Leijona Futsal - KaDy (3 - 8)

Aika: 23.9.2017 14.00
Paikka: Toijalan monitoimihalli
Sarja: Futsal-Liiga

Huolellisesti ja määrätietoisesti, joskin kapealla ringillä kauteen valmistautunut KaDy antoi todellisen myrskyvaroituksen liigakauden 2017–18 avausottelussa. Leijona Futsal, niin ikään yksi sarjan kolmesta suurimmasta mestarisuosikista, jäi punamustan tornadon alle Toijalassa karuin numeroin 3–8 (1–5).

rautiainen-2017-18.jpgOttelun ratkaisutahdit lyötiin jo 11 minuutissa KaDyn karatessa 1–5-johtoon. Toisella peliminuutilla Markus Rautiainen (vas.) haastoi vasemmassa laidassa ja laukoi takatolppaa kohden. Leijona-puolustajan oikeaoppisesta luuttuamisyrityksestä huolimatta Jukka Kytölä sai liu’uttua pallon rysään. Kotimaisen futsalkauden avausmaali siis ansaitusti Kytölälle.

LeiF tasoitti mainiolla kuviolla vain muutamia sekunteja myöhemmin. Totutun vahvasti koko illan painineen Petri Grönholmin oikea-aikainen jalkapohjajättö vapautti vasemmalle Dušan Milojevićin, jonka vasuri puhui myrkyllisesti.

Dynamo ei tästä hätkähtänyt vaan hyökkäsi monipuolisesti peluuttaen seitsemää kenttäpelaajaa. Kytölän kulmapotkuluupista Sergei Korsunov pamautti jälleen kerran suoraan volleysta eurogoal-osuman aivan oikeaan yläkulmaan. Hetkeä myöhemmin Jani Korpela väänsi pallon väkisin LeiF:n rangaistusalueelle, josta Arash Muridiyazd sai tarjoiltua Korsunoville. Toinen yläkulmaosuma ja tilanteeksi 1–3.

Korpela jatkoi väkevää 1 vs. 1 -esitystään tarjoilemalla vasemmalta laidalta pallon takatolpalle Juho Rinteelle, joka neppaili Joman tolppien väliin kaimansa Laineen kautta. Ja 11. minuutilla ”Soldier” Korpela (kuvassa oikealla vielä hiukset päässään) kruunasi korpela-2017-18.jpgtehoiltansa haastamalla vielä kerran samasta laidasta ja laukomalla pallon itse takakulmaan.

Ensimmäisellä puoliajalla ei nähty lisäosumia, mutta heti toisen puoliajan alkuun Kytölä katkaisi löysän syötön hyökkäysalueella ja latasi omasta kuljetuksesta pallon ohi Tuomas Kallioisen, joka oli vaihdettu Leijona-uunille jo avauspuolikkaalla.

LeiF pyöritti viimeiset 15 minuuttia perusvarmaa, mutta varsin tehotonta 5 vs. 4 -peliä Miikka Hurme ”reikäpaitanaan”. Kertaalleen Korsunov pääsi prässäämään pallon suoraan tyhjään LeiF-maaliin huipentaen henkilökohtaisen iltansa hattutemppuun.

Leijonakin onnistui vielä kahdesti ohittamaan Juha-Matti Savolaisen, joskaan ei kertaakaan ylivoimapyörityksen turvin. Kylän oma poika Jussi Nyström muistutti, että hänen heikompikin vetojalkansa, vasuri, on vaarallisempi kuin keskivertotallaajan parempi vetojalka. Lopussa Henri Ojala survoi maalinedusruuhkasta lohdutusosumalla loppunumeroiksi 3–8. Tätä ennen Markus Rautiainen oli tosin laukonut pallon kertaalleen tyhjään maaliin LeiF:n ylivoimaviritelmän aikana.

Korsunov (3+0) ja Kytölä (2+2) heiluttivat tutusti tahtipuikkoa, mutta koko punamusta nippu onnistui Toijalan iltapäivässä hyvin. Niin kuin edelliselläkin Toijalan-visiitillä tasan viisi kuukautta sitten (viides ja ratkaiseva välierä) Mikko Kytölä seurasi ottelun katsomon puolelta pelikiellon johdosta. Viime kauden pelaaja-valmentaja oli tälläkin kertaa tyytyväinen näkemäänsä:

– Oli ihan ok startti kaudelle; tulos nyt ainakin tyydyttää jokaista. Pystyttiin vastaamaan fyysisen pelin kutsuun, voitettiin kaksinkamppailuita aika hyvin, vanhempi Kytölä erittelee.

Joukkue toimi kollektiivina hyvin; ei sieltä tarvitse nostaa ketään esille. No, toki esimerkiksi ”Kajuk” (Jukka Kytölä) ja ”Rage” (Markus Rautiainen) pelasivat huomattavan isot minuutit ja silti jaksoivat lopussa painaa loppuun asti hyvällä jalalla. Kuntopuolella on tehty oikeita asioita Misterin (Vasko Vujović) aikakaudella. Toisella puoliajalla myös kierrätettiin pelaajia: säästyy jalkoja huomisen Sievi-kamppailuun, Kytölä päättää.

Erikoista

– Leijona Futsal teki kaikki maalinsa ”sisuuntuneena” alle 64 sekunnin sisällä KaDyn edellisestä maalista.

– KaDyn kapteenistoa ei ole vielä virallisesti valittu, mutta Jukka Kytölä sai kunnian kantaa nauhaa. Kuten tarkkaavaisimmat kannattajat varmasti huomasivat, Kytölä pelasi poikkeuksellisesti isoveljensä Mikon 11-paidalla.

– Syyskuussa rosteriin Tampereelta liittynyt vahvistus Tero Intala katseli kuvioita vielä penkin puolelta, mutta hänen vuoronsa tositoimissa koittanee pian.