KaDy - GFT (0 - 1)

Aika: 3.4.2016 16.00
Sarja: Pudotuspelit

Futsal-liigan kausi 2015-16 päättyi Kampuksen Dynamon osalta sunnuntaina Monnarilla. Pakkovoiton edessä ollut punamusta ei kyennyt aukomaan Golden Futsal Teamin kivikova puolustusta, vaan espoolaisvieraat jatkoivat kulkuaan välieriin yhden ainoan maalin turvin. Sunnuntain lopputulos oli 0-1 (0-0) ja puolivälieräsarja näin muodoin GFT:lle 2-0.

ENNAKKOASETELMAT

GFT oli lauantain ensimmäisen puolivälierän voitollaan puskenut Dynamon kuilun reunalle ja punamustan nuotit sunnuntaille olivat tylyt: tulos tai ulos. Päänvaivaa päävalmentaja Kelhälälle olivat Espoon ottelussa tuoneet etenkin pienet puutteet pallollisessa pelissä ja niistä juontuvat korostetut hankaluudet murtaa "Geftin" betonista puolustusta. KaDy oli tehnyt lauantaina toki kolme maalia, mutta näistäkin kaksi saatiin aikaan ylivoimapeliä käyttäen.

MIKÄ RATKAISI

Sunnuntain ja myös koko ottelusarjan ratkaisuksi muodostui GFT:n erinomaisesti toiminut puolustuspelaaminen. Sinänsä kelpo ottelun pelannut Dynamo petrasi tekemistään lauantailta huomattavasti, mutta varsinaiset maalipaikat olivat sunnuntainakin laskettavissa yhden käden sormilla, kun sitoutuneesti aluettaan suojelleet espoolaiset nipistivät tyhjän tilan minimiin. GFT oli maalintekopaikoilla mitaten hieman Dynamoa vaarallisempi myös hyökkäyksissään ja pelivuorossa ollut maalivahti Niila-Ville Laitinen joutui kahmimaan kourallisen näyttäviä torjuntoja.

Ensimmäisellä jaksolla lähimpänä maalintekoa oli vieraiden Panu Autio, joka puijasi itsensä vapaaksi oikealta laidalta ja ampui nopean laukauksen KaDy-maalin ristikkoon. Dynamon paras tilanne sattui puolestaan jakson viime minuuteille, kun Jussi Kaihlajärvi ja Jukka Kytölä olivat vähällä yllättää GFT-vahti Antti Koivumäen maalinedustan kahakassa. Ottelun tempo ja tunnetaso olivat heti ensi minuuteista alkaen lauantaina nähtyä korkeammalla, joka näkyi niin fyysisinä pystypaineina kuin kiivaana kommentointina. Jakson ainoa keltakortti heilahti Panu Autiolle tämän murjottua Jukka Kytölän voimalla lattiaan sivurajan ja katsomorakenteiden tuntumassa.

Tarkka sekä verraten korkeatasoinen futsal jatkui tauon jälkeen ja voittomaaliksi jäänyt osuma nähtiin kun jakson viides peliminuutti oli täyttymäisillään. Väkivahva Timo Lumivaara porhalsi oikeaa kaistaa pitkin päätyä kohden ja toimitti pallon maalille, josta Panu Aution onnistui se sisään survoa. Jälkiselvittelyissä kohosi myös keltainen kortti Kimmo Tolvaselle, joka taklasi Miika Hosion verkon perukoille samaisessa tilanteessa. Hosio koki kovia myös ottelun viime minuuteilla, kun Kytölä sukitti hänet niin ikään keltaisen arvoisesti. Kaikkiaan KaDy keräsi toisen jakson mittaan yhteensä peräti viisi varoitusta, joista tosin kaksi oli pelitilanteiden ulkopuolella tehtyjä turhuuksia.

KaDyn maukkaimmat tilanteet osuivat toisella jaksolla Jere Keskiselle. Aivan mainion ottelun suorittanut "Jekku" pääsi ensin kokeilemaan nopean kontrauksen päätteeksi ja vieläkin lähempänä käytiin, kun hänen hieman kauempaa lähtenyt kutinsa suhahti vain senttejä takatolpan ohitse. Reikäpaidalla Dynamo jauhoi tällä kertaa nelisen minuuttia ja tuolloin olennaisimmat paikat sattuivat Kimmo Tolvaselle. Kupletin dynamolaisittain melankolinen juoni oli kuitenkin tällä kertaa se, että "Kimblenkin" yritykset kilpistyivät joko blokkimiehiin tai suuntautuivat maalirautojen ohitse. GFT onnistui siis pitämään maaliverkkonsa neitseellisenä koko 40 peliminuutin ajan ja sai pillin vinkuessa maistella Monnarin parketilla välieräpaikkaa, joskaan heidän tuleva vastustajansa ei ole vielä selvillä. Kampuksen Dynamo kiittää Golden Futsal Teamia tiukoista otteluista ja toivottaa "kultaisille" mitä parhainta menestystä mitalikamppailuihin!

Dynamon osalta kauden 2015-16 pelit ovat siis pelatut. Runkosarjan loppusuoralle saatiin aikaan mukava neljän ottelun voittoputki, mutta kausi päättyi lopulta kolmeen perättäiseen tappioon, joka tavallaan symbolisoi punamustan vuoristoratamaisesti ailahdelleita otteita. Kauteen mahtuu kuitenkin paljon myönteistäkin, joista mainittakoon tässä kohden seuratoiminnan tulevaisuudelle elintärkeän junioritoiminnan käynnistäminen. Yhteenvetoa ja analyysiä liigakaudesta kootaan näillä sivuilla tuonnempana kevään edetessä.

FORZA DYNAMO!!!

----

KELHÄLÄN KOMMENTIT

johto-kelhis.jpg-  Tänään oli varsin korkealaatuinen ottelu, johon kummatkin joukkueet paransivat eiliseltä. Meiltä oli etenkin pallollinen esitys selvästi lauantaita ehyempi. Voi sanoa että hävittiin tänään hyvällä pelillä, mutta GFT oli vaan vielä pykälän parempi ja erityisesti he puolustivat todella hyvin.

- Tehtiin mitä pystyttiin, mutta vastustaja oli niin kova ettei ollut enempää saatavissa, vaikka paikkoja kyllä meilläkin maalintekoon tänään oli. GFT:n puolustuspelaaminen on erittäin korkeatasoista ja, puolustuksen merkityshän kasvaa mitä pidemmälle pelit keväisin etenevät. Sanoisin että tuollaisella puolustustekemisellä menestyy vaikka finaalisarjassa saakka.

- Koko kautta ajatellen myönteisintä oli ehkäpä se että tasonnostajia löytyi aika paljon. Meiltä lähti kesällä paljon pallollista osaamista ja kokemusta (Hosio, M.Kytölä, Takala), mutta kuitenkin pelattiin nyt kaksi todella tiukkaa peliä kovatasoista Geftiä vastaan. Tämän pidemmälle ei tällä kertaa riittänyt.