KaDy - PJK (3 - 1)

Aika: 11.3.2017 14.00
Paikka: Monitoimitalo
Sarja: Futsal-Liiga


KaDy jatkoi voittoputkeaan lauantaina, kun Monnarilla kaatui PJK lukemin 3–1 (2–1). Peli sujui yksipuolisesti Dynamo-kontrollissa edeten, ja laveampaankin murskavoittoon oli eväät olemassa.

Ottelu oli runkosarjan päätöspeli, ja voitolla Dynamo varmisti nelossijan ja sen myötä puolivälierien kotiedun.

Ennakkoasetelmat

Ottelun alla molemmilla joukkueilla oli panosta: KaDy halusi varmistaa pudotuspelien kotiedun, mihin kaikissa tapauksissa riittäisi kaksi pistettä. Pirkkalalaisjoukkue puolestaan pyrki välttämään karsintaviivan alle joutumisen, mikä toki toteutui tappiollakin, kun Ruutupaidat ei onnistunut keikauttamaan Sievi-peliään itselleen.

Tosipelivireeseen päässyt Dynamo oli saanut kevään korvalla maalihanat auki. Alla oli maali-iloittelu Tervareita vastaan ja yhteensä neljän pelin voittoputki. Sarjataulukon alapään PJK:ta ei kuitenkaan pidetty helppona vastuksena, olihan muistissa mm. keskinäinen cup-ottelu, josta eteenpäin jatkoi Pirkkala.

Mikä ratkaisi

KaDy ja etenkin maajoukkuemiesten ketju KorpelaKorsunovKytölät myllytti heti aloitusvihellyksestä PJK-päätyä ahkerasti. Vaikka PJK puolusti varmasti ja hölmöilemättä, punamustat saivat paljon maalipaikkoja. Vieraiden parhaana palkittu Erik Ojala piti torjunnoillaan joukkuetta pystyssä: alkukolmanneksella nuorelle vahdille osui tärkeä pelastus käytännössä jokaista peliminuuttia kohden.

rage2016-17.jpgPelitapahtumien kulun vastaisesti vierasjoukkue siirtyi 0–1-johtoon yhdestä harvoista hyökkäyksistään, kun KaDy-puolustus sohi poikittaispallon omaan maaliin. Ykkösketju kuittasi erheensä muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Mikko Kytölä naulasi pitkän pallonhallintajakson päätteeksi vasurillaan pallon yläkulmaan. Hetkeä myöhemmin Markus Rautiainen (vas.) sai palkinnon ahkerasta laukomisesta ja pyssytti kaukaa vasempaan alakulmaan Dynamon 2–1-taukojohtoon.

Aivan toisen puoliajan alussa ja ensimmäisessä vaihdossaan kapteeni Arash Muridiyazd lisäsi KaDy-johtoa 3–1:een hienon syöttökombinaation päätteeksi. Ilmassa oli ainekset edellisviikonlopun maalimässäilyihin, mutta tehottomuus iski jälleen kerran eikä lisämaaleja nähty ainuttakaan. PJK yritti sitkeästi loppuun saakka, mutta KaDyn voitto ei ollut toden teolla uhattuna.

Edellisissä peleissä tärkeässä roolissa pelanneet Jesse Kalliokoski ja Pol Viada huilasivat ottelun – katalaani epäilemättä korttitilin täyttymistä väistääkseen. Vastaavasti peliaikaa sai pleijareiden alla esimerkiksi Jose Ikonen, jota ei ollut nähty askissa kuukauteen.

Komikin kommentit

Pelaaja-valmentaja Mikko Kytölä (oik.) analysoi ottelua tuoreeltaan:

Aika hyvin saatiin ensimmäisellä puoliajalla myllytettyä PJK-päätyä. Paljon maalipaikkoja luotiin, mutta puoliaikatilanne 2–1 oli vähän pettymys. Toisella puoliajalla ei murtauduttu läheskään niin hyvin; hyökkäyspeli oli vaisumpaa. Tarkoitus oli naulata ottelu jo avausjaksolla.komik2016-17.jpg

Tällä kerralla ei tullut ketsuppipullon repeämistä kuten viikko sitten Tervareita vastaan, vaan vastustaja sai roikkua pelissä mukana, ainakin näennäisesti. Kahden maalin johto oli melko turvallinen, mutta vielä käännettävissä.

Voi toisaalta olla tyytyväinen, koska nollattiin kaikki korttitilit eikä jouduta lähtemään pudotuspeleihin pelikieltoja niskassa.

Toisaalta otettiin pieni riski peluuttamalla muutamaa pelaajaa, jotka olivat yhden varoituksen päässä pelikiellosta. Tällä kertaa ei kostautunut.

Ei mikään järisyttävän hyvä kenraaliharjoitus, mutta kyllä viiden ottelun voittoputki antaa osviittaa siitä, että ollaan valmiita pudotuspeleihin.

Seuraavat ottelut

Kolme ensimmäistä puolivälierää pelataan seuraavasti:

Monnari, la 18.3. klo 14.00
Monnari, su 19.3. klo 13.00 (HUOM! kellonaika varmistunut!)
vieraissa la 25.3.

Vastustaja ja tarkempi aikataulu selviävät maanantai-iltapäivänä 13.3.

Palkitut

KaDyn paras: Sergei Korsunov
PJK:n paras: Erik Ojala

Yleisöä 146

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
0 - 107:40Oma maaliEi syöttäjää
1 - 112:28Kytölä MikkoKytölä Jukka
2 - 113:30Rautiainen Markus Ikonen Jose
3 - 122:08Muridiyazd ArashKaihlajärvi Jussi
Varoitukset:
AikaVaroitettu pelaajaVaroitus
00:00Mörö MiikkaKeltainen
Vaihdot:
AikaUlosSisään
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
1Laitinen Niila-Ville
Maalivahti
5Kaihlajärvi Jussi
Kenttäpelaaja
6Kytölä Jukka
Kenttäpelaaja
8Korpela Jani
Kenttäpelaaja
9Muridiyazd Arash
Kenttäpelaaja
10Korsunov Sergei
Kenttäpelaaja
11Kytölä Mikko
Kenttäpelaaja
13Takala Mikko
Kenttäpelaaja
14Rautiainen Markus
Kenttäpelaaja
17Rinne Juho
Kenttäpelaaja
19Ikonen Jose
Kenttäpelaaja
23Sardà Santi
Kenttäpelaaja
30Savolainen Juha-Matti
Maalivahti