Riemu - KaDy (2 - 1)

Aika: 18.1.2017 18.30

Liikunnan Riemu vei tällä kertaa Jyväskylän derbyn voiton ottelussa, joka ei yltänyt eräiden aiempien paikalliskohtaamisten dramaattisuuteen, etenkään KaDy-päädystä katsoen. Ottelu ratkesi vasta jatkoajalla, joten Riemun tilille jäi kaksi sarjapistettä, KaDylle yksi.

Lähtökohdat

Dynamo oli totuttuun tapaan 12. Jyväskylän derbyn ennakkosuosikki, vaikka PJK olikin maanantain cup-ottelussa katkaissut neljän pelin voiton putken. Siinä missä KaDy kamppailee pudotuspelien kotiedusta, sarjan kymmeneltä sijalta otteluun lähtenyt Riemu pyrkii jättämään karsintaviivan turvallisen matkan päähän taakseen.

Vaikka syksyn derby päättyi KaDyn voittoon tennislukemin 6–0, aivan läpihuutojuttua intensiiviseksi ennakoidusta ottelusta tuskin odotettiin missään. Paikalliskohtaamisen latauksella tiedettiin olevan suuri merkitys, ja mitä useampia derbyjä pelataan, sen todennäköisemmin yliläikkymisetkin opitaan pitämään kurissa.

Toistuva tilanne: "Sege" Korsunov laukoo, Jori Lagerblom torjuu.

Mikä ratkaisi

KaDy aloitti maalinteon jo 18 sekunnin pelin ja muutaman kosketuksen jälkeen, kun Sergei Korsunov hyödynsi Riemu-puolustuksen erheen ja vapautti Mikko Kytölän niittaamaan Dynamon varhaiseen johtoon. Minuuttia myöhemmin KaDy-päädyssä jo jännitettiin, kun Riemulle vihellettiin vapaapotku oivallisesta paikasta: pallo oli palautettu sääntöjenvastaisesti veskari Nippe Laitiselle. Johto säilyi, kun Arash Muridiyazd siivosi Ville Vähäkoitin laukauksen katsomoon.

Peli kulki alkuminuuteilta saakka KaDyn ohjauksessa. Riemu ei saanut perinteistä hurmostaan päälle, vaan tyytyi suuren osan ajasta pelaamaan pitkiä palloja KaDyn päätyyn. Useimmat niistä jäivät osoitteettomiksi, mutta 13. minuutilla Vähäkoitti löysi rajapotkulla KaDyn selustaan yksin jääneen Sakari Holopaisen, joka pommitti pienestä kulmasta volleyn voimalla sisään.

Dynamo sai pyörittää peliä lähes koko 40-minuuttisen ja pääsi hyvin paikoillekin, mutta tähtäimet olivat kalibroimatta tai ruuti märkää; Riemun maalilla illan supersankari Jori Lagerblom torjui vaarallisimmat vedot loistavasti. Riemu puolestaan ei ruutinsa kuivuutta enää juuri päässyt kokeilemaan, ja puoliaikatilanne 1–1 jäi voimaan loppusummerin soidessa. Alkoi viiden minuutin jatkoaika.

Ei merkitty maalia, annettiin vapaapotku.

Heti jatkoajan alussa KaDy:n Sergei Korsunov teki komean liukumaalin Jukka Kytölän laukauksen reboundista, mutta toinen tuomari oli viheltänyt liian hätäisesti "Kajukiin" kohdistuneen rikkeen seuraamatta hyötynäkökohtaa loppuun. Näin KaDylta vietiin täysin aiheettomasti 1–2-johtomaali.

Riemu rankaisi hieman myöhemmin, kun Eetu Parpala tykitti irtopallon sisään läheltä sivurajaa. Dynamon 5 vs. 4 -ylivoima tuotti muutaman maalipaikan, muttei tulosta.

Komikin kommentit

Pettyneen punamustan yleisön keskuudessa manailtiin ottelun ratkeamista tuomarin hätäilyyn, mutta oleellista lienee se, että vaikka KaDy hallitsi suvereenisti ottelua, se ei tehnyt 44 minuutissa yhtäkään voimaan jäänyttä maalia. Pelaajavalmentaja Mikko ”Komik” Kytölän keskiviikkoiltaiset kommentit kulkivat samaa rataa:

– Jälleen ihan ansaittu tappio jatkoajalla, sillä jälleen vastustaja oli tehokkaampi kuin me. Lisäksi harmillisen iso tuomarivirhe jatkoajalla avitti Riemua voittoon. Oleellisempaa oli kuitenkin meidän tehottomuus. Lisäksi hatunnosto vastustajalle joka teki kaksi upeaa osumaa.

– Lähitulevaisuuden tavoitteita on saada kaikki pelaajat kuntoon loukkaantumisista ja koettaa kääntää kelkka takaisin raiteilleen.

Palkitut

Riemun paras: Jori Lagerblom
KaDyn paras: Sergei Korsunov

Yleisöä: 810

Seuraava ottelu

Seuraavan ottelun KaDy pelaa lauantaina 21.1. Tampereella PP-70:n vieraana. Monnarilla mitellään taas lauantaina 4.2. klo 13.30, kun espoolainen GFT saapuu vieraisille.

0 - 100:18Kytölä MikkoKorsunov Sergei
1 - 112:21Holopainen SakariVähäkoitti Ville
2 - 143:36Parpala EetuRiikilä Markus
00:00Kalliokoski JesseKeltainen