KaDy - Ruutupaidat (5 - 1)

Aika: 29.10.2017 13.30
Paikka: Monitoimitalo
Sarja: Futsal-Liiga


KaDy jatkaa Futsal-Liigan sarjakärjessä seitsemän ottelukierroksen jälkeen. Sunnuntai-iltapäivänä voittokulku jatkui vaasalaisen Ruutupaitojen kustannuksella maalein 5–1 (1–0).

(Kuvat: Martta Perälä)

KaDy-Ruutupaidat-29.10.2017-Kajuk.jpgPlayoff-viivan tuntumassa sarjataulukossa majaileva Ruutupaidat oli napannut lauantaina tärkeän 1–2-vierasvoiton Riemusta Monnarilla, mitä heidän päävalmentajansa Tomislav Krstevski piti viikonlopun päätavoitteen täyttymisenä jo ennen KaDy-ottelua. Lisäpisteet olisivat vaasalaisille bonusta.

Asiantuntijoiden silmissä KaDy lähti sunnuntain varhaisiltapäivän otteluun suursuosikkina, semminkin kun otteluohjelma tällä kertaa suosi punamustia. Alla oli hyvä treeniviikko ja lauantain lepo; vaasalaisilla tiukka edellispäivän matsi ja matkakilometrit. Lisäksi vieraiden paras pistemies Matias Träskbäck kärsi pelikieltoaan; KaDy sai parketille Tero Intalaa vaille tämän syksyn permanentin.

KaDy aloitti täydellä höökillä; syksyn aikana tutuksi tullut avausnelikko Kytölä–Kytölä–Korsunov–Rautiainen myllytti RP-päätyä kaikin keinoin minuuttitolkulla. Maalisarake jäi kuitenkin avaamatta, kun parhaatkin viimeistely-yritykset kilpistyivät tolppiin tai vaasalaisvahti Zlatko Bozinovskiin. Avauspuolikkaalla KaDy kärsikin maalintekovaikeuksista eikä saanut pallonhallintaansa kääntymään tuloksiksi.

Alkujärkytyksensä jälkeen myös vaasalaiset heräsivät pelaamaan korkeammalla tasolla haastaen muutaman kerran KaDy-puolustusta väkevästi. Dynamon rikkeetkin täyttyivät, mutta 10 metrin täplälle ei sentään menty. Lopulta Jani Korpela, joka oli peräti kolmen huiliottelun jäljiltä palannut nälkäisenä kokoonpanoon, laukoi 18. minuutilla oikeaan yläkulmaan ja puoliajalle siirryttiin niukassa, mutta vähintäänkin ansaitussa 1–0-kotijohdossa.

KaDy-Ruutupaidat-29.10.2017-Sege.jpg

Toisella puoliajalla 80 tehokasta peliminuuttia vuorokauden sisällä urakoinut Ruutupaidat viimein putosi KaDy-kyydistä. Maalihanatkin aukenivat: maajoukkuekolmikko Korsunov – Kytölä – Kytölä pyöritteli Ruutupaitojen puolustusta solmuun muutamaan otteeseen ja peli oli 31 minuutin kohdalla jo aivan ratkaisevan tuntuisesti 4–0. Jälkimmäisellä puoliajalla oli vieraiden vuoro napsia riketili täyteen ja siihen kerta kiellon päälle. Markus Rautiainen ei kuitenkaan ohittanut Bozinovskia kympistä. Sen sijaan kapteeni M. Kytölä katseli kertaalleen keltaista korttia käsivirheen seurauksena.

Viimeisellä minuutilla Ruutupaitojen Nicolas Tuisku rikkoi Niila-Ville Laitisen nollan, mutta myös punamustat kaunistelivat lopputulosta vielä yhdellä osumalla, jonka viimeisteli veljensä Mikon luuppisivurajasta Jukka Kytölä. Lopputulos 5–1 taisi lopulta olla melko tarkka voimasuhteiden ja ottelutapahtumien representaatio.

KaDy-Ruutupaidat-29.10.2017-Rage.jpg

KaDyn päävalmentaja Vasko Vujović oli pääosin tyytyväinen laveaan voittoon, joskin montenegrolainen löysi pelistä kehityskohteitakin.

Vastustaja keskittyi tänään puolustamiseen eikä muuttanut pelitapaansa, oli tilanne taululla sitten 0–0 tai 4–0. Toisaalta meidän pelaajillamme fokus katosi ajoittain varsinkin toisella puoliajalla ja annoimme huolimattomuuttamme vastustajalle muutaman maalipaikan. Tähän en ole tyytyväinen, Vujović erittelee.

Niila-Ville oli taas loistava maalivahtina. Lopulta kolme pistettä ja runkosarjan kärkipaikan säilyttäminen tyydyttävät. Seuraavaksi vaikeusaste nousee selvästi, kun matkaamme lauantaina Ilveksen vieraaksi. Päätavoitteemme on tästä hetkestä lähtien ensi lauantaissa. Ilveksen hyvin organisoitu puolustus laittaa hyökkäyspelimme todelliseen testiin, Vujović päättää.

Palkitut

KaDy: Jukka Kytölä

Ruutupaidat: Zlatko Bozinovski

Yleisöä: 173

Seuraava ottelu:

Seuraava ottelu pelataan Tampereen Tesomalla ja vuorossa onkin Suomi-futsalin moderni klassikko: Ilves FS vastaan KaDy. Pyöreä Joma potkaistaan liikkeelle lauantaina 4.11. klo 15:00. Rakas arkkivihollinen Ilves on sarjakakkosena muutaman pisteen KaDya perässä, joten kyseessä on kotimaisen futsalsyksyn ehdoton helmi.

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
1 - 017:20Korpela JaniKorsunov Sergei
2 - 025:11Korsunov SergeiKytölä Jukka
3 - 025:54Kytölä JukkaKorsunov Sergei
4 - 030:49Kytölä MikkoKorsunov Sergei
4 - 139:06Tuisku NicolasWennman Henrik
5 - 139:57Kytölä JukkaKytölä Mikko
Varoitukset:
AikaVaroitettu pelaajaVaroitus
00:00Kytölä MikkoKeltainen
Vaihdot:
AikaUlosSisään
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
1Laitinen Niila-Ville
Maalivahdit
6Kytölä Jukka
Kenttäpelaajat
8Korpela Jani
Kenttäpelaajat
9Muridiyazd Arash
Kenttäpelaajat
10Korsunov Sergei
Kenttäpelaajat
11Kytölä Mikko
Kenttäpelaajat
14Rautiainen Markus
Kenttäpelaajat
17Rinne Juho
Kenttäpelaajat
19Ikonen Jose
Kenttäpelaajat