Riemu - KaDy (1 - 10)

Aika: 11.10.2017 19.00

Jyväskylän futsal-herruudesta ei ole epäselvyyttä: KaDy musersi paikallisvastustaja Riemun kauden ensimmäisessä derbyssä lukemin 1–10 (1–4). Isännät sinnittelivät pelissä mukana hieman toistakymmentä minuuttia, mutta lopulta ottelusta tuli yksipuolinen maalintekoharjoitus, kun edelliskausien tehopelaajiaan menettänyt Riemu ei saanut hönkää päälle. Suurilukuisen KaDy-yleisön iloksi Monnarin tiistai-illassa nähtiinkin mainioita oivalluksia ja erinäisiä poikkeuksellisen kauniita maaleja.

Ennakkoasetelmat

Edellinen #DerbyJKL päättyi hieman yllättäen maalipaikkoja hukanneen KaDyn jatkoaikatappioon. Tämän jälkeen Riemun avainpelaajat Tom Korolainen ja Ville Vähäkoitti siirtyivät Espooseen, ja alkaneella kaudella liikuntalaiset ovat ajaneet useita uusia nimiä sisään joukkueeseen.

Tunnelma oli katossa alusta lähtien. (Kuva Harri Pirinen)

Juuri Korolainen rokotti Dynamoa syksyn ensimmäisessä tappiossa, kun GFT vei jatkoajan nimiinsä kotonaan. Niin Espoossa kuin edellisessä kotiottelussa FC Kemiä (1–0 voitto) vastaan KaDyn maalihanat oli kierretty turhan tiukasti kiinni, mutta kauden voi sanoa alkaneen muikeasti: joukkue piti hallussaan sarjan kärkipaikkaa.

Tätä muikeutta riemulaisten oli tarkoitus pelaajavalmentaja Sakari Holopaisen johdolla horjuttaa. Toisin kävi.

Mikä ratkaisi

korsunov-2017-18.jpgRiemu aloitti alhaalla makaavalla puolustuksella, joka ei ottanut turhia riskejä. Kuinka ollakaan, tällä kaudella useita kertoja nähty laitamurtautuminen johti yllättävän helppoihin tuloksiin, kun Sergei Korsunovin (oikealla; illan tehot: 3+0) poikittaissyöttö lipsahti Riemu-puolustajan jalasta maaliin jo toisella otteluminuutilla. Isännät eivät kuitenkaan lannistuneet: hetkeä myöhemmin Riemun Pauli Pylvänäisen tossut perinyt Elias Huhtinen paini pallon itselleen Niila-Ville Laitisen maalin edessä ja upotti kärkkärin verkkoon. Näin isännät käyttivät tehokkaasti paikkansa: kahta tai kolmea enempää niitä ei siunaantunut koko ottelussa.

Riemun pakka pysyi kutakuinkin kasassa kymmenisen minuuttia Huhtisen maalin jälkeen. ”Sege” Korsunov pääsi laukomaan hyvästä paikasta annetusta vaparista, ja Markus Rautiainen (1+3) hassutti itsensä pommittamaan pallon maalirautoihin, mutta ratkaisua näistä tilanteista ei saatu. Arash Muridiyazdin (0+1) ja Jukka Kytölän (3+0) unohtaminen puolustuksen selustaan 16. minuutilla kuitenkin näytti, kuinka helposti isäntien puolustus saatiin rakoilemaan. Tilanteeksi 1–2.

Sankarista antisankariksi muuttunut Huhtinen tarjoili miltei heti johtomaalin jälkeen Korsunoville uuden vaparin hyvältä sektorilta. Yllättävä laukaus meni etukulmasta sisään. 1–3.

Vielä hetkeä ennen taukoa Dynamo tarjoili yleisölleen namusia, kun ”Kajuk” Kytölä katkaisi isäntien pitkän syötön, nousi pallon kanssa ja syötti Mikko-veljelleen (2+3). Kippari ”Komik” pudotti pallon tukijalan takaa ”Rage” Rautiaiselle, joka ampui parkettinuoliaisen vastapalloon. 1–4.

Joissain derbyissä tappioasemassa on sisuunnuttu, mutta tällä kertaa siihen ei tullut tilaisuutta. Riemun prässäävämpi pelitapa johti takaiskuihin kahdesti jakson alussa. Ensin ”Kajuk” ampui yläriman alle hiotun kuvion päälle, sitten ”Komik” pääsi namuttelemaan prässinpurun jälkeisen sahauksen seurauksena. 1–6.

intala-2017-18.jpgPelin viimeisellä neljänneksellä ”Segen” kaksi Rautiaisen ja Monnarilla debytoineen Tero Intalan (vas) pohjustamaa maalia olivat nekin kaunista katseltavaa, ja Kytölät iskivät maalin mieheen Riemun hakiessa lohtumaalia reikäpaitamaalivahdilla. Riemu sai pallon kerran lujaa ylähirteen, mutta lopulta tulostaululla seisoi lukemat 1–10.

Kausi on vasta alussa, ja kevään derbyssä vastassa voi olla täysin toisen näköinen Riemu. Siihen saakka kaupungin kuninkuus on kuitenkin Dynamolla – kuningattaruudesta mitelläänkin jo 18.10. kaikkien aikojen ensimmäisessä naisten derbyssä.

Vaskon kommentit

Noudatimme taktiikkaa erittäin hyvin. Nyt alkavat monet treeneissä huolella harjoitellut asiat heijastua myös hyökkäyspeliimme, tuumasi KaDyn päävalmentaja Vasko Vujović tyytyväisenä.

– Peli oli meiltä hyvä myös mentaalipuolella. Pysyimme rauhallisina tiukoissakin tilanteissa. Puolustimme yhtä tilannetta lukuun ottamatta tarkasti ja kärsivällisesti.

– Paikalla oli roimasti kannattajiamme ja tänään annoimme heille, mitä he halusivat: maaleja, ”Mister” summaa.

Kovat tehot 2+3 iskenyt Mikko "Komik" Kytölä fanilauman piirittämänä.