GFT - KaDy (5 - 3)

Aika: 25.3.2017 14.00
Paikka: Opinmäen koulu, Espoo
Sarja: Pudotuspelit

Kampuksen Dynamo ei onnistunut etenemään futsal-liigan semifinaaleihin kolmen voiton suoralla, sillä lauantain kamppailua Espoonssa isännöinyt Golden Futsal Team rutisti voittomerkinnän itselleen luvuin 5-3 ja. 3-3 (1-1) ja kavensi otteluvoitot lukuihin 2-1.

ENNAKKOASETELMAT

Edeltävänä viikonloppuna kumpaisenkin Monnarilla mitellyn kotipelinsä vienyt Dynamo pääsi matkustamaan Espooseen verraten levollisin mielin. Tarjolla oli kaksi ottelupalloa semifinaaleihin ja kehnoimmassakin tapauksessa mahdollinen viides ratkaisuottelu tultaisiin saamaan kotisaliin. Kaksi ensimmäistä kamppailua olivat tiukkaa ja tarkkuuteen pyrkivää futsalia, mutta kummassakin punamusta oli ollut siin määrin parempi, että ottelusarja oli tilanteessa 2-0 aivan ansioiden mukaan. "Geftiltä" saatettiin toki ounastella kotiosoitteesaan aktiviisempaa ja terävämpää tekemistä.

MIKÄ RATKAISI

KaDy piti sarjan toisessa osaottelussa GFT:n ylivoimapelin hyvin kurissa, mutta tänään "kultaiset" räppäsivät osuman niin 4 vs 3- kuin 5 vs 4- pelissäkin. Kun tähän lisätään yhden tärkeän pelaajan putoaminen paletista kesken ottelun sekä tekopaikoissa pikkuhiukan harittanut jyvä, ovat tuloksen keskeiset tekijät kasassa.

Ottelu alkoi dynamolaisittain oikein mukavasti, sillä kuuden peliminuutin jälkeen Sergei Korsunov kiskaisi näyttävän viimeistelyn Jani Korpelan kulmuriluuppiin. Enemmänkin oli tarjolla, mutta jakson viimeinen neljännes oli kotijoukkueelta vahva ja tasoitus tuli Miika Hosion alanurkkakudilla kismittävästi ainoastaan 11 sekuntia ennen taukosummeria.

Ottelun tietynlainen kulminaatiopiste - vaikkei tapahtuma varsinaisesti mitään vielä ratkaissutkaan - osui toisen jakson toiselle peliminuutille. Tuolloin Sergei Korsunov taittoi kamppailutilanteessa nilkkansa kivuliaasti ja vastasi tilanteen jälkimainingeissa asiattomasti katsomosta kuuluneisiin moukkamaisuuksiin, jolloin tuomaristolla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin viitata hänet punakortilla katsomoon epäurheilijamaiseen käytökseen vedoten. Ulosajosta seuraavan kahden ottelun pelikiellon myötä Korsunov ei tule puolivälieräsarjassa enää pelaamaan.

Dynamon kolmikko jaksoi puolustaa alivoimalla täydet kaksi minuuttia, mutta juuri joukkueen tultua täysilukuiseksi onnistui Hosio ohjaamaan iltapäivän toisella maalillaan GFT:n johtoon. KaDy haki maltilla tasoitusta ja muutaman makeahkon tilaisuuden mentyä sivu suun ampui Mikko Kytölä lopulta matalalla laukauksella kuulan verkkoihin. "Komik" Kytölä osui kolme ja puoli minuuttia ennen peliajan loppua uudelleen, mutta GFT kykeni varsin pian rakentamaan reikäpaitapelillä kokeneelle Timo Lumivaaralle pomminvarman tontin ja edessä oli ensimmäisen osaottelun tapaan jatkoaika.

Jatkoajan ensimmäinen viisiminuuttinen kului käytännössä kokonaan kotijoukkueen päädyssä, mutta johto-osumaa KaDy ei enää aikaiseksi saanut. Sen sijaan Panu Autio onnistui painamaan kolmisen minuuttia ennen täyttä aikaa väkisin palloin KaDy-maalin etukulmasta sisään, eikä Dynamon reikäpaitapelistä seurannut tällä kertaa muuta konkreettista kuin Ari Makowskin tyhjään maaliin roikottama 5-3- osuma.

Puolivälierät jatkuvat siis tämän tuloksen myötä Espoon Opinmäessä sunnuntaina kello 14:00.

MIKKO KYTÖLÄN KOMMENTIT

- Tässä pelissä teimme todella järkälemäisiä munauksia, joista maksoimme isoa hintaa. Näiden muutamien munausten takaa kuitenkin pitää nähdä, miten hyvän pelin pelasimme muuten. Luottavaisin mielin lähdetään huomenna neljännestä pelistä vierasvoittoa hakemaan.

GFT:n paras: Miika Hosio
KaDyn paras: Mikko Kytölä