FC Kemi - KaDy (3 - 2)

Aika: 6.11.2016 15.00
Paikka: Tervahalli, Kemi
Sarja: Futsal-Liiga


KaDyn kahden ottelun voittoputki ei saanut pohjoisen reissulla jatkoa: sinnikäs FC Kemi taisteli varsinaisella peliajalla tasapelin ja oli jatko-ottelussa maalin verran terävämpi.

Ennakkoasetelmat

Dynamo lähti pohjoiseen erinomaisella kokoonpanolla, vaikka Slovenia-maaottelussa loukkaantunut Jani Korpela ja maalivahti Nippe Laitinen olivatkin joukosta poissa. Kemiläisten saattoi odottaa pistävän kovan kovaa vastaan kotonaan, mutta PP-70:n vieraillessa Monnarilla KaDy oli saanut maalihanat toden teolla auki.

FC Kemin nuoren joukkueen tiedettiin kuitenkin kykenevän haastamaan kenet vain. Merilappilaiset olivat venyttäneet pelit jatkoajalle niin Ilvestä, SoVoa kuin GFT:täkin vastaan. Uusimpana meriittinä Iiro Vanha oli viikkoa aiemmin esiintynyt edukseen maajoukkuedebyytissään Sloveniaa vastaan.

Mikä ratkaisi

jakub2016-17.jpgVahvasti KaDyn maalin edustalla vääntänyt Keijo Huusko ujutti pallon KaDy-vahti Juha-Matti Savolaisen taakse pelin alkuminuuteilla, mutta vieraat ottivat nopeasti pelin haltuunsa. Palloa pitävä KaDy tasoitti 11. minuutilla, kun Mikko Kytölä sai erinomaisen syötön Jaakko Kinnuselta (oik.) ja iski upean pommin yläriman kautta verkkoon. Miltei heti tämän jälkeen katalaanikaksikko Pol Viada ja Santi Sardà vei jyväskyläläiset johtoon.

Tolpat kolisivat Kemin päädyssä useamman kerran, mutta Dynamo ei onnistunut enää kääntämään pallonhallintaa tehoiksi. Kemi sen sijaan osui toisella puoliajalla huonosti puolustetusta sisäänpotkusta ja raastoi pelin jatko-otteluun. Jatkoajalla KaDy haki kahta pistettä reikäpaitariskillä, mikä kostautui Jani Kokkilan roiskaistua Joman tyhjään katiskaan. KaDyn ylivoiman yskiessä lisämaaleja ei nähty.

Mikko Kytölän kommentit

Dynamo-luotsi ”Komik” Kytölä ei peitellyt pelin jälkeen pettymystään:

– Tulokseen ei voi olla mitenkään tyytyväinen: saatiin kaksi pistettä liian vähän. Kyllähän tämä ottaa päähän.

– Ottelu oli aika samanlainen kuin taannoinen SoVo-peli: vaikea vieraspeli, jossa ei onnistuttu viimeistelemään. Kemi pelasi hyvin omaa peliään ja teki meidän pelaamisesta hankalaa. Pallonhallintahan oli meillä, mutta jotain puuttui hyökkäyskolmanneksella. Jatkoajalla haettiin voittomaalia reikäpaitapelillä, jonka piti olla meidän vahvuutemme. Tällä kertaa ei sitten ollut.

– Sillä voi spekuloida, kannattiko tähän peliin lähteä näin isolla kokoonpanolla. Peluuttamisessa oli vaikeuksia. Toisaalta joillain pelaajilla näkyi fyysinen väsymys; tätä puolta voisi jatkossa parantaa.

–  Positiivisen puolella ”Yakub” Kinnunen pelasi hyvän pelin, paikkasi pohjalla ”Bambi” Korpelaa, joka oli loukkaantumisen takia poissa. Ei moittimista siinä!

Seuraava ottelu

KaDyn seuraava peli vihelletään käyntiin Jyväskylän Monnarilla isänpäivänä 13.11. klo 19.00. Vastassa tuolloin arkkivihollinen Ilves FS.

Palkitut

FC Kemin paras: Iiro Vanha
KaDyn paras: Pol Viada

Yleisöä: 160

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
1 - 003:05Huusko KeijoHonkanen Lari
1 - 110:45Kytölä MikkoKinnunen Jaakko
1 - 211:10Sardà SantiViada Pol
2 - 227:55Pikkarainen TuukkaVanha Iiro
3 - 241:06Kokkila JaniEi syöttäjää
Varoitukset:
AikaVaroitettu pelaajaVaroitus
00:00Huusko KeijoKeltainen
00:00Vanha IiroKeltainen
00:00Viada PolKeltainen
Vaihdot:
AikaUlosSisään
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
4Kinnunen Jaakko
Kenttäpelaaja
7Tolvanen Kimmo
Kenttäpelaajat
9Muridiyazd Arash
Kenttäpelaajat
10Korsunov Sergei
Kenttäpelaajat
11Kytölä Mikko
Kenttäpelaajat
13Takala Mikko
Kenttäpelaajat
14Rautiainen Markus
Kenttäpelaajat
19Ikonen Jose
Kenttäpelaajat
20Viada Pol
Kenttäpelaaja
22Kalliokoski Jesse
Kenttäpelaajat
23Sardà Santi
Kenttäpelaaja
30Savolainen Juha-Matti
Maalivahdit