KaDy - Leijona Futsal (7 - 2)

Aika: 17.4.2017 18.00
Paikka: Monitoimitalo
Sarja: Pudotuspelit

KaDy tasoitti välieräsarjan toisen pääsiäispäivän ottelussa kotisalissaan. Leijona Futsal kaatui komein lukemin 7–2 (1–2). Ottelu oli loppulukemia tasaisempi, ja numerot repesivät vasta kun akaalaiset hakivat kavennusta lentävällä maalivahdilla. KaDyn hallinta ei kuitenkaan missään vaiheessa notkahtanut, ja kovin moneen lisämaaliin Leijonalla ei ollut paikkoja.

Kotivoitto tarkoittaa, että välieriä pelataan vielä keskiviikkoisen Akaan-matkan jälkeen perjantaina Monnarilla, jolloin sarja on katkolla, ja tarvittaessa voittaja ratkotaan sunnuntaina Akaassa.

Dušan Milojevićille ei maanantaina annettu tilaa. Kuva: Sami Virtanen

Ennakkoasetelmat

LeiF vei lauantaina nimiinsä isännöimänsä ensimmäisen välierän. Tiukka ottelu päättyi lukemin 3–2, ja KaDy-leirissä oltiin varsin toiveikkaita kotipelin suhteen.

Päävalmentaja Mikko ”Komik” Kytölällä oli käytössään vastustajaa leveämpi materiaali. Maajoukkuemiehet olivat palautuneet rankasta Romanian-reissustaan, ja heidän lisäkseen mainiossa pleijari-iskussa olivat muun muassa Jussi Kaihlajärvi, Jesse Kalliokoski, Arash Muridiyazd ja Pol Viada. Maalivahtipuolella KaDy lähti otteluun hitusen paremmissa asemissa: kokenut kaksikko Laitinen–Savolainen on kauden mittaan tehnyt valmennusjohdolle helpoksi peluuttaa kahta veskaria – sen sijaan loistopelin lauantaina pelannut LeiFin Juho Laine aristeli silminnähden jalkaansa. Työllistetyn Laineen otteisiin maanantain peli ei kuitenkaan ratkennut.

Odotettavissa oli, että Leijona-miehistöstä muutamat nimet pelaisivat isot minuutit. Etenkin serbivahvistus Dušan Milojevićin nollaaminen olisi tärkeää, eikä Jussi Nyströmin pyssylle saisi antaa tilaa.

Dynamon hyökkäyksiin odotettiin lisää vaarallisuutta Sergei Korsunovin paluun myötä. Hän oli lusinut GFT-puolivälierässä saamansa pelikiellon, jonka lisäksi häneltä oli jäänyt loukkaantumisen myötä maajoukkueen EM-karsinta välistä. Nyt hän oli pelikunnossa ja vapaa mellastamaan LeiF-puolustuksen seassa, eikä loukkaantumisesta näkynyt jälkeäkään.

Sergei Korsunovin vasuri puhuu. Kuva: Sami Virtanen

Mikä ratkaisi

Korsunov palasi parketille tyylillä. Avausmaalissa hän haastoi laidasta ja toimitti pallon ”Komikille” takatolpalle, ja kun taululla oli tauolla – ottelutapahtumien vastaisesti – lukemat 1–2 LeiFin hyväksi, ”Sege” jatkoi toisen jakson alussa Jukka ”Kajuk” Kytölän kulmaluupin upealla volleyllä pitseihin. Kolmannen tehopisteensä Korsunov merkkautti maalaamalla tyhjiin, kun peliä oli kaksi minuuttia jäljellä; 5–2-maali oli saavutetun johdon kasvattamista, mutta viimeistään se mursi Leijonan selkärangan.

Peli oli alusta saakka KaDyn hallintaa, mutta vieraatkaan eivät höntyilleet. Avausmaali syntyi monen hyvän yrityksen jälkeen ajassa 9.20, mutta sen jälkeen nähtiin synkkä käänne. Pol Viada loukkasi erittäin pahan näköisesti polvensa, ja kun hänet oli autettu kentältä, KaDy-puolustuksella kesti juuri niin kauan herätä, että LeiFin Jirka Järvi pääsi tasoittamaan pelin. Johtoon vieraat menivät Arash Muridiyazdin liukastuttua epäonnisesti pallon kanssa kutakuinkin samoilla sijoilla, joille Pol oli hieman aiemmin kaatunut.

M. Kytölä, avausmaali; J. Kytölä, voittomaali. Kuva: Sami Virtanen

Jos ensimmäinen puolisko oli maalibalanssista huolimatta KaDyn hallintaa, toinen jakso oli sitä toden teolla. Maaliltaan noussut ”Juppis” Savolainen kolisteli tolppaa ensi hetkillä, ja ”Segen” tasoitus nähtiin ajassa 22.05.

Joukkueet napsivat kolmannella kvartaalilla kumuloituvia rikkeitä melko lailla tasatahtiin, mutta Leijonan ykköstykki Nyström ja pelin sielu Milojević onnistuttiin pitämään pimennossa. Hieman ”Kajukin” rouhiman 3–2-maalin jälkeen vieraat saivat jokusen hyvän jakson. Nyström pääsi kertaalleen loistopaikkaan, mutta ”Juppis” torjui vedon. ”Kajuk” ja Polin tilalle tullut Jose Ikonen hoitivat niin ikään useita vaaratilanteita omassa päädyssä. 4–2-osuma syntyi, kun Jussi Kaihlajärvi kaappasi keskiympyrässä pallon Leijona-pelaajan jalasta ja käynnisti ylivoimahyökkäyksen: Kalliokoski vapautti täsmällisellä syötöllä ”Ara” Muridiyazdin, joka sijoitti pallon kliinisen tarkasti Laineen taakse.

LeiFin 5 vs. 4 -peli ei tuottanut tulosta, ja viimeistään Korsunovin maalin jälkeen peli alkoi olla selvä. Viimeisellä minuutilla Jani Korpela rokotti tyhjiin ja Santi Sardà ohitti vielä kertaalleen Laineen.

Kippari Muridiyazd viimeisteli kliinisesti. Kuva: Sami Virtanen

”Komikin” kommentit

Pelaajavalmentaja Mikko Kytölä näki suurinumeroisessa voitossa parannettavaakin:

– Ei vieläkään mikään nappisuoritus meiltä. Teimme muun muassa paljon yksinkertaisia merkkaus- ja vaihtovirheitä puolustuksessa. Silti toisella jaksolla onnistuimme kääntämään pelin selkeästi meille.

– Sergei toi hyökkäyspäähän lisää uhkaa ja tehoja, mutta onnistumisia tuli laajemminkin. Esimerkiksi Jose korvasi hyvin loukkaantuneen Polin pohjapelaajana. Lentävän maalivahdin onnistuimme puolustamaan erittäin hyvin.

– Kaikkiaan varsin ansaittu kotivoitto, mutta tämä pelin taso ei välttämättä riitä voittoon Akaassa, joten yksityiskohtia pitää vielä hioa ylihuomiselle.

Palkitut

KaDy: Sergei Korsunov
LeiF: Jussi Nyström

Yleisöä: 305

Lisää ottelukuvia KaDyn Facebookissa täällä.

Seuraavat ottelut

ke 19.4. Toijalassa klo 19.00

pe 21.4. Monnarilla klo 19.00, jolloin finaalipaikka ensimmäisen kerran katkolla