KaDy - Ruutupaidat (3 - 2)

Aika: 17.12.2016 17:30
Paikka: Monitoimitalo
Sarja: Futsal-Liiga


Kampuksen Dynamo tarjoili Monnarin katsomoon kiivenneelle yleisölle rentouttavan hetken irti joulukiireistä tiukassa väännössä Vaasan Ruutupaitoja vastaan. Kahden tunnin ajan oli nautittavissa viihdyttävää peliä ja virkeitä väläytyksiä, ja värikkäiden käänteiden jälkeen ottelu päättyi 3–2-voittoon varsinaisella peliajalla.

Ottelun kulku

Pelaaja-valmentaja Mikko ”Komik” Kytölä oli komennettu toimitsija-aitioon korttisaldon mentyä liiaksi keltaiselle. Pitkän tauon jälkeen ensimmäisen Monnari-pelinsä pelannut Jukka ”Kajuk” Kytölä sai siis entistäkin suuremman siivun vastuuta paitsi kentällä myös valmennuksessa ja peluuttamisessa.  Tuttuun tapaansa ”Kajuk” asettautui rooliinsa täydellä intensiteetillä ja nälkäisen oloisena. Hänen kentällä olonsa näytti tuovan joukkueeseen paitsi tuttua taituruutta, myös peli-iloa ja luottamusta.

KaDy-Ruutupaidat-17.12.-kajuk.jpg

Jukka Kytölä teki paluun Monnarille. Kuva: Sami Virtanen

Ensimmäisen puoliajan Dynamo-peli oli ajoittain viehättävää seurattava, lennokasta liikettä, tarkkoja ajoituksia ja ajatusten harmoniaa liukkaalla parketilla. Vain minuutin pelin jälkeen Jani Korpela kiihdytti itsensä laitanousuun Jukka Kytölän syötöstä ja tuikkasi sen päätteeksi kaukaa yllättävän suoran piston Ruutupaitojen kenties vielä hieman unten mailla olleen maalivahdin Rasmus Hakalan taakse takakulmaan.

Osittain kenties vastustajan jähmeydestä johtuen isännät ottivat pelin hellään huomaansa ja loihtivat tukuittain vaarallisia tilanteita. Ruutupaidat eivät rynnistäneet aggressiiviseen prässiin, jota Dynamo-hirviö harrasti kyltymättömästi, ja hetkellisesti vierailla oli vaikeuksia päästä pois jopa oman maalin edestä. Ensimmäisellä pätkällä punamusta peluutti vain kahta ketjua: J. Kytölä – Sergei Korsunov – Jani Korpela – Mikko Takala ja Arash MuridiyazdSanti SardàPol ViadaJaakko Kinnunen.

Molempien nelikoiden peli kulki liki tanssillisesti. Erityisest Pol Viada esitti väkeviä otteita; laukausten tarkkuus oli tosin hienosäätöä vailla. Harvoin kentällä nähtävä ”Jakub” Kinnunen hallitsi palloa taidokkaasti ja tarjoili anteliaasti maukkaita syöttöjä.

kimble16-17.jpgEnsimmäisen jakson loppupuolella kentälle tullut Kimmo Tolvanen (vas.) tarttui heti toimeen syöttäen kauniisti Ruutupaitojen maalin takatolpalla vaanineelle Sergei Korsunoville, joka käänsi pelivälineen suunnan näppärästi ilmassa ja suhautti sen pienestä kulmasta verkkoon. 2–0-tilanteessa KaDyn hallinta jatkui, ja pallo liikkui punamustien jaloissa hetkittäin kuin flipperissä. Lisämaalit jäivät kuitenkin uupumaan.

Ruutupaidat alkoivat herätä otteluun mukaan paremmin ja paremmin ja saivat aikaan joitakin teräviä vastahyökkäyksiä. Mikko ”Roisto” Takala yltyi tuomarin mielestä keltaisen kortin arvoiseen taklaukseen ja pian tämän jälkeen nähtiin Dynamon virhetilin ylittävä kuudes virhe. Matias Träskbäckin rankkariveto oikeaan alakulmaan oli tarkka, mutta ei tarpeeksi luja Niila-Ville ”Nippe” Laitiselle (oik.)nippe2016-17.jpg, joka syöksyi estämään kavennuksen kädellään. Yleisö pääsi siis tauolle hyvillä mielin nauttimaan glögi- ja piparitarjoilusta.

Toisella jaksolla niin koti- kuin vierasjoukkuekin olivat miettineet kuvionsa uusiksi, ja KaDy oli sekoittanut ketjujaan. Se merkitsi pelin tasoittumista ja muuttumista entistäkin kiinnostavammaksi ja kadylaisittain katsottuna tuskaisammaksi. ”Jakub” Kinnunen ahkeroi hyvässä ja pahassa: heti kohta pamautettuaan kovan kaukolaukauksen Ruutupaitojen tolppaan hän intoutui omassa päässä kokeilemaan kenties selkäytimessä piileskelleitä lentopallotaitojaan ja kurotti kätensä kulmapotkun eteen rangaistusalueella. Tuloksena oli tietenkin keltainen ja rankkari, jonka vastustajan kapteeni Ludwig Siegfrids ampui varmasti alakulmaan.

KaDy-Ruutupaidat-17.12.-yacubin-keltanen.jpg

Jaakko Kinnunen joutui katselemaan keltaista korttia käsivirheen seurauksena.

Kavennus nosti pelin adrenaliinitasoa ja tunnelma lämpeni hikiseksi. Ruutupaidat kipusi polkaisu polkaisulta mukaan taistoon, ja kun Jukka ”Kajuk” Kytölä kolhaisi vastustajaa kortin arvoisesti 32. minuutilla, vaasalaiset saivat loistopaikasta vapaapotkun, jonka Matias Träskbäck hyödynsi tehokkaasti. Tasatilanne 2–2 lupasi kuumaa loppupeliä. ”Nippe” Laitista tarvittiin sähäköihin vastaantuloihin Ruutupaitojen yllättävissä pistohyökkäyksissä. Nippe ei olisi Nippe, jos hän ei tekisi liki joka pelissä omalta maaliltaan hyökkäysnousuja, jotka synnyttävät katsojissa sekä pelon että ihastuksen huokauksia. Niin kävi nytkin useita kertoja.

KaDy-Ruutupaidat-17.12.-ryhmahali.jpg

Vastustajan virhetili ylittyi ajassa 35.39, ja rikottu Sergei Korsunov pääsi testaamaan vaasalaismaalivahti Rasmus Hakalan reaktiokykyä. Korsunov tykitti kovaa melko keskelle maalia, ja siihen ei Hakalalla ollut sanomista. 3–2-tilanteessa Ruutupaidat siirtyivät reikäpaitataktiikkaan eli pelaamaan viidellä kenttäpelaajalla. Se sai aikaan joitakin vaarallisia tilanteita aivan lopussa, mutta lähimpänä maalintekoa taisi kuitenkin olla ”Nippe” Laitinen, jonka roikku toiseen päätyyn tyhjään maaliin meni ohi vain kymmeniä senttejä. Loppuvihellys ei tullut yhtään liian aikaisin, ja täyden iltaurakan tehneet dynamolaiset saivat lähteä kokoamaan uutta energiaa seuraavan päivän Tervarit-peliin.

Komikin kommentit

Mikko Kytölä arvioi ottelua:

– Annoimme liikaa maalipaikkoja vastustajalle, ja teimme tästä hankalan pelin jälleen kerran, koska emme onnistuneet viimeistelemään 2–0-tilanteessa. Edelleen pallonhallinta toimii varsinkin ykkösnyrkillä, mutta tehottomuus vaivaa. Ruutupaidat tarjosi kyllä odotetun fyysisen ja sinnikkään vastustajan, mutta odotin, että olisimme saaneet tasoeron näkymään tulostaululla paremmin. Ns. viimeiset syötöt napsuivat lähes poikkeuksetta väärälle jalalle, tai sitten jouduimme vetämään liian akrobaattisista asennoista, tai jätimme hyödyntämättä yhden kosketuksen viimeistelyn. Täytyy miettiä, mistä tällaiset ongelmat juontuvat ja miten niitä voisi korjata.

Palkitut

KaDy: Sergei Korsunov
Ruutupaidat: Ludwig Siegfrids

Yleisöä: 258

Lisää Sami Virtasen ottelukuvia KaDyn Facebookissa.

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
1 - 001:13Korpela JaniKytölä Jukka
2 - 014:00Korsunov SergeiTolvanen Kimmo
2 - 1 (rp)26:36Siegfrids LudwigEi syöttäjää
2 - 232:11Träskbäck MatiasEi syöttäjää
3 - 235:40Korsunov Sergei(10m)
Varoitukset:
AikaVaroitettu pelaajaVaroitus
18:55Takala MikkoKeltainen
26:35Kinnunen JaakkoKeltainen
31:55Autio AapoKeltainen
32:10Kytölä JukkaKeltainen
Vaihdot:
AikaUlosSisään
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
1Laitinen Niila-Ville
Maalivahdit
4Kinnunen Jaakko
Kenttäpelaaja
6Kytölä Jukka
Kenttäpelaajat
7Tolvanen Kimmo
Kenttäpelaajat
8Korpela Jani
Kenttäpelaajat
9Muridiyazd Arash
Kenttäpelaajat
10Korsunov Sergei
Kenttäpelaajat
13Takala Mikko
Kenttäpelaajat
14Rautiainen Markus
Kenttäpelaajat
20Viada Pol
Kenttäpelaaja
22Kalliokoski Jesse
Kenttäpelaajat
23Sardà Santi
Kenttäpelaaja