KaDy - Riemu (2 - 1)

Aika: 16.9.2016 17.15
Sarja: Harjoitusottelut

KaDy niukkaan voittoon Riemusta

Perjantai-iltana, viikko ennen liiga-avausta oli Monnarilla pre-seasonin viimeisen harjoitusottelun aika. KaDyn tavoite oli hioa kuvioitaan kuntoon paikallisvastustaja Riemua vastaan ja otatus päättyi Dynamon voittoon lukemin 2–1 (2–0).

Avausjakso mentiin enimmäkseen KaDy:n pelikirjan mukaan; puolustusnelikko piti vuorenvarmasti ja hyökkäyskuviot purivat vähemmän organsoituun vastustajaan. Harhasyöttöjä tuli kuitenkin aivan liikaa ja laukaukset olivat enimmäkseen heikkoja kuten Joutsassakin. Hyvistäkin paikoista KaDy tuhri laukaukset seinille ja Riemu-vahti Jori Lagerblom nappasi muutaman tärkeän torjunnan.

jose.jpgAvausmaalin viimeisteli Pol Viada Mañé (oik. alh.) hyvin rakennellusta hyökkäyksestä Santi Sardà Lladón namupassista. Johtolukemat tuplasi sähäkästi esiintynyt Jose Ikonen (vas.) riistämällä pallon aggressiivisesti omalla puolustusalueella ja purjehtimalla oikeaa laitaa 3 vs. 1 -läpiajoon, jonka päätti itse lähilaukaukseen. Edellisen JoSePa-matsin tapaan ensimmäisen puoliajan pelannut Juha-Matti Savolainen napsi maalillaan vuorenvarmasti Riemun vähät laukaukset.

Toisen puoliajan alku oli vielä kohtuullisen pätevää Dynamo-kontrollia, mutta ottelun edetessä kohti loppuaan Riemu sai taisteluvaihteen päälle, voitti useita kaksinkamppailuja ja pakotti KaDyn muutamaan otteeseen puolustuskannalle. Toisen puoliajan maalia vartioinut Niila-Ville Laitinen joutui venymään muutamaan upeaan lähitorjuntaan pitääkseen KaDy-maalin puhtaana. Joutsa-ottelun tapaan KaDy joutui ottamaan rikkeet täyteen jo varhain toisella puoliajalla ja lopulta mentiin jopa 10-metrisille. Ensimmäisen muurittoman vaparin Laitinen selvitti hienosti, mutta jälkimmäisestä tälläsi Riemun kavennuksen Markus Riikilä.

Kumpikaan joukkue ei ottanut lentävää maalivahtia käyttöön eikä kyennyt lisäosumiin parista hyvästä paikasta huolimatta, ja aivan viimeisillä minuuteilla Riemunkin paras kiri tyrehtyi tiiviisti puolustaneeseen ja rauhallisesti palloa kierrättäneen KaDyn rutiiniin. Lopputulemana jälleen hyvin niukkamaalinen ja niukka voitto ennakolta selvästi heikommasta vastustajasta.

Maalintekijä Pol Viada löysi ottelusta kehuttavaa ja parannettavaa:

Peli oli aika hyvin hallussa etenkin avausjaksolla ja toisen puoliajan alussa. Maali oli helppo viimeistellä Santin tarjoilusta. Kun tuntee toisen hyvin, tietää miten toinen liikkuu ja mitä toinen ajattelee. Mukaan mahtuu vähän improvisaatiotakin, Viada myöntää.

7 virhettä toisella puoliajalla on ehdottomasti liikaa. Prässättiin ylempää, mikä ei toiminut koko ajan. Peli kävi fyysisemmäksi, kuten paikallisottelulta oli odotettavissakin; joukkueet sytyttivät toisensa keskimääräistä harjoitusotteluita kovempaan vääntöön. Itsekin otin tyhmiä virheitä. Tuskin pilli soi kuitenkaan näin tiuhaan liigamatseissa. Meillä on viikko aikaa viimeistellä setti kuntoon liiga-avausta varten; parannamme vielä tästä, Pol luottaa.