KaDy - Leijona Futsal (1 - 2)

Aika: 21.4.2017 19.00
Paikka: Monitoimitalo
Sarja: Pudotuspelit

KaDy ei saanut varmistettua Futsal-Liigan finaalipaikkaa, kun se ensimmäisen kerran oli katkolla perjantai-iltana Jyväskylän Monnarilla. Vierasjoukkue Leijona Futsal otti torjuntavoiton maalivahtinsa Juho Laineen johdolla tiiviisti puolustaen; loppulukemat raivoisan takaa-ajon päätteeksi olivat 1–2 (0–2).

Ennakkoasetelmat

Monien papereissa KaDy oli jo hyvää vauhtia matkalla finaaleihin, kun Toijalassa pelatun avausvälierän niukkaa tappiota seurasi kaksi selkeää voittoa, joista jälkimmäinen komeasti vieraissa keskiviikkoiltana. KaDy oli ollut niskan päällä jokaisessa kolmessa ottelussa, ja huolimatta pelinsisäisestä ailahtelusta punamustat olivat toisella puoliajalla osoittaneet kaapin paikan akaalaisille kahteen otteeseen. Sergei Korsunovista oli kuoriutunut välieräparin ykköspyssy, joka oli saanut tulitukea mukavan leveältä Dynamo-rintamalta. Seurahistorian ensimmäistä mitalia jahtaava Leijona ei silti ollut sanonut viimeistä sanaansa, vaan tulisi Jyväskylän Monnarilla neljänteen osaotteluun laittaen kaiken osaamisensa peliin.

(Kaikki kuvat: Sami Virtanen)

Mikä ratkaisi

Avauspuoliajalla KaDy pyöritti ajoittain melkoista myräkkää vieraiden kenttäpuoliskolla, mutta ruuti oli läpimärkää ja laukaukset sujahtivat parhaistakin paikoista reilusti yli ja ohi maalin. Leijona iski ahneesti vastaan ja rakenteli ajoittain pallonhallintahyökkäyksiä Dušan Milojevićin orkestroimana. Vieraat siirtyivät 0–1-johtoon varkain 8. minuutilla futsalissa harvinaisella puskumaalilla, jonka nikkasi laatusektorilta sisään Miikka Hurmeen rajapotkuchipistä kapteeni ja seuraikoni Jukka-Pekka Jyrämö.

KaDy haki aktiivisesti ja monipuolisesti tasoitusta. Parhaat paikat kuitenkin hassattiin: Jesse Kalliokoski tuhlasi rajapotkukuviosta auenneen avopaikan ja hetkeä myöhemmin ”irti päästetty” Markus Rautiainen petasi laitahaastolla unelmapaikan Mikko Kytölälle, joka sijoitti pallon pari vaaksaa oikealta ohi lähes tyhjän maalin. Osa viimeistely-yrityksistä oli hermostuneen heikkoja, ja toisaalta LeiF:kin pääsi joitain kertoja tonteille KaDy:n hölmöilyistä.

Lisää kylmää vettä kannattajakatsomon niskaan tuli 18 minuutin kohdilla, kun Leijonan pallollisen pelin ykkösnappula Milojević katkaisi oikea-aikaisesti huonon syötön ja viimeisteli läpiajosta ammattilaisen elkein KaDy-puolustuksen lönkytellessä liian hitaasti Nippe Laitisen tueksi.

Toisella puoliajalla ottelun teemana oli Dynamon takaa-ajo, tavoitteena tasoihin ja ohi – finaaleihin käymättä enää kolmatta kertaa Akaan kautta.

Kerta toisensa jälkeen parhaatkin KaDy-hyökkäykset kilpistyivät uhrautuvasti puolustaneeseen LeiF-puolustusnelikkoon ja maalivahti Laineeseen. Viimeistelystä puuttui laatu kerta kaikkiaan. Lisäksi Dynamo jatkoi epävarmaa pallollista peliä ja harhasyöttöjä omalla puoliskolla, mikä aiheutti sydämentykytyksiä omassa perheessä, joskaan ei enää lisämaaleja vieraille.

Kuusi minuuttia ennen päätössummeria aloitettu ylivoimapyöritys Jani Korpela lentävänä maalivahtina tuotti lopulta vain yhden kavennusmaalin Sergei Korsunovin oivalluksesta. Yhden tyrehtyneen ylivoimakuvion päätteeksi Mikko Kytölä esti LeiF-vahti Lainetta avaamasta peliä kohti tyhjää Dynamo-maalia, mistä hänelle näytettiin keltaista korttia.

Aivan viime hetkillä KaDy kävi vielä pariin otteeseen lähellä tasoitusmaalia, mutta Yasar Elbeller pelasti yhden yrityksen maaliviivalta ja Jukka Kytölän maanuoliainen viimeisellä sekunnilla painui piirun verran ohi oikean tolpan. Tässä kohden summeri lopulta vapautti valkopaidat helpottuneeseen voitontanssiin.

Finaalipaikka ratkeaa sunnuntaina 5. välierässä Toijalan ”Monarilla”. Siellä vaaditaan Mikko Kytölän suojateilta joko tehokkaampaa viimeistelyä tai huolellisempaa puolustusta – mieluiten molempia.

Toijalan seuraavassa ottelussa katsomon puolelle kolmannen playoff-varoituksensa myötä joutuva Mikko Kytölä summaa ykskantaan optimistisesti:

Aika tasainen peli, jossa sorruimme tehottomuuteen, toisin kuin kahdessa aiemmassa pelissä. Maalipaikkoja kyllä oli riittävästi pelin voittamiseen. Nyt vaan katseet kohti sunnuntain ”finaalia”.

Yleisöä: 250

Palkitut:

KaDy: Jukka Kytölä

LeiF: Juho Laine

Lisää kuvia ottelusta KaDyn Facebook-sivuilla.

Seuraava ottelu

Tämä välieräpari ratkaistaan lopullisesti sunnuntaina 23.4. klo 14.00 alkavassa viidennessä osaottelussa, joka pelataan vuorostaan Toijalan "Monarilla". Voittaja etenee finaalisarjaan ja häviäjä jää pronssiotteluun.

Paria tuntia myöhemmin ratkeaa varmuudella toinenkin finalisti, kun Sievi FS ja SoVo pelaavat viidennen välierän Ylivieskan jäähallissa. Sielläkin siis voitot kutkuttavasti tasan 2–2.