Tervarit - KaDy (1 - 3)

Aika: 18.12.2016 16.00
Paikka: Oulun urheilutalo
Sarja: Futsal-Liiga


 

KaDylle kalenterivuoden viimeinen otteluviikonloppu ennen liigan joulutaukoa oli täyden kuuden pisteen arvoinen. Niin lauantaina kotiluolassa kuin sunnuntaina Oulussa Tervarien vieraana mentiin kuitenkin "vaikeimman kautta”: menetettiin hyvä johtoasema vastustajan tasoitukseen, joka oli piinata loppusummeriin saakka. Oulussa oltiin 1–1-tasatilanteessa vielä 58 sekuntia ennen summeria, mutta Dynamo käänsi maajoukkueviisikollaan matsin 1–3-voitoksi.

tervarit.png

   kady-logo300px.png  

Ennakkoasetelmat

Suurin osa liigajoukkueista oli lähtenyt joululomille jo lauantai-iltana, jolloin KaDy urakoi kotikentällään Ruutupaitoja vastaan ja Tervarit huilaili. Syyskierroksen rästiottelu Tervareita vastaan pelattiin Riemu-ottelun televisioinnista johtuen vasta nyt syksyn pahnanpohjimmaisena. KaDy asettui Oulun Urheilutalon parketille ennakkosuosikkina huolimatta 345 reissukilometristä ja lauantai-illan rasituksesta.

Tervarien alkukausi oli sujunut mollivoittoisesti lukuun ottamassa varhaissyksyn komeaa Ilves-voittoa ja marraskuista Kemin-ryöstöä. Uudistuneessa oululaisjoukkueissa on toki uusia, lupaavankin oloisia pelaajia (kuten Karam Hadhoud), mutta päävastuu menestyksestä lepää vanhojen tuttujen nimien Rizvani–Stafsula–Keskinen harteilla. KaDy sai vuoden toiseksi pisimmälle korpitaipaleelle matkaeväiksi henkisiä voimavaroja lauantain 36. minuutilla syntyneestä voittomaalista (Sergei Korsunovin 10-metrinen vapaapotku).

Dynamon nykyrosterin leveyttä alleviivaa, että lauantaina eri syistä huilineet Mikko Kytölä, Markus Rautiainen, Jussi Kaihlajärvi, Jose Ikonen ja Juppis Savolainen hyppäsivät minibussiin tuoreilla jaloilla. Sitä vastoin Pol Viada, Jere Keskinen ja kapteeni Arash Muridiyazd jäivät sairashuoneen puolelle, lauantaina jämäkin ottein kentille palanneet Kimmo Tolvanen ja Jaakko Kinnunen puolestaan sivuun siviilisyistä. Näin ollen vain muutama KaDy-soturi ”joutui” de facto urakoimaan tuplaviikonvaihteen.

 

Mikä ratkaisi

Ketjutusten sekoituksesta ja poissaoloista huolimatta KaDyn hyvin harjoiteltu pallomylly sai Tervari-pakan kaaoksen valtaan ottelun ensimmäisellä kymppiminuuttisella. Pitkä hallintajakso ja momentum toi kuitenkin vain yhden hedelmän; ainoasta avauspuoliskon maalista vastasi katalaani Santi Sardà (oik.), joka puttasi Markus Rautiaisen kanuunan jälkeisen karapallon täystyöllistetyn, joukkueensa parhaana palkitun Tervari-vahti Juho Keskisen selän taa.

santi2016-17.jpg

Tuttuun tapaan KaDy osui maalitolppiin useammin kuin niiden väliin: tällä kertaa sihti jäi vaivaiset pari senttiä epätarkaksi Jani Korpelalla ja Jukka Kytölällä. Oululaiset saivat hyvin kiinni ottelun juonesta toisen 10-minuuttisen kuluessa, mutta Tervari-kasvatti Juppis Savolainen Dynamon maalilla jatkoi briljanttia syksyään torjumalla kaiken. Otteet kuumenivat ja keltaista korttia näytettiin peräti viiteen otteeseen (joista kertaalleen KaDyn J. Kytölälle). Virhetilitkin täyttyivät molemmilla, mutta 10-metrisille ei tällä kertaa päästy.

Toisen jakson alkupuoli oli tältä kaudelta jo vähän liiankin tuttua Dynamoa: hallintaa piisaa mutta maalit ovat tiukassa. Turhautunutta henkeä nousi ilmaan, semminkin kun Jussi Kaihlajärvi jouduttiin kuskaamaan lasarettiin hänen törmättyään Keskisen kanssa pallontavoittelutilanteessa ja Rautiainen lasautti tavaramerkkinsä, napakan tolppalaukauksen. 30. minuutilla Tervarit onnistui tasoituksessa, jonka mestaroi verkon perukoille Iiro Vandell. Viimeisten minuuttien lähestyessä alkoi KaDy-tuhnuilu näyttää jo siltä, että ratkaisu haettaisiin jälleen kerran vähintään jatkoajalta, ellei jopa voittomaalikilpailusta, jotka olisivat olleet oululaisille kauden ensimmäiset laatuaan (KaDylla sitä vastoin oli jo tilastoissaan neljä jatko-ottelua + kaksi voittomaalikilpailua 12 ottelussa).

Toista mieltä oli KaDyn maajoukkuenyrkki, joka rikkoi illan kuparisensa kreivin aikaan: Mikko Kytölä teki hienon esityön harjoitellulla hyökkäyskuviolla ja Jani Korpela nakkasi kuulan pesään. Tervareille jäi kiperä 58 sekunnin etsikkoaika, jonka aikana he eivät tasoituksessa onnistuneet ylivoimapelilläkään. Sen sijaan Jukka Kytölä avasi kauden maalitilinsä osumalla tyhjään Tervari-maaliin muutama sekunti ennen loppua – täydellinen lopetus kuuden pisteen viikonlopulle ja hienon vierasvenymisen myötä kosolti henkistä pääomaa joulutauon tuumintoihin.

Maalintekovaikeuksista koko syksyn liki tragikoomisesti kärsineen Dynamon pelaaja-valmentaja Mikko Kytölä (vas.) puntaroi Oulun-ryöstöä:

Todellinen ”Via Dolorosa” taas kerran meille, vieläpä korostetummin kuin Ruutupaitoja vastaan. Emme yksinkertaisesti osuneet edes tyhjään maaliin. Kärsimystä ruumiillisti Jussi Kaihlajärvi, joka törmäsi Tervareiden veska Keskiseen sellaisella rytinällä että pääsi päivystykseen paikattavaksi. Onneksi "Kaihlonaattori" kestää kovempaakin käyttöä. Santi säesti kärsimystä mustalla silmällä ja Jukka (Kytölä) verta sykkivällä polvella.

komik2016-17.jpg– Positiivista oli ehdottomasti, että emme myöskään päästä helposti maaleja. Lisäksi pallonhallinta oli pääosin tosi jouhevaa ja eteenpäinkin rullaavaa. Nostettakoon esiin myös Bambi Korpelan ratkaisumaali, joka syntyi huikean valeblokisommitelman päätteeksi.

– Kuuden pisteen myötä on hyvä lähteä joulutauolle ja kehittämään fyysisiä ominaisuuksia, tai tarpeen mukaan lepäämään.

 

Erikoista

HUOM! KaDy ei ole enää liigassa vähiten maaleja tehnyt joukkue! Oulun-reissun aikana Dynamo karisti niskoiltaan tuon kyseenalaisen kärkipaikan, jota se oli pitänyt hallussaan lähes koko syksyn. Ottelumäärä on jokaisella liigajoukkueella sama (13), KaDylla tehtyjä maaleja on nyt 37 (2,85/peli), Ruutupaidoilla vain 36 (2,77/peli).

Päästettyjä maaleja Dynamolla on hyvän puolustuspelaamisen ja erinomaisen maalivahtikaksikkonsa ansiosta toiseksi vähiten, 30 (2,31/peli). Sarjaykkönen Sievi on tässäkin tilastossa kärkeä (26 maalia = 2,00/peli), mutta KaDy on sentään kiilannut puolustuspelaamisestaan tunnetun Ilveksen edelle.

(sarjataulukko)

ottelun pöytäkirja

Palkitut

Tervarit: Juho Keskinen

KaDy: Mikko Kytölä

Yleisöä: 184

Seuraava ottelu

Liiga palaa joulutauolta lauantaina 7. tammikuuta, jolloin Monnarille vieraaksi saapuu sarjanelonen Someron Voima. Kello 13.30 käynnistyvä ottelu on Dynamolle todellinen ”kuuden pisteen ottelu” yhtä kevään päävastustajaa vastaan.

Cupin neljännesvälierästä kotisalissa FC Kemiä vastaan tiedotetaan pian KaDyn tiedotuskanavilla (todennäköinen pelipäivä sunnuntaina 8.1., koska arki-illat ovat kutakuinkin poissuljettuja).

Liigan otteluohjelma

 

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
0 - 104:26Sardà SantiRautiainen Markus
1 - 129:54Vandell IiroRizvani Adrian
1 - 239:02Korpela JaniKytölä Mikko
1 - 339:53Kytölä JukkaEi syöttäjää
Varoitukset:
AikaVaroitettu pelaajaVaroitus
00:00Kytölä JukkaKeltainen
00:00Sardà SantiKeltainen
00:00Stafsula DritanKeltainen
00:00Rizvani AdrianKeltainen
00:00Pähtilä TeemuKeltainen
00:00Hadhoud KaramKeltainen
00:00Belov KonstantinKeltainen
Vaihdot:
AikaUlosSisään
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
5Kaihlajärvi Jussi
Kenttäpelaaja
6Kytölä Jukka
Kenttäpelaaja
8Korpela Jani
Kenttäpelaaja
10Korsunov Sergei
Kenttäpelaaja
11Kytölä Mikko
Kenttäpelaaja
13Takala Mikko
Kenttäpelaaja
14Rautiainen Markus
Kenttäpelaaja
19Ikonen Jose
Kenttäpelaaja
23Sardà Santi
Kenttäpelaaja
30Savolainen Juha-Matti
Maalivahti