Sievi FS - KaDy (2 - 1)

Aika: 7.5.2017 13:30
Paikka: Ylivieskan jäähalli
Sarja: Pudotuspelit


Kaikki pelissä komeassa finaalisarjassa – Sievi Futsal vei mestaruuden

Futsal-Liigan 2016–2017 viides ja ratkaiseva finaaliottelu kääntyi täpärästi Sievi Futsalille, joka siis piti nimissään Suomen mestaruuden. Huikean kevätkauden pelannut KaDy joutui tyytymään hopeaan. Kadyfutsal.net onnittelee Suomen mestareita ja kiittää upeasta kaudesta vastustajia, yleisöä ja ennen kaikkea hopeajoukkuetta.

Ennakkoasetelmat

Viidenteen peliin viety finaalisarja oli herkkua futsal-kansalle. 1112 katsojaa oli kerääntynyt paikan päälle Ylivieskaan seuraamaan raivoisaa taistoa. Neljäs finaali ei tasaisuudellaan siirtänyt puntteja kummallekaan, ja jännitys oli huipussaan. Molempien tärkeitä pelaajia joutui seuraamaan peliä katsomosta. KaDyn rosterista puuttuivat ottelukiellon vuoksi Jesse Kalliokoski ja 4. finaalin alussa harmillisesti loukkaantunut Jussi Kaihlajärvi. Nikola Ercegin keltaisilla hankitun ottelukiellon myötä vastuuta oli ekstra-annos kannettavaksi muille sieviläisille. Edelleen sifulaisista myös Rami Tirkkonen oli sivussa loukkaantumisen takia.

KaDy-Sievi-5.5.2017-bimbokomik.jpg

"Bambi" Korpela ja "Komik" Kytölä 4. finaalin väännöissä. Kuva: Sami Virtanen

Mikä ratkaisi?

KaDy sai vahvuutensa eli pallonhallintapelin toimimaan hyvin. Koko joukkue ja kaikki pelaajat esittivät parastaan ykkösvitjan huikea meininki keulakuvanaan. Sievi onnistui kuitenkin puolustamisessaan erittäin hyvin, nelikkona, 1 vs. 1 -tilanteissa ja vetojen blokkauksissa. Miika Toivola onnistui lisäksi Sievin viimeisenä lukkona erinomaisesti. Toisen puolikkaan alku ja kavennusmaalin jälkeiset hetket olivat jo alkaneet näyttämään KaDyn heiniltä, ja sieviläisrivit alkoivat osoittaa väsymisen merkkejäkin. Erikoistilannemaali käänsi tilanteen ja muodostui ratkaisuksi. Sievi sai kolmannen perättäisen kullan ja KaDy joutui tyytymään neljänteen Futsal -liigan hopeaansa.

Viidennen pelin tapahtumia

juppis2016-17.jpgOttelun alkumetreistä oli selvää, että vääntötilanteet pelataan kovaa. Sievi prässäsi ylhäältä ja pyrki hakemaan katkoja ja otetta pelistä vaikeuttaakseen KaDyn pallonhallinnan käynnistämistä.

Kotijoukkue pääsikin ottelussa 1– 0-johtoon, kun pelattuna oli kaksi minuuttia. Henri Heikkilä pääsi pivotmaisesta vääntötilanteesta pudottamaan pallon alaspäin, ja Juho Alasuutarille jäi turhan runsaasti tilaa laukoa pohjalta vasurillaan. ”Juppis” Savolainen (vas.) oli torjuntayrityksessään mukana, mutta ei voinut laukaukselle lopulta mitään.

Ottelu jatkui aaltoillen. KaDyn Markus ”Rage” Rautiainen sai vastuuta ottelun alkuminuuteilta asti. Ensimmäinen voitettu laitahaasto vasemmalla johtikin hyvään laukaukseen, jonka sieviläisveskari torppasi. Kolmannella minuutilla nähtiin KaDyn 2 vs. 1 -tilanneaihio, mutta Santi Sardàn syöttö ”Ara” Muridiyazdille jäi hieman liian hiljaiseksi. Ensimmäisellä puolikkaalla KaDyn paikat jäivät aika vähiin ajoittaisesta hyvästä pallonhallinnasta huolimatta. Mikko Kytölä sai hyvän laukauksen vasemmalta suoraan laitaluupista, mutta vain takatolpan ohi. Hyvää peliä esittänyt Santi pääsi kerran lähes nokikkain veskari Toivolan kanssa, joka kuitenkin vei viimeistelyajan pois vastaantulollaan.

Toisella puolikkaalla KaDy sai hyvän momentumin päälle. Kovia taklauksia nähtiin, virhetilit alkoivat karttumaan ja keltaisia kortteja vilauteltiin molemmille joukkueille. Santi sai 24. minuutilla pelatun hyvän kombinaation kautta loistopaikan, mutta Toivola oli jälleen KaDyn maalijuhlien tiellä. Viimein seuraavalla minuutilla Jani Korpela löysi sivurajapotkusta keskelle unohdetun Sergei Korsunovin (oik.), joka sijoitti varmasti alakulmaan ja vei lukemat tasoihin 1–1. KaDyn peli kulki hyvin ja voittajaosakemarkkinoilla jyväskyläläisten arvo oli nousussa. Odotuksille saatiin kuitenkin paha kolaus, kun SiFu sai vapaapotkun vaaralliselta paikalta ja Jarmo Junno laittoi kovan laukauksen sisään. sege2016-17.jpg

KaDy haki tasoitusta vimmatusti ja otti aikalisän 34. minuutilla, josta jauhanta reikäpaidalla alkoi. Tutusti reikäpaidan puki päälleen ”Sege” Korsunov. Laukauksia saatiin aikaan, Jani Korpelalla ja Santi Sardàlla oli paikat, mutta Toivolaa ei saatu enää ohitettua.

Erikoista

Sievi hävisi runkosarjassa vain yhden ottelun, mutta välierä- ja finaalisarja vaativat siltäkin viisi peliä. Tämäkin kielinee siitä, että Futsal-Liiga on tasaisempi ja tasaisempi vuosi vuodelta.

Päävalmentaja Mikko Kytölän kommentit

– Viidessä pelissä parempi voittaa, eli onnittelut Sieville. Pitää kivuta lähelle huippua, että sinne voi joskus nousta – ja ilman muuta KaDy sinne nousee vielä. Tälläkin kertaa pienet marginaalit ratkaisivat ottelun, joten voi sanoa että kaikki oli senteistä kiinni.komik_300px.jpg

– Uskon, että pelasimme kauden lopppuvaiheessa monessa mielessä parasta futsalia mitä Suomessa on nähty. Kun tähän vielä lisää koko kauden perspektiivin ja meidän uskomattoman kehitystarinamme, niin voin vain olla tosi ylpeä tästä joukkueesta. Käsittämätön tasonnosto playoffseissa toi meille miltei mestaruuden.

Myös taustat ja kannattajat olivat jotain uskomatonta – tällaisia kokemuksia emme koskaan unohda. Pelaajan näkökulmasta yksi hienoimmista jutuista oli tietty kannattajien sitoununeisuus. Tästä on hyvä jatkaa.

Parhaina palkitut:

KaDy: Jukka Kytölä

Sievi FS: Miika Toivola

Yleisöä: 1112

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
1 - 001:35Alasuutari JuhoHeikkilä Henri
1 - 124:48Korsunov SergeiKorpela Jani
2 - 132:03Junno JarmoEi syöttäjää
Varoitukset:
AikaVaroitettu pelaajaVaroitus
00:00Kytölä MikkoKeltainen
00:00Korpela JaniKeltainen
00:00Junno JarmoKeltainen
00:00Heikkilä HenriKeltainen
Vaihdot:
AikaUlosSisään
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
6Kytölä Jukka
Kenttäpelaajat
7Tolvanen Kimmo
Kenttäpelaajat
8Korpela Jani
Kenttäpelaajat
9Muridiyazd Arash
Kenttäpelaajat
11Kytölä Mikko
Kenttäpelaajat
12Korsunov Sergei
Kenttäpelaajat
14Rautiainen Markus
Kenttäpelaajat
23Sardà Santi
Kenttäpelaaja
30Savolainen Juha-Matti
Maalivahdit