Leijona Futsal - KaDy (3 - 2)

Aika: 15.4.2017 14.00
Paikka: Toijalan monitoimihalli
Sarja: Pudotuspelit

Futsal-Liigan välieräsarjan tasaisen ja intensiivisen ensimmäisen väännön vei Akaassa kotijoukkue Leijona Futsal lukemin 32 (10). Ottelussa sankarin viittaa kantoivat lukemia pieninä pitäneet maalivahdit molemmissa päissä. KaDyn päävalmentaja Mikko Kytölä näki ottelussa tappiosta huolimatta paljon hyvääkin.

Ennakkoasetelmat

KaDy oli puksuttanut välieriin kaatamalla GFT:n otteluin 3–1 ja Leijona Futsal samoin luvuin Liikunnan Riemun. Runkosarjassa joukkueiden väliin jäi kaksi sijaa ja 4 pistettä Leijonan eduksi. Runkosarjan maalilukemista voi nopeasti päätellä, että välierien ensikertalainen LeiF pelaa hyökkäävää futsalia, joka toisaalta aiheuttaa takaiskuja omassa päässä. Pitkähkön maaottelutauon jälkeen matseihin lähdettiin hyvin tasaisista asetelmista. KaDyn avainmies Sergei Korsunovilla oli vielä yksi ottelu Espoossa ansaittua pelikieltoa lusimatta.

Mikä ratkaisi – kapinan tapahtumat

KaDy marssitti avaukseen nelikon Mikko Kytölä – Jukka Kytölä – Jani Korpela – Mikko Takala (Toijalan oma poika). Veskarina pelasi vuorostaan Niila-Ville "Nippe" Laitinen. LeiF:in ykkösvitja avauksessa oli Dušan Milojević Petri Grönholm – J-P Jyrämö – Miikka Hurme, ja maaliin marssi Juho Laine.

Alkuhetket olivat hyvää KaDyn tekemistä. LeiF sai kuitenkin nopeasti hyökkäyspeliään käyntiin ja tolppalaukauksen kulmasta ajassa 1.30. Muutama minuutti myöhemmin kolisi jo ylärima, joskin KaDylla laukauksia ja maalipaikkoja oli isäntiä enemmän. Välierätemposta ja fyysisyydestä kertonee, että LeiFillä rikkeitä oli kolme jo kun pelattuna oli 5 minuuttia.

Seitsemän minuutin kohdilla LeiFin ja koko Futsal-Liigan pelätty ykköspyssy Jussi Nyström pääsi maalaamaan vasemmasta laidasta Milojevićin oikea-aikaisen poikkisyötön jälkeen, kaksien ”puikkojen” läpi. KaDylla oli jaksolla runsaasti paikkoja: mm. sivurajapotkusta tehtailtu Jussi Kaihlajärven (oik.) laukaus kolahti tolppaan 10 minuutin ollessa kellossa.
Tauolle mentiin kotijoukkueen 1–0 johdossa. Toinen puoliaika mentiin varsin tasaisissa merkeissä. LeiF sai 26 minuutin kohdalla 2–0-lukemat tauluun Nyströmin vihaisen kudin seurauksena vahinko-ohjauksen kautta. Kotijoukkueen virhetili tuli täyteen jo toisen puolikkaan puolivälissä.

Kellon näyttäessä 32 minuuttia Jesse Kalliokoski pyssytti KaDyn kulmasta hyvän volleylaukauksen, jonka riparipallon Pol Viada siirsi Kaihlajärvelle, joka pamautti lukemiksi 2–1. Loistavasti pelannut Juho Laine oli viimein ohitettu. KaDy pääsi Leijonan kuudennesta virheestä vetämään kymppimetrisen, joka ei tuottanut tulosta.

Vajaat 35 minuuttia oli pelattuna, kun LeiF pääsi kauniin kuvion päätteeksi Jirka Järven maaliedusohjauksella 3–1-karkumatkalle. KaDyn vahva reikäpaitapeli tuotti neljässä minuutissa kavennuksen Jukka Kytölän pistäessä pallon tyhjään reppuun takatolpalta.

Loppulukemiksi Toijalassa jäi kuitenkin Dynamon raivoisasta loppukiristä huolimatta 3–2 (1–0). Viimeistely ratkaisee tiukat pelit, ja sillä pelin osa-alueella Leijona oli Nyströmin pyssyn verran edellä punamustia.

Päävalmentajan analyysi

KaDyn päävalmentaja Mikko Kytölä paketoi ottelun seuraavasti:

– Odotetun tiukka avaus välieräsarjalle; kumpi tahansa olisi voinut voittaa. Yllättävän paljon maalipaikkoja molemmissa päädyissä, mutta huippuveskat pitivät lukemat pieninä. Vähän harmi, ettemme saaneet taottua sinänsä tosi hyvin rakennetuista erikoistilanteistamme kuin yhden maalin.

– Molemmilla joukkueilla oli omat hyvät jaksonsa, ja meidän haaste on jatkossa lyhentää Leijonan momentumeja – tänään emme kontrolloineet riittävän fiksusti kriittisiä pallonmenetyksiä, joita tuli useampi putkeen toisella jaksolla. Maanantaina nähdään varmasti entistä parempi Dynamo.

Erikoista

Kentällä oli runsaasti taitoa Suomen ja Serbian maajoukkueringeistä ja niiden ulkopuoleltakin. Kuitenkin ottelun parhaina palkittiin hienosti joukkueitaan kannatelleet maalivahdit, KaDyn Nippe Laitinen (vas.) ja LeiFin Juho Laine. Jälkimmäinen veteli viimeiset minuutit kipeän näköisellä jalalla hammasta purren. Aika näyttää, nähdäänkö miestä KaDyn kiusana tulevissa peleissä.

KaDy jatkoi keväällä 2015 mainioksi havaittua perinnettä järjestää pudotuspelien vierasotteluihin kannattajabussi. 20 KaDy-fania pitivät hyvää meininkiä yllä Toijalan "Monarin" lehtereillä. Keskiviikon vieraspeliin ei olla järjestämässä uusintaa, mutta mikäli sarja venyy viidenteen ratkaisevaan otteluun, seurajohdolla on aikomus laittaa bussi tulille toistamiseen. Asiasta ajantasaisinta tietoa KaDyn sosiaalisen median kanavilla.

Palkitut

Leijonan paras: Juho Laine
KaDyn paras: Niila-Ville Laitinen

Yleisöä: 176

Seuraavat ottelut

Seuraavaa otteluvoittoa jaetaan maanantaina 17.4. Monnarilla Jyväskylässä klo 18. Keskiviikkona 19.4. matkataan taas Toijalaan. Mikäli KaDy onnistuu venyttämään sarjan neljänteen osaotteluun, se pelataan pe 21.4. Monnarilla klo 19. Mahdollinen loppuratkaisu haetaan Toijalassa sunnuntaina 23.4., jolloin viimeistään kevään finalistit ovat selvillä Kurikan perukoillakin asti.