PJK - KaDy (5 - 4)

Aika: 16.1.2017 20.00
Paikka: Pirkkalan liikuntatalo
Sarja: Futsal Cup


 (Leo Hynnisen kuvia ottelusta tulossa tähän raporttiin ma 23.1. alkavalla viikolla.)

KaDy putosi hieman yllättäen Futsal Cupista puolivälierissä. KaDyn lähes koko ottelun kestäneestä johdosta huolimatta kotijoukkueeksi arvottu Pirkkalan Jalkapalloklubi venyi jatko-otteluun, jonka se ratkaisu kolme sekuntia ennen päätössummeria tyhjään maaliin. KaDy ulos Cupista, PJK neljän parhaan joukkoon ja lopputurnaustapahtumaan.

PJK_logo.png

Ennakkoasetelmat

KaDylle Pirkkalan Cup-matsi toimi todella kimurantin ”härkäviikon” esinäytöksenä. Liigan puolella olisi vielä muutaman päivän sisällä kaksi vierasottelua: keskiviikkona sentään Monnarilla Riemua vastaan, lauantaina jälleen Pirkanmaalla (PP-70 Tampereella).

Pirkkalassa panoksena oli kuitenkin paikka neljän parhaan joukkoon ja siten helmikuussa Espoossa pelattavaan Futsal Cupin lopputurnaukseen. Dynamolla metsästi historiansa kolmatta lopputurnauspaikkaa; aiemmat kerrat olivat 2011 (välierätappio) ja 2013 (Cup-mestaruus). KaDy aloitti cupin vasta edelliseltä kierroksella puristamalla FC Kemistä jatkoaikavoiton 3–1. PJK oli edennyt puolivälieriin lyömällä Riemun ja Mad Maxin, molemmat vieraskentällä. 

Mikä ratkaisi

Vierasreissu Pirkkalaan Liigan häntäpäähän jämähtänyttä PJK:ta vastaan oli vielä odotettuakin kimurantimpi, kun altavastaajana otteluun lähtenyt isäntäjoukkue ei millään suostunut taipumaan KaDy-painostuksessa vaan vei ottelun väkisin jatkoajalle vahvojen erikoistilanteidensa ja laukaustensa turvin.

kajuk16-17.jpgDynamo johti ottelua jo turvallisen oloisesti 2–4 pelaaja-valmentajaveljesten Jukka (kuvassa) ja Mikko Kytölän osuttua kahdesti per fratello. Jukka Kytölä laukoi 0–1 kaukaa alanurkkaan ja 1–2 kärkkärillä onnistuneesta 3 vs. 2 -vastahyökkäyksestä. Mikko Kytölä osui nopeasti annetusta luuppikulmapotkusta (1–3) ja pallonhallintahyökkäyksestä kärkkärillä etukulmaan (2–4). PJK puolestaan teki kolme keskimmäistä maaliaan suoraviivaisilla onnistumisilla erikoistilanteista Jiri Simolan, Miikka Mörön ja Valtteri Similän laukauksilla.

Jatkoajalla KaDy peluutti valttikorttiaan 5 vs. 4 -ylivoimaa, jolla tarvittava voittomaali olisi todennäköisempi kuin 50–50 % -todennäköisyyksiä lähentelevä rangaistuspotkukilpailu. Tällä kertaa sekään ei tuottanut kaivattua osumaa, vaan PJK:n sankari Simola rokotti Dynamoa riskinotosta tyhjään maaliin ajassa 49:57 eli kolme sekuntia ennen summeria.

PJK oli koko ottelussa johtoasemassa vain nuo kolme sekuntia. Näin ollen rangaistuspotkukilpailua ei tarvittu ja KaDy sai siirtyä laulukuoroon tämän kevään Cupin osalta.

Ansaittu tappio meille. Huonoa erikoistilannepuolustamista ja tehottomuutta. Lisäksi peli oli jo "meidän" 34 minuutin kohdalla kun johdimme 24, Mikko Kytölä tilittää.

Mutta ei voi mitään, ajatukset saman tien kohti [keskiviiikon] derbyä, päävalmentaja päättää.

Palkitut

PJK:n paras: Jiri Simola
KaDyn paras: Sergei Korsunov

Yleisöä: 78

Seuraava ottelu

Cup on siis KaDyn osalta jälleen finito, mutta punamustat eivät kauaa ehdi levätä maanantai-illan pistoreissusta Pirkkalaan, sillä heti keskiviikkona on oltava skarppina Monnarilla. Vuorossa Liigan otteluohjelmassa on kauden toinen Jyväskylän derby, jota isännöi vuorostaan Riemu keskiviikkona 18.1. klo 18.30.

 




Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
0 - 104:46Kytölä JukkaKytölä Mikko
1 - 114:35Mäkinen Antti-PetteriLindroos Markus
1 - 219:13Kytölä JukkaKorsunov Sergei
1 - 322:07Kytölä MikkoKytölä Jukka
2 - 322:41Simola JiriAla-Myllymäki Antti
2 - 426:27Kytölä MikkoKorsunov Sergei
3 - 434:04Mörö MiikkaEi syöttäjää
4 - 435:30Similä ValtteriSimola Jiri
5 - 449:57Simola JiriEi syöttäjää
Varoitukset:
AikaVaroitettu pelaajaVaroitus
00:00Strömberg KalleKeltainen
00:00Suomalainen NicoKeltainen
Vaihdot:
AikaUlosSisään
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
5Kaihlajärvi Jussi
Kenttäpelaaja
6Kytölä Jukka
Kenttäpelaaja
8Korpela Jani
Kenttäpelaaja
9Muridiyazd Arash
Kenttäpelaaja
10Korsunov Sergei
Kenttäpelaaja
11Kytölä Mikko
Kenttäpelaaja
13Takala Mikko
Kenttäpelaaja
14Rautiainen Markus
Kenttäpelaaja
19Ikonen Jose
Kenttäpelaaja
30Savolainen Juha-Matti
Maalivahti