KaDy - Leijona Futsal (4 - 1)

Aika: 20.2.2016 14.00

Kampuksen Dynamo varmisti käytännön tasolla paikkansa futsal-liigan pudotuspeleissä lyömällä lauantaina keskikastin välienselvittelyssä akaalaisen Leijona Futsalin lukemin 4–1 (0–0). Koko lailla ehyellä esityksellä saavutettu voitto oli kuittaus tammikuussa LeiF:n vieraana kärsitylle tappiolle ja se antaa myönteistä signaalia kauden ratkaisuotteluiden hiljalleen lähestyessä.

ENNAKKOASETELMAT

Lauantain otteluun joukkueet lähtivät tasapisteistä, joskin LeiF oli pelannut ottelun vähemmän, mikä antoi heille etulyöntiaseman sarjataulukkospekulaatioihin. Kummallakin joukkueella olisi voittaessaan vielä ohut sauma saavuttaa neljännellä sijalla oleva GFT ja kammeta näin olleen kotietu playoffeihin. KaDyn edellinen ottelu oli voittoisa mutta harmaa kotipeli Tervareita vastaan. LeiF puolestaan oli noussut makeaan voittoon Etelä-Pirkanmaan derbyssä Mad Maxin vieraana.

MIKÄ RATKAISI

Tasainen mittelö kääntyi kotijoukkueen nurkkaukseen terävyydellä toisen jakson alkupuolen maalitilanteissa. Dynamo oli saanut edeltävien sadan kotisalissa pelatun minuutin aikana tehdyksi vain yhden ainoan maalin, mutta nyt paikat käytettiin hyödyksi silloin kuin piti.

ara2.jpgDynamo aloitti kamppailun varsin hyvin ja pallo pelattiin Arash Muridiyazdin (kuvassa) toimesta LeiF-tolppaan jo reilun minuutin kohdalla. Jakson edetessä vieraat saivat otettua aloitteen itselleen, joka näkyi etenkin Niila-Ville Laitisen kuormituksella tolppien välissä. "Nippe" sai urakoida avausjaksolla torjuntoja huomattavasti vastapäädyn virkaveli Jukka Saarta enemmän, joskaan aivan äärimmilleen hänen ei tarvinnut venyä suurimman osan laukauksista suuntauduttua suoraan kohti. Miikka Hurmeen laukauksen tielle jakson loppupuolella ei Laitinenkaan ennättänyt, mutta tuolla kertaa marginaalit ja maaliraudat olivat Dynamon puolella.

LeiF tuli äkäisesti sisään myös toiselle jaksolle ja onnistui maalinteossa jo sen ensimmäisellä minuutilla. Yasar Elbeller pelasi sisäänpotkun Jussi Nyströmille, jonka pyssyttämä laukaus vihelsi sisään vasemmasta alakulmasta. KaDy vastasi erikoistilannemaalilla jo minuutin kuluttua, kun Jukka Kytölän lähettämä kulmuriluuppi laskeutui Tuomas Linjamäen jalkoihin ja "Liima" juhlisti paluutaan toipilasosastolta takaisin askiin viimeistelemällä tasoituksen. Muutama minuutti edellisestä petasi kevään lähestyessä jälleen kerran vertyvä Kimmo Tolvanen ottelun voittomaalin. "Kimble" pusersi väkisin pallon oikealta laidalta keskelle Muridiyazdille, joka sivalsi terävästi numeroiksi 2–1.

LeiF haki uutterasti tasoitusta ykköstykkinsä Jovan Stankovićin johdolla, mutta kurinalaisesti puurtanut puna-musta onnistui puolustamaan mukavan kotivoiton loppuun saakka. Ottelun viimeisillä minuuteilla Dynamo osui Leijonan piiputtaneen reikäpaitapelin puitteissa vielä kahdesti tyhjiin Muridiyazdin sekä Jussi Kaihlajärven toimesta. Syöttöpisteet kumpaisestakin maalista tilastoitiin Juho Rinteelle, joka sai kouriintuntuvan palkinnon työteliäästä ottelusta hänkin.

Voitto siis käytännössä sinetöi KaDyn osanoton kevään pudotuspeleissä. Dynamolla on vielä pienet saumat nousta GFT:n ohi neljänneksi, mutta se vaatisi paitsi maksimaalista pistesaalista kolmessa jäljellä olevassa runkosarjan ottelussa, myös sitä että GFT saisi omista neljästä ottelustaan kasaan viisi pistettä Dynamoa vähemmän.

TERO KELHÄLÄN KOMMENTIT

johto-kelhis.jpgPelattiin nöyrää kahden suunnan peliä ja puolustettiin kurinalaisesti. Tiedettiin että LeiF on yksilötasolla sekä erikoistilanteissa vaarallinen ja näihin kiinnitettiin huomioita. Tammikuun ottelussa he veivät meitä pahasti seinäpelillä, mutta nyt kyettiin se suurilta osin ehkäisemään.

– Puoliajalla levennettiin hieman peluutusta ja saatiin lisää jalkoja, mikä oli varmasti avuksi kun onnistuttiin kääntämään ottelu kotiin. Tiukka peli tämä kaiken kaikkiaan oli ja ihan avoin aivan loppuminuuteille saakka.

– En usko että neljän joukkoon enää kyetään nousemaan, vaikka omat pelit voitettaisiinkin. Runkosarjan loppu pelataan nyt ilman paineita ja hiotaan pakettia pudotuspelikuntoon. Mitään uusia kuvioita ei enää sisään ajeta, vaan pelataan vapautuneesti kuten on harjoiteltu. Jäädään sitten odottelemaan miten kärkinelikko valintansa tekee.

Yleisöä: 135

Palkitut:

KaDy – Arash Muridiyazd

LeiF – Irakli Todua

SEURAAVA OTTELU

Seuraavaan otteluun ei puna-musta keinotekoisia sytykkeitä tarvitse, sillä maanantaina 7.3. klo 18:30 alkaen haetaan revanssia syyskierroksen derbytappiolle. Ottelua isännöi Riemu, ja Monnarilla tietysti pelataan.

Kauden viimeinen kotiottelu ja samalla runkosarjan päättävä kamppailu käydään puolestaan lauantaina 26.3. klo 15:00 ja silloin Dynamon vieraaksi saapuu Ruutupaidat Vaasasta.

ERIKOISTA

Lauantai oli Kampuksen Dynamon futsalperheelle kaikkiaan erityisen voitokas. Liigajoukkueen tuikitärkeää kotivoittoa säesti Keski-Suomen turnausmuotoisessa III divisioonassa pelaava "Kolme Tolppaa" (KaDy III), joka raapi Joutsassa pelatun ottelupäivän aikana peräti kolme niukkaa voittoa nousten sarjaa johtavan Jämsänkosken Ilveksen peesiin. Liigajoukkueenkin treenirinkiin nostettu Joona Nieminen viimeisteli peräti kahdeksan maalia KaDyn 17:sta. Perinteisesti iäkkäämmällä rosterilla piirinsarjaa tahkoava KaDy III oli Joutsassa U21-pitoisella joukkueella – poikien U21-liigapelit kun päättyivät jo useita viikkoja sitten.

Täydellisen Dynamo-lauantain kruunasi pienen tauon jälkeen henkiin herätellyn JKKI35-ikämiesjoukkueen voittoisa ilta yksiosaisessa SM-karsintaottelussa, jossa LehPa lähetettiin kotimatkalle Pohjois-Karjalaan roima 9–2-tappio niskassaan. KaDyn "kolmivitosten" runko koostuu tällä haavaa vanhoista FS CAMU- ja SäyRi-jyristä, mutta kirmasipa Huhtasuon muovimatolla myös muutama KaDyn edustusjoukkueessa taannoin esiintynyt ikinuori. KaDyn ikämiehet jatkavat huhtikuussa Tampereella pelattavaan SM-lopputurnaukseen.

1 - 120:33Nyström JussiElbeller Yasar
2 - 121:39Linjamäki TuomasKytölä Jukka