PP-70 - KaDy (2 - 3)

Aika: 21.1.2017 14.00
Paikka: Tesoman liikuntahalli, Tampere

Dynamon vaikea viikko päättyi kahden pisteen työvoittoon

Lauantain vierasottelussa Tampereen Tesomalla PP-70:a vastaan mentiin tasatuloksessa jatkoajalle aivan kuten viikon kahdessa aiemmassakin ottelussa. Kahden katkeran jatkoaikatappion perään Dynamo onnistui kuitenkin tällä kertaa kuittaamaan kaksi sarjapistettä, kun pelaaja-valmentaja Mikko Kytölä laukoi jyväskyläläiset voittoon 13 sekuntia ennen jatkoajan päätössummeria ja edessä siintänyttä voittomaalikilpailua.

Ennakkoasetelmat

KaDyn kolmen vierasmatsin härkäviikko päättyi lauantaina Tampereen Tesomalla, jossa vastassa oli ennakkoluuloton ja keski-iältään varsin nuori Sergei Korsunovin kasvattiseura PP-70. KaDy oli kadottanut hyvän tuloskuntonsa alkuviikon kahteen jatkoaikatappioon (PJK ja Riemu), joten paluu voittokantaan oli ehdoton tavoite. Dynamon sairastupa on vaivihkaa täyttynyt katalaanikaksikon lisäksi usealla kantasuomalaisella (mm. Jussi Kaihlajärvi). Joukkueiden ensimmäinen kauden kohtaaminen oli päättynyt Monnarilla Dynamon 83-voittoon, mikä on KaDylle toinen vain kahdesta kauden suurinumeroisesta voitosta.

Mikä ratkaisi

Ei kahta jatkoaikahäviötä ilman kolmatta, saattoi käydä jonkun kadylaispelaajan mielessä, kun tuskainen ottelu tamperelaista PP-70:tä vastaan päätyi jatkoaikataistoksi. Sekä Suomen Cupin puolivälieräottelu Pirkkalan PJK:ta vastaan että liiga-derby Liikunnan Riemun kanssa Monnarilla olivat aiemmin päättyneet mollitunnelmissa. Tällä kertaa KaDy kuitenkin kamppaili jatkoaikavoitosta tarjolla olleet kaksi pistettä itselleen.

Molemmat joukkueet aloittivat ottelun Tesoman uudessa hallissa tunnustellen ja haparoiden. Dynamolta oli reissussa kymmenen kenttäpelaajaa ja maalivahtina Juha-Matti ”Juppis” Savolainen. Miehistöä peluutettiin melko tasaisesti, mikä auttoi loppuminuuttien väännöissä.

Alkupuolella ei juurikaan nähty perinteistä kadylaista pallonhallintaa. Ottelua leimasivat molempien pallonmenetykset ja toiveikkaat syötöt, jotka eivät usein löytäneet kohdettaan. ”Juppis” Savolaisella ei ollut juurikaan pahoja tilanteita hoideltavana. Dynamo onnistui järjestämään muutamia torjunta-askareita PP-70:n Roope Hakuliselle.

Ensimmäisen jakson lopulla peliin alkoi tulla hieman lisää vauhtia ja fyysisyyttä. Maalinteossa onnistui ensiksi PP-70 nopean vastahyökkäyksen ja KaDy-puolustuksen hienoisen kompuroinnin päätteeksi kaksi minuuttia ennen taukoa. Maalin viimeisteli läpi koko ottelun paljon vastuuta ottanut ja maalinnälkäinen Matias Hovi Tero Intalan syötöstä.komik_300px.jpg

Dynamo järjesteli tasoituksen nopeasti vain minuuttia myöhemmin. Mikko Kytölä (oik.) syötti pallon Sergei Korsunoville ja liikkui itse laitaan tyhjään tilaan, jonne Korsunov käänsi pallon laitaa myöten. ”Komikin” terävä veto pienestä kulmasta toi taukolukemiksi 1–1.

Toisen jakson alku oli punamustilta pirteämpää tekemistä. Tulosta tuli nopeasti, kun sama pari Korsunov–Kytölä puuhaili johtomaalin. Tällä kertaa Kytölä syötti kentän poikki Korsunoville maalin kulmalle, joka onnistui varmasti vedossaan.

Johtomaali ei kuitenkaan vapauttanut peliä millään lailla Dynamon hallintaan, vaan PP-70 kamppaili sitkeästi vastaan. 36. minuutin kohdalla Dynamon puolustus horjahti purkamaan pallon epäonnistuneesti oman maalin lähistöllä. Virheestä kiitti PP-kapteeni Joona-Petteri Valkama, joka tykitti yhdeksästä metristä komeasti ylänurkkaan.

KaDy yritti juonia varsinaisen peliajan voittomaalia aikalisän avulla ja aktiivisella otteella, mutta niin vain koitti taas jatkoaika, jo kolmannen kerran samalla viikolla. ”Lähellä käydään”, julisti Tampereen kuuluttaja useita kertoja PP-70:n tilanteista, mutta lähellä kävi Dynamokin.

Lähimpänä onnistumista olivat Kytölän veljekset. Jatkoajan loppupuolella Jukka antoi kulman hyökkäysalueen keskelle vaanineelle Mikolle, joka jatkoi terävästi PP-maalia kohti. Arash Muridiyazd oli vielä aivan maaliviivan tuntumassa varmistamassa viimeistelyä. Ensimmäinen kuvatun kaltainen kuvio ei tuottanut kaivattua voittomaalia. Täsmälleen samanlainen asetelma toistui hetkeä myöhemmin, ja nyt ”Komik” Kytölä onnistui upottamaan terävän vedon kohteeseen, vain 13 sekuntia ennen loppuvihellystä.

Kolme pistettä viikon kahden liigapelin saldona oli vähemmän kuin Dynamo-leirissä toivottiin. KaDylla on pudotuspeliviivan yläpuolisista joukkueista eniten pelattuja otteluita, ja sijoitus sarjataulukossa on nyt neljäs. Sievi jyrää seitsemän pisteen johdossa perässään Leijona Futsal ja Ilves.

Ei ole helppoa voittaminen meille. Tällä kertaa kuitenkin se tuli jatkoajalla, ja se oli ehdottomasti tärkeää mentaalisesti. Laajemmalla peluutuksella lähteminen todennäköisesti säästi jalkoja niin, että jaksoimme painaa lopussa vielä voiton kotiin, Mikko Kytölä puntaroi ottelun päätyttyä.

rage2016-17.jpg– PP oli suoraviivainen ja perusti pelin vahvaan pivotiin. Meidän puolelta Markus Rautiainen (vas.) loi laitahaastoillaan useita tilanteita, mutta niistä emme tänäänkään saaneet maaleja ikävä kyllä. Johdimme lopussa peliä mutta oma henkilökohtainen virheeni toi PP:lle tasoituksen, Kytölä erittelee.

– Jostain koetamme maajoukkuetauon aikana kaivaa tehokkuuden ja "tappamisen meiningin" hyökkäyskolmanneksella, päättää Kytölä.

Erikoista

Kyseessä oli KaDylle siis kolmas jatko-otteluun venynyt ottelu kuuden päivän sisällä. Yhteenvetona voitaneen todeta, että Liigan taso on noussut viime vuosina kohinalla eikä heittopusseja enää ole, vaan mikä tahansa ottelu voi päättyä miten vaan. Kyseessä oli myös ensimmäinen kerta, kun PP-70 sai KaDylta edes yhden sarjapisteen; aiemmissa keskinäisissä otteluissa KaDy-komento oli ollut selkeämpi.

Palkitut

PP-70:n paras: Roope Hakulinen
KaDyn paras: Mikko Kytölä

Yleisöä: 107

Seuraava ottelu

Dynamo kohtaa seuraavaksi espoolaisen GFT:n, joka on hieman yllättäen vasta seitsemännellä sijalla liigassa. Ottelu pelataan lauantaina 4. helmikuuta Monnarilla. Kaikkiaan punamustilla on jäljellä kuusi runkosarjakamppailua ennen pudotuspelejä. Futsalkeväästä ei tule tunteiden myllerrystä puuttumaan.

1 - 018:02Hovi MatiasIntala Tero
1 - 119:01Kytölä MikkoKorsunov Sergei
1 - 221:49Korsunov SergeiKytölä Mikko
2 - 236:48Valkama Joona-PetteriHovi Matias
2 - 344:47Kytölä MikkoKytölä Jukka
00:00Siren MaunoKeltainen
00:00Karoskoski ViliKeltainen
00:00Korsunov SergeiKeltainen