Sievi Futsal - KaDy (1 - 0)

Aika: 10.12.2016 16.00
Paikka: Sievin monitoimihalli

SiFu–KaDy 0-0 (vm 3-2) ja. (0-0) (0-0)

Tiukka maaliton lauantai-iltapäivä Keski-Pohjanmaalla: KaDy vei Jyväskylään yhden pisteen, kaksi jäi rankkareilla Sieviin.

Ennakkoasetelmat

Mitäpä odottaa tappioitta sarjan piikkipaikkaa pitävältä hallitsevalta mestarilta Sieviltä kotonaan? Fyysistä meininkiä, turhauttavan kovaa puolustusta sekä tehoja hyökkäyspäässä, ei vähiten maalipörssiäkin johtavan Rami Tirkkosen maestroimana.

KaDyn päävalmenta Mikko Kytölän lausunnot maaottelutaukoa edeltäneen pettymysviikonlopun jälkeen huokuivat myös määrätietoisuutta peluutuksen ja 1 vs 1 -painotuksen osalta. Toiveita nosti tietenkin myös Jukka ”Kajuk” Kytölän (oik.) paluu hirviölaumaan.

Yleisö selostajia myöten osasi siis odottaa tasaista ottelua sarjaykkösen ja -kuutosen välillä.

Tunnelmaa ja tapahtumia hikikuution matolla

KaDy lähti haastamaan sarjakärkeä aktiivisella pelillä. Peli alkoikin Dynamon tilanteella, jossa ”Komikin” kuti hivelsi takatolpan ohi niukasti. Myös ensimmäinen ”Juppis” Savolaisen (vas.) nousu maalilta nähtiin kahden minuutin paikkeilla.

Pelin fyysisyys näkyi alusta asti, ja virhetilit lähtivät kasvamaan alkuminuuteilla. Vaihtopenkeillä reagoitiin myös voimakkaasti, ja muun muassa ”Nippe” Laitinen nappasi keltaisen kriittisellä kommentoinnillaan. Tuomarit hoitivat aggressiivisten 1 vs 1 -vääntöjen takia haasteelliseksi muodostuneen tonttinsa varsin asiallisesti, ja laadukas futsal sai olla pääosassa.  ”Komik” Kytölä joutui ottamaan taktisen keltaisen lapun Nikola Ercegin ollessa päästä vaarallisesti läpi 5. minuutilla. Pol Viada päätti nopean nousunsa yllättävään kovaan tolppalaukaukseen 7. minuutilla.

Sievi sai 15. minuutin kohdalla aikaan Henri Heikkilän kovan laukauksen, jonka ”Juppis” Savolainen torjui eteensä. Riparilta Jarmo Junno pääsi vielä tykittämään lähietäisyydeltä, mutta edelleen pelivälineen ja pömpelin väliin ehti maajoukkueveskarin olkapää. Paikat olivat kuitenkin maalittomalla ensimmäisellä jaksolla lukumääräisesti KaDylle.

Molempien aktiivinen korkea prässi ja tasaväkinen 1 vs 1 -vääntö jatkui toisella puoliajalla. Paikkoja ottelun ratkaisuun oli punamustilla kosolti, ja Sievin veskari Miika Toivolalla oli hommia. Paras tontti oli 11. minuutilla, kun Jani Korpela pelasi kulmasta poikittaissyötön J. Kytölälle, mutta onnistunut viimeistely jäi haaveeksi. Sievin Tirkkonen pääsi kerran nokikkain Savolaisen kanssa, mutta ”Juppis” pisti sieviläisyleisön huokaisemaan pettymystä torppaavalla vastaantulollaan.

Kun pari minuuttia oli jäljellä, ”Komik” paukutti niukasti ohi maalin ylärautoja, ja hetken päästä velipoika ”Kajuk” pääsi yrittämään ohjausta ilmasta aivan maalin edestä.

Lisäajalla KaDylle tarjoutui kahden minuutin ylivoima, kun sieviläisveskari Toivola komennettiin punaisella ulos rikottuaan pahannäköisesti J. Kytölää. ”Kajuk” piteli hartiaseutuaan tovin makuulla, mutta pystyi kuitenkin jatkamaan peliä. Hirviö-lauman ylivoima tuotti vain muutaman yrityksen ja jäi harmittavasti tehottomaksi.

Rankkarikisassa ammuttiiin neljä kierrosta; Ercegin epäonnistuessa vedossaan KaDy sai jo edunkin, mutta 3-2 lukemiin kuitenkin päädyttiin.

KaDy peluutti ottelussa lähinnä kahta ketjua ykkösnyrkkinä Kytölät–Korsunov–Korpela (viimeksi mainittu kuvassa) ja toisena yhdistelmä katalaanit–MuridiyazdKaihlajärvi, joka pyöritti peliä erittäin mallikkaasti. Toisen puolikkaan lopulla Markus ”Rage” Rautiainen täydensi hirviökomppaniaa kentällä. J. Kytölän paluu oli ilahduttavaa: kentällä nähtiin tuttua ”Kajukia” pohjan kapellimestarina ja hyökkäyspään vaarallisena yllättäjänä.

Ottelun parhaina palkittiin peliajan kiikarilukemien pääarkkitehdit eli maalivahdit KaDyn ”Juppis” Savolainen ja Sievin Miika Toivola.

Erikoista

Kentällä vilisi tuoreita Pohjoismaiden mestareita – avauksessa yhteensä kuusi: KaDyn koko viisikko ja Sieviltä Tirkkonen.

Tilastopointti huomioitavaksi! KaDylle on sarjassa tehty vain 26 maalia, ja päästettyjen maalien keskiarvo on jopa pienempi kuin Ilveksellä. Tämä on harvinaista, koska yleensä tamperelaisjengi on loistanut tällä indikaattorilla mitattuna.

Mikko Kytölä kommentoi

– Tuloksellisesti taas pettymys, mutta pelillisesti varsin lupaava esitys meiltä. Kolmea pistettä tarjottiin useammin kuin kerran, ja kaksi pistettä olisi pitänyt ottaa, joko Toivolan saatua punaisen tai rankkarikisassa, kun saimme jo edun. Olemme ehdottomasti päässeet takaisin oikealle radalle, nyt pitää vain lopettaa pisteiden jättäminen matkan varrelle ja alkaa laittaa palloa peltiin.

– Sievin nollaaminen sen kotikuutiossa oli ehdottomasti positiivisin asia meille. Kollektiivisen puolustuspelin sovitut asiat toimivat hienosti, ja sen lisäksi uhrauduimme tarvittaessa. Hyökkäyssuuntaan puolestaan pallonhallinta oli rytmikästä ja luovaa – viimeinen silaus vain uupuu.

Palkitut

Sievin paras: Miika Toivola
KaDyn paras: Juha-Matti Savolainen

Yleisöä: 172

Seuraava ottelu

Dynamon seuraava ottelu pelataan Monnarilla lauantaina 17.12. klo 17.30. Vieraaksi saapuu Ruutupaidat Vaasasta.

1 - 0 (rp)45:00VastustajaEi syöttäjää
00:00Kytölä MikkoKeltainen
00:00Laitinen Niila-VilleKeltainen
00:00Erceg NikolaKeltainen
00:00Toivola MiikaPunainen