, jonka organisoima puolustus onnistui viemään tehot Dynamon leveältä rosterilta varsin tehokkaasti.

Pitkään Tervari-paidassa pelannut maajoukkuevahti Juha-Matti Savolainen seurasi vanhan ja uuden seuransa kohtaamista penkiltä. ”Juppis” kommentoi ottelua tuoreeltaan:

– Tervarit taistelivat hyvin viidellä äijällä. He eivät jääneet kauas hakemastaan tuloksesta. KaDy lähti mukaan vieraiden hidastempoiseen peliin – joskus on näköjään yllättävän vaikea nostaa pelin tempoa, jos vastus keskittyy tappamaan sen.

– Puolustettiin ihan hyvin: Tervarit pidettiin poissa paikoilta, ja meillä oli puolentusinaa laatupaikkaa.

Selvää on, ettei tämän tasoisella esityksellä pistepussi kartu riittävästi, millä eväillä eteenpäin?

– Tästä jää tosiaan parannettavaa. Tiettyjä osa-alueita pitää vaan treeneissä jauhaa.

– Seuraavana vastassa on LeiF (Leijona Futsal, Akaa, toim. huom). Siitä on tiukka peli tulossa. Toivotaan että LeiF saa jalkeille parhaan kokoonpanonsa, ulkomaanavut mukaan lukien, niin saadaan mahdollisimman kova vastus ja playoff-henkinen matsi alle.

Erikoista

Jyväskylä on ollut tällä kaudella Tervareille vaikea paikka. Joukkue kävi jauhamassa Monnarilla talven aikana yhteensä 85 minuuttia tekemättä maaliakaan. Dynamon naapuriseura Riemu nappasi oululaisista tammikuussa kotivoiton jatkoajalla tehdyillä maaleilla lukemin 2–0.

Yleisöä: 191

Palkitut:
KaDy: Jukka Kytölä
Tervarit: Juho Väinälä

Seuraava ottelu

Lauantaina 20.2. Monnarin Hirviöluolaan saapuu Leijona Futsal Akaasta. Ottelu vihelletään käyntiin kello 14.00.

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
1 - 005:59Kytölä JukkaMuridiyazd Arash
Varoitukset:
AikaVaroitettu pelaajaVaroitus
Vaihdot:
AikaUlosSisään
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
1Laitinen Niila-Ville
Maalivahti
6Kytölä Jukka
Kenttäpelaaja
7Tolvanen Kimmo
Kenttäpelaaja
9Muridiyazd Arash
Kenttäpelaaja
10Keskinen Jere
Kenttäpelaaja
14Rautiainen Markus
Kenttäpelaaja
16Huusko Juha
Kenttäpelaaja
17Rinne Juho
Kenttäpelaaja
18Akhawan Sadeg
Kenttäpelaaja
19Ikonen Jose
Kenttäpelaaja
22Kalliokoski Jesse
Kenttäpelaaja
-Kelhälä Tero
Päävalmentaja