PP-70 - KaDy (1 - 2)

Aika: 12.3.2016 18:00
Paikka: Tampereen Messu- ja Urheilukeskus, D-halli
Sarja: Futsal-Liiga


PP-70-Tampere-logo.gifkady-logo300px.png

KaDy kävi lauantaiehtoona Tampereella harjoittelemassa puolustuspelaamista ison rosterin voimin, sillä Dynamolla oli vierasottelussa jälleen maksimimäärä pelaajia mukana. Tavoitteena valmennuksella olikin treenauttaa koko porukalle puolustuspään tiivistämistä ja siinä onnistuttiinkin ihan hyvin muutamaa notkahdusta lukuunottamatta. Ottelusta kairattiin lopulta täysi pistepotti niukin lukemin 1-2.

Ottelussa KaDy meni johtoon ensimmäisen jakson lopussa kun Kimmo Tolvanen pamautti sivurajapotkusta maanuoliaisen kohti takatolpalle hiipinyttä Arash Muridiyazdia. PP-puolustuksen epäonneksi Joona-Petteri Valkama suti pallon omaan rysään ohi hämmästyneen ex-dynamo Henri Hytösen, joka oli saanut torjuntavuoron PP:n maalilla.

Ensimmäisellä jaksolla ei enempää maaleja nähty.

- Puolustettiin ihan ok. Alussa oli pallollinen pelaaminen aika huolimatonta mutta pikkuhiljaa parannettiin. Toisen jakson alkuun saatiin toinen maali niin se hieman helpotti vaikka ei sitten kolmatta maalia enää saatu aikaan, jolla olisi voitu tappaa peli. Eli ei nyt kovin yleisöystävällinen peli, joukkueen kapteeni Jukka Kytölä kommentoi ottelun jälkeen.

- Ei nyt mitään sexyfutsalia ollut tämä ilta, mutta tehtiin se tarvittava eli otettiin voitto, maajoukkuemies lisäsi.

KaDy keskittyikin ottelussa pudotuspelejä silmällä pitäen harjoittelemaan puolustuspään pelaamista.

- Pelattiin laajalla ringillä, eikä prässätty kovin paljoa. Silloin kun pidettiin pakka organisoituna niin ei PP pääässyt paikoille ollenkaan. Varmasti jokainen tiesi, että aika paljon parannettavaakin jäi, Kytölä päätti joukkueensa esityksen analysoinnin.

Rautiaisen ruuti kuivunut

Illan miellyttävintä antia dynamolaisittain oli Markus Rautiaisen maalivainun löytyminen jälleen. Miehen toisen jakson alkuun pamauttama maanuoliainen painui vastustamattomasti PP-maalin takanurkkaan. Osuma oli peräkkäisissä otteluissa toinen jo pitkään ruutinsa kuivumista odotelleelle "Petäjäveden Pedolle". Tätä ennen Rautiainen ehti tuskailla apinaa selässään peräti yhdentoista Liiga-ottelun verran.

markus-rautianen-pallonkanssa-2016.jpg
Markus Rautiainen osui marraskuisessa Jyväskylän derbyssä Riemua vastaan kaksi kertaa. Edellisessä derbyssä maalijyvä löytyi jälleen ja PP-ottelussa miehen pyssy lauloi jälleen ilosäveltä.

PP:n ainokaisen iski kolme minuuttia ennen loppua Jerry Sipilä "reikäpaitapyörityksen" päätteeksi. Valmennusjohto oli iltapuhteeseen kuitenkin suhteellisen tyytyväinen vaikka voitto tuli hieman niukin lukemin.

- Meidän huonoista syötöistä tuli PP:n parhaat paikat. Yrittivät iskeä tehokkaasti suunnanmuutospelillä, mutta kun saatiin pakka tiiviiksi pallon alle niin pidettiin vastustaja helposti pois maalipaikoilta, joukkueen luotsi Tero Kelhälä summasi.

- Ekalla jaksolla puolustaminen oli hieman lepsumpaa mutta toiselle jaksolle parannettiin selvästi lopun hässäkkää lukuunottamatta. Viimeisellä minuutilla oli PP:llä vielä vaarallinen paikka kun kulma puolustettiin hieman huonosti ja vastustaja oli lähellä tasoitusta. Mutta kokonaisuudessa pitää olla tyytyväinen.

Valmennusjohto oli asettanut pelaajiensa otteet jo pudotuspelivaihteelle.

- Pudotuspelejä ajatellen treenattiin nyt tiiviistä puolustamista. Myös varmasti Ruutupaitoja vastaan tämän treenaaminen jatkuu. Muutamaan peliin ei olla pahemmin päästetty juurikaan maaleja, joten tähän kehitykseen voi olla suhteellisen tyytyväinen.

- Kyllä meidän pitää hyökkäyspeliäkin parantaa mutta fokus on nyt puolustuksen saamisessa kuntoon, Kelhälä päätti.

KaDy pelaa runkosarjan viimeisen ottelunsa kotiluolassaan Monnarilla Ruutupaitoja vastaan lauantaina 26.3. kello 15. KaDylla tuskin lienee enää tuossa pelissä panosta mutta Ruutupaidoilla puolestaan on suoran putoamispaikan välttäminen tähtäimessä. Tämän toki ratkaisee vielä jäljellä olevat Liikunnan Riemun ja Ruutupaitojen pelit ennen sitä.

Yleisöä: 123

Ottelun parhaat

PP-70: Jerry Sipilä

KaDy: Jukka Kytölä


Styntty Channelin maalikooste ottelusta täällä.

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
0 - 119:54oma maaliEi syöttäjää
0 - 222:40Rautiainen Markus Keskinen Jere
1 - 237:05Sipilä JerryMartiskainen Simo
Varoitukset:
AikaVaroitettu pelaajaVaroitus
00:00Kytölä JukkaKeltainen
00:00Kaihlajärvi JussiKeltainen
00:00Kalliokoski JesseKeltainen
00:00VastustajaKeltainen
00:00VastustajaKeltainen
Vaihdot:
AikaUlosSisään
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
1Laitinen Niila-Ville
Maalivahdit
5Kaihlajärvi Jussi
Kenttäpelaaja
6Kytölä Jukka
Kenttäpelaajat
7Tolvanen Kimmo
Kenttäpelaajat
8Linjamäki Tuomas
Kenttäpelaaja
9Muridiyazd Arash
Kenttäpelaajat
10Keskinen Jere
Kenttäpelaaja
14Rautiainen Markus
Kenttäpelaajat
16Huusko Juha
Kenttäpelaaja
17Rinne Juho
Kenttäpelaajat
21Savela Tarkko
Kenttäpelaaja
22Kalliokoski Jesse
Kenttäpelaajat
30Savolainen Juha-Matti
Maalivahdit