GFT - KaDy (2 - 1)

Aika: 7.10.2017 16.00
Paikka: Opinmäen koulu, Espoo

rinne-2017-18.jpgFutsal-Liigan kierroksen ennakolta kovalaatuisin ottelu pelattiin Espoossa Golden Futsal Teamin ja KaDyn välillä. Yhtenä mestarisuosikkina vahvasti liigakautensa aloittanut KaDy koki ensimmäiset pistemenetyksensä isäntien viedessä ottelun Tom Korolaisen jatkoaikamaalilla 2–1. Näin ollen jaossa olleet kolme sarjapistettä jaettiin samoin 2–1.

KaDy hallitsi avausjaksoa runsaasti; lähimpänä maalintekoa olivat Kytölän veljekset Mikko ja Jukka, jotka laukoivat vuorollaan maalikehikkoon. Totuuden nimissä tolppaan osui kertaalleen myös GFT, joka onnistui myös värkkäämään iltapäivän avausmaalin, kun Ari Makowskin matalan vapaapotkun ohjasi maalinedusruuhkasta sisään Antti Arvola. Dynamon painostus toi tuloksen minuutti ennen puoliaikasummeria, kun Sergei Korsunov laukoi onnistuneesta rajapotkukuviosta ärhäkästi ja Juho Rinne (oik.) pamautti GFT-vahti Antti Koivumäen torjuman ”reboundin” verkkoon.

intala-2017-18.jpgToinen puoliaika oli hieman tasaisempi, joskin KaDy loi yhä enemmän vaarallisia maalipaikkoja. Lisäosumia ei tullut kumpaankaan päätyyn muutamasta hyvästä rakentelusta huolimatta. Kahden edellisen ottelun sankari Markus Rautiainen laukoi ahkerasti, mutta tällä kertaa ilman tulosta. Dynamon tuorein – ja syksyn ainoa – pelaajahankinta Tero Intala (vas.) debytoi kentällä.

Viiden minuutin jatkoajalla GFT rokotti karulla tavalla. GFT prässäsi ylhäältä aktiivisesti, KaDyn maalivahti Juha-Matti Savolainen otti alimpana miehenä pallollisena riskialttiin kosketuksen prässinpurussa, Tom Korolainen ehätti katkoon ja sai namutella pallon läheltä tyhjään maaliin. KaDy pyöritti kaksi ja puoli minuuttia sujuvasti rullaavaa ylivoimapeliä, mutta tulos jäi laihaksi.

Ottelua luonnehti molempien joukkueiden millintarkka puolustaminen maajoukkuemaalivahteja myöten, muutamat raisut pystypainit sekä – valitettavasti – KaDyn aiemmilta kausilta turhan tuttu tehottomuus maalipaikoissa, joita se loi huomattavasti kotijoukkuetta runsaammin. Kapteeni Mikko Kytölä ja Juho Rinne katselivat keltaista korttia taktisista rikkeistä.

– Ensimmäisten viiden minuutin aikana pelasimme erinomaisesti luoden maalipaikkoja; vastustaja oli sillassa. Emme kuitenkaan olleet tarpeeksi fokusoituneita maalintekoon. Ja kuten sanotaan, jos et käytä tilaisuuksiasi, vastustaja sen tekee. Juuri näin kävi yhden virheemme jälkeen.

– GFT:n johtomaalin jälkeen jatkoimme maalipaikkojen tehtailua ja saimme lopulta tilanteen tasoihin 1–1, summasi päävalmentaja Vasko Vujović ottelun jälkeen.

– Toinen puolisko ei ollut järin erilainen: emme onnistuneet tonteistamme. Jatkoajalla yksi perusvirhe lahjoitti vastustajalle toisen johtomaalin, jota emme enää ehtineet kuitata. Aina enemmän maalipaikkoja luova joukkue ei voita ottelua: tänään oli sellainen ilta.

­– Tämä oli meille hyvä oppitunti, Vujović päättää.

Sarjataulukon yläpää tiivistyi huomattavasti, kun kaikki kärkijoukkueet ovat illan tuloksen myötä nöyrtyneet pistemenetyksiin. KaDy jatkaa piikkipaikalla perässään Sievi FS sekä vähemmän otteluita pelanneet Ilves ja SoVo. KaDyn parhaana palkittu Korsunov jatkaa pistepörssin kärjessä tehoin 4 + 2 (4 ottelua).

Palkitut:

GFT: Tom Korolainen

KaDy: Sergei Korsunov

Yleisöä: 69

Seuraava ottelu

Seuraavaksi KaDy kohtaa Jyväskylän Monnarilla paikallisvastus Riemun. Maankuuluun Jyväskylän ”derbyyn” odotetaan keskiviikkoiltana 11.10. nelinumeroista yleisömäärää ja äärimmäisen sähköistä ottelua. Syksyn derbyn kotijoukkue on Riemu, mutta myös Dynamolla on muutamia ennakkolippuja myynnissä.

1 - 013:46Arvola AnttiMakowski Ari
1 - 118:45Rinne JuhoKorsunov Sergei
2 - 142:10Korolainen TomEi syöttäjää
00:00Rinne JuhoKeltainen
00:00Kytölä MikkoKeltainen
00:00Makowski AriKeltainen