KaDy - Ruutupaidat (2 - 6)

Aika: 26.3.2016 15.00
Paikka: Monitoimitalo
Sarja: Futsal-Liiga


KaDy päätti runkosarjansa lankalauantain otteluun Ruutupaitoja vastaan. Isännillä ei ollut pelissä panosta, mutta kenraaliharjoituksena pudotuspeleihin varmasti merkitystä. Dynamon kannalta kovin kehnosti edennyt peli päättyi vieraiden yllättävään voittoon lukemin 2–6 (1–1).

kady-ruutupaidat-26-3-2016.jpg

Kovasta yrityksestä huolimatta "Ara" ja "Kimble" eivät saaneet palloa RP:n maaliin. Kuva: Sami Virtanen

Ennakkoasetelmat

Jos punamustilla ei ollut ottelussa panosta, vaasalaisilla sitä oli maksimaalinen määrä. Tappiolla Ruutupaitoja olisi uhannut – muiden illan pelien lopputuloksista riippuen – joutuminen liigakarsintoihin tai jopa suora pudotus Ykköseen. Kauden lopulla hyvään nousuputkeen päässeet vaasalaiset tiesivät, että voitolla jopa pudotuspelipaikka olisi lunastettavissa, jälleen riippuen hyvin pienistä marginaaleista muilla liigapaikkakunnilla.

Dynamo-leirissä osattiin odottaa, että kapteeni Jukka Kytölä ja avainpelaajiin lukeutuvat Jussi Kaihlajärvi ja Jesse Kalliokoski katselisivat ottelun penkiltä tai katsomosta korttitilin täyttymisriskin vuoksi. Pelaajapulaa ei silti ollut: kentälle oli heittää kosolti niin kokemusta mm. Arash Muridiyazdin ja Kimmo Tolvasen johdolla kuin nuorempia lupauksiakin – olipa kokoonpanossa yksi täysin uusikin kasvo, kun KaDy III:n Ville Mikkola pelasi ensimmäisen liigapelinsä. Kaikki kolme maalivahtia olivat mukana, avauksessa tällä kertaa maajoukkueveskari ”Juppis” Savolainen.

Mikä ratkaisi

Mikä ratkaisi? Oletettavastikin Ruutupaitojen voitontahto ja Lauri Karrin maalit. KaDy pelasi aivan mallikkaan ensimmäisen puoliskon, molemmat maalit olivat varmaa laatutyötä ja maalipaikkoja siunautui enemmänkin, mutta muilta paikkakunnilta kantautuvat tilannetiedot saivat vieraat panostamaan loppuun saakka.

kady-ruutupaidat-26-3-2016-Lauri-Karri.jpg

RP:n Lauri Karri oli iltapäivän hahmo. Kuva: Sami Virtanen

Toisen puoliskon ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana vaasalaiset huristelivat 2–4-johtolukemiin, eikä Dynamon aikalisä 32. minuutilla tuonut helpotusta. Karri roikotti ensin pallon tyhjään KaDy-rysään ja iski vielä viimeisellä peliminuutilla näppärän sivurajapelin päätteeksi neljännen osumansa. Viimeinen osuma ei ollut mikään kosmeettinen lisä, sillä sen turvin Ruutupaidat pääsi maalierossa tasoihin FC Kemin kanssa. Kun Kemi hukkasi johtonsa Ilvestä vastaan ja sai vain yhden tasapelipisteen, Pohjanlahden rannikon joukkueet päätyivät tasapisteisiin ja Ruutupaidat nappasi paremmalla tehtyjen maalien sarakkeellaan viimeisen jaossa olleen pudotuspelipaikan.

Erikoista

Dynamon kaikki kolme maalivahtia pelasivat ottelussa. Maalinsuulla ei kuitenkaan nähty kohtuutonta vaihtoruljanssia, sillä Niila-Ville ”Nipsu” Laitinen esitti vakuuttavia otteita kenttäpelaajana. Liigadebyyttinsä pelannut Jesús Cabello Torras joutui epäkiitolliseen asemaan joutuessaan RP:n vyörytyksen alle toisen puoliskon alkupuolella. Espanjalainen joutui noukkimaan pallon selkänsä takaa kolmesti, mutta vieraiden johto oli ensisijaisesti seurausta heidän voitontahdostaan, ei maalivahdin rutiinin puutteesta.

kady-ruutupaidat-26-3-2016-JESUS.jpg

Jesús liigadebyytissään. Kuva: Sami Virtanen

Yleisöä: 210

Palkitut

KaDy: Markus Rautiainen
Ruutupaidat: Lauri Karri

Seuraava ottelu

Tiistaina 29.3. selviää, kuka liigan kärkinelikosta (Sievi, Ilves, SoVo, GFT) valitsee KaDyn pudotuspelivastustajakseen. Puolivälierät alkavat vieraissa lauantaina 2.4. ja kotona pelataan sunnuntaina 3.4. Kaikki silloin sankoin joukoin kannustamaan KaDy välieriin!

 

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
1 - 006:04Rautiainen Markus Muridiyazd Arash
1 - 108:34Karri LauriTräsbäck Matias
1 - 220:23Karri LauriWestermarck Jan-Christian
1 - 325:53Autio AapoKarri Lauri
2 - 326:08Rautiainen Markus Tolvanen Kimmo
2 - 429:33Träsbäck MatiasEi syöttäjää
2 - 532:30Karri LauriSiegfrieds Ludwig
2 - 639:40Karri LauriAutio Aapo
Varoitukset:
AikaVaroitettu pelaajaVaroitus
00:00Tolvanen KimmoKeltainen
00:00Autio AapoKeltainen
00:00Rautiainen Markus Keltainen
Vaihdot:
AikaUlosSisään
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
1Laitinen Niila-Ville
Maalivahti
7Tolvanen Kimmo
Kenttäpelaaja
8Linjamäki Tuomas
Kenttäpelaaja
9Muridiyazd Arash
Kenttäpelaaja
10Keskinen Jere
Kenttäpelaaja
14Rautiainen Markus
Kenttäpelaaja
19Ikonen Jose
Kenttäpelaaja
20Cabello Torras Jesús
Maalivahti
21Savela Tarkko
Kenttäpelaaja
30Savolainen Juha-Matti
Maalivahti