KaDy - SoVo (4 - 2)

Aika: 7.1.2017 13.30

Ei voimalla vaan taidolla, tuntuivat KaDy-soturit tuumineen, kun kävivät taistoon viime vuoden SM-pronssijoukkuetta Someron Voimaa vastaan. Syksyllä vieraissa SoVo löylytti Dynamoa rumin lukemin. Nyt Dynamon kone jyskytti vuorostaan tärkeän 4–2-kotivoiton.

”Neljän pisteen voitto” lupaa makoisaa kevätkautta

KaDy-hirviö kävi tutun nälkäisesti ja ennakkoluulottomasti torppaamaan valkoasuisen vierasjoukkueen pelin ja alkoi rakentaa omia sommitelmia. Totuttuun tapaan Dynamo-ketjut loivat jo ensimmäisten minuuttien aikana useita hyvännäköisiä maalipaikkoja, mutta lopullinen ohjaus jäi kömpelöksi, viuhahti tolppaan, ylähirteen tai niukasti ohi tai tuli SoVo-vahti Marko Laaksosen torjumaksi.

"Juppis" Savolainen ja Arber Istrefi palkittiin ottelun parhaina. Kuva: Sami Virtanen

Dynamo tuhlasi avausjakson puoliväliin mennessä ainakin 5–6 erinomaista paikkaa, ja Juha-Matti ”Juppis” Savolainen KaDyn maalilla ei ollut joutunut puuttumaan peliin juurikaan. Somerolaisten kapteenin, maajoukkuepelaaja Arber Istrefin aktiivinen hyörintä saatiin kuriin tiukalla prässillä ja kaksinkamppailujen voitoilla.

Vastustajan vaarallisimmat tilanteet syntyivät hyökkäyspään pallonmenetyksistä, ja yksi sellainen johti onnettomasti avausmaaliin kotijoukkueen verkkoon, kun Tuomas Hakala vapautti maalinsylkijä Gezim Vocan pahantekoon ajassa 11.03. Tappioasemassa Dynamon ote näytti hetkeksi herpaantuvan, ja ensimmäistä kertaa ottelussa Somero sai luotua KaDyn puolustusalueelle pyöritystä ja pallonhallintaa.

KaDy jatkoi pallonmenetyksiään osittain somerolaisten fyysisempien otteiden seurauksena. Kaksi ja puoli minuuttia ennen taukoa vieraat junailivat avausmaalin kanssa lähes identtisen suorituksen, joka alkoi KaDyn puolen kentän pallonmenetyksellä ja päättyi Hakala–Voca-kaksikon osumaan. 2–0-tilanne aiheutti punamustissa hermoilua, mikä näkyi harhasyöttöinä ja yleisenä tuskaisuutena ennen taukoujellusta. Kahden maalin takaa-ajoasema oli kentän tapahtumiin nähden hirviölauman ja sen kannattajien näkökulmasta masentavan epäoikeudenmukainen.

Peli kääntyi "Komikin" kahdella maalilla. Kuva: Sami Virtanen

Toiselle jaksolle KaDy marssi rivakasti ja sai heti aikaan semivaarallisia tilanteita. Hartaasti kaivattu kavennus syntyi ajassa 21.09, kun Arash Muridiyazd syötti tarkasti Mikko ”Komik” Kytölälle, joka nyt onnistui sujauttamaan pallon Laaksosen taakse. SoVo intoutui tästä puolustamaan johtoaan ärhäkästi, ja ”Juppis” Savolaisen refleksejä ja vastaantulojen ajoituksia testattiin moneen kertaan.

KaDyn 2–2-tasoitus syntyi heti perään vain vajaata minuuttia myöhemmin kuin varkain hienosta yhteispelistä, kun Sergei Korsunov rullasi pallon jalkapohjalla pudotukseen Mikko Kytölälle, joka upotti neulanterävän piston kohteeseen. Muutaman minuutin päästä Monnarin kotiyleisöä hemmoteltiin varsinaisella sexy futsal -makupalalla, kun aktiivisesti pelannut maalivahti Savolainen lähti oivaltavaan nousuun ja tarjoili kauniin läpisyötön Jukka Kytölälle. Kolmella nollaa vastaa -herkuttelun päätti Arash Muridiyazd ”Kajukin” syötöstä.

Muutamaa minuuttia ennen ottelun loppua valkopaitojen maalivahti Marko Laaksonen erehtyi tiukassa tilanteessa torjumaan pallon käsillään alueensa ulkopuolella joutuen vastaanottamaan ottelun toisen keltaisensa, joka johti punaiseen korttiin ja ulosajoon.

Dynamolla olisi ollut mahdollisuus hoitaa homma kotiin ylivoimalla, mutta sitä se ei tehnyt, vaan yleisöä pidettiin piinassa viimeiselle minuutille saakka. Silloin ansaitusti ottelun sekä parhaana että nälkäisimpänä pelaajana palkittu Juha-Matti Savolainen roikotti pallon viidellä kenttäpelaajalla pelanneen Someron Voiman tyhjään maaliin ja varmisti komean 4–2-voiton.

”Komikin” kommentit

Kahden maalin tehot iskenyt pelaaja-valmentaja ”Komik” Kytölä analysoi esitystä seuraavasti:

Henkisesti todella tärkeä nousu tappioasemasta voittoon. Tällä kertaa järjestelmälliset hyökkäykset ja niiden sovittu toteuttaminen tuotti meille ensimmäiset kaksi maalia, ja Juppis oikeastaan järkkäili sitten viimeiset kaksi häkkiä. Noin muutenkin loimme jälleen riittävästi paikkoja ottelun voittamiseksi jo ensimmäisellä jakson ensimmäisellä puoliskolla.

– Kuitenkin pelistä jäi meille erittäin paljon parannettavaa. Kriittisten pallonmenetysten määrä oli liian korkea, ja SoVo pääsi käsittämättömän usein nopeisiin ylivoimahyökkäyksiin. Itse asiassa molemmat SoVon maalit syntyivät selkeistä pallonmenetyksistä. Lahjoitimme lisäksi heidän vaarallisimmalle pelaajalleen, Arber Istrefille, tukun paikkoja, mikä oli suorastaan typerää. 1v1-tilanteiden puolustaminen tuntui olevan taas myrkkyä, ja samoin kaksinkamppailujen hoitaminen järkevästi tökki, sillä juoksimme usein ikään kuin "läpi" tilanteista. Näin somerolaiset pääsivät usein pelaamaan heille hyvin sopivaa vastaiskupeliä. Lisäksi 4v3-hyökkäämisestä puuttui huolellisuus täysin.

– Tärkeää kuitenkin on, että pystymme nyt voittamaan myös hieman heikommalla puolustuspelillä ja että organisoituihin hyökkäyksiin näyttäisi tulleen vihdoin tehoa lisää.

"Kajuk" lataa. Kuva: Sami Virtanen