Ilves FS - KaDy (3 - 0)

Aika: 4.11.2017 15.00
Paikka: Tesoman liikuntahalli, Tampere
Sarja: Futsal-Liiga



Kolme pistettä kirpaisevasti Ilvekselle kärkikahinassa

Miesten Futsal-Liigan kärkikamppailussa sarjakärki Kampuksen Dynamo joutui tunnustamaan tamperelaisen Ilves FS:n paremmakseen loppulukemilla Ilves FS – KaDy 3–0 (0–0).

KaDyn avausvitjana matsiin lähti Jukka Kytölä - Rautiainen - Korsunov - Korpela ja “Juppis” Savolainen veskana.  Ilves FS avasi kenttäpelaajajoukkiolla Lahtinen - Ahokas - Torvinen - Lintula ja maalille asteli tällä kaudella ykkösveskaksi muodostunut Leo Rantanen.

Alkutahdit Tesomalla

KaDy sai aikaan muutamia hyviä laukauksia ensimmäisen puoliajan alussa, mutta ilman tuhannen taalan paikkoja jäätiin. Ilveksen ryhmitys oli aika matalalla, ja pallonhallintatilanteen vaihdoissa yleensä kolme keltapaitaa löytyi omalta kenttäpuolikkaalta. Ilveksellä oli myös omat tilanteensa, jotka syntyivät lähinnä vastahyökkäyksinä KaDyn virheistä ja menetyksistä. Eräs ottelun käännekohdista oli KaDyn tähtipelaaja, pistepörssikärki Sergei Korsunovin missaama 6 metrin rankkari: Ilves-vahti, rankkarispesialisti Leo Rantanen venyi komeaan kaksoistorjuntaan. KaDy jäi ilman pukukoppimaalia, ja Ilves FS taas sai pukukoppitorjunnan. 6 metrin rankkari tuomittiin kädellä pelaamisesta.

Toinen näytös

Toisella puoliajalla maalihanat pääsi avaamaan kotijoukkueen Juhana Jyrkiäinen kulman jälkitilanteesta 27. minuutilla. Kuusi minuuttia myöhemmin Lassi Lintula kasvatti johdon kahteen maaliin. KaDy aloitti reikäpaitajauhannan hyvissä ajoin noin kuusi minuuttia jäljellä, pallonhallinta-aikaa kertyi hyvin, mutta hyvät laukaukset ja penetraatiot maalin eteen jäivät vähiin.

Näin KaDy ei saanut kuparista rikottua tasakentällisin eikä 5 vs. 4 -ylivoimalla, joten tamperelaiset pääsivät juhlimaan täyttä pistepottia. Illan voimahahmo Jyrkiäinen kaunisteli vielä lopussa loppulukemiksi 3–0.

Ilves-KaDy-4.11.2017-hassakka-ipan-maalilla.jpg

(Kuva Siiri Perälä)

Liigakärjen tiukka asetelma

Jyväskyläläiset jatkavat tappiosta huolimatta liigan piikkipaikalla, mutta kärki tiivistyi huomattavasti. Ilves FS, SoVo ja Sievi hengittävät niskassa.

Päävalmentajan kommentit

KaDyn päävalmentaja Vasko Vujović otti tappion vastaan tyynenä:

Hallitsimme peliä 1. puoliajan loppuun, saamaamme rangaistuspotkuun asti. Epäonnistuneen rankkarin jälkeen ja toisella puoliajalla pelimme oli heikompaa: keskittyminen katosi ja muutamassa herkässä käännekohdassa emme olleet valppaina.

Peli lähti meiltä väärille raiteille ja alkoi tulla harhasyöttöjä. Oli parempi kohdata nämä vaikeudet nyt kuin myöhemmin, niin pystymme rakentamaan ratkaisuja.

Ilves FS muuttaa uuteen kotihalliin

Pyhäinpäivä oli moninkertaiselle Suomen mestarille Ilvekselle myös jäähyväisten juhlaa, sillä joukkue hyvästeli kotikenttänsä Tesoman palloiluhallin vain 1,5 vuoden residenssin jälkeen. Tupsukorvat muuttavat tänä talvena upouuteen Kauppi Sports Centeriin.

Yleisöä: 169

Palkitut:

Ilves FS: Leo Rantanen

KaDy: Jukka Kytölä

Seuraava ottelu

la 11.11. KaDy  PJK klo 18:30, Monnari

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
1 - 026:51Jyrkiäinen JuhanaLahtinen Tomi
2 - 032:38Lintula LassiJyrkiäinen Juhana
3 - 038:59Jyrkiäinen JuhanaEi syöttäjää
Varoitukset:
AikaVaroitettu pelaajaVaroitus
00:00Jyrkiäinen JuhanaKeltainen
00:00Korsunov SergeiKeltainen
00:00Korpela JaniKeltainen
Vaihdot:
AikaUlosSisään
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
6Kytölä Jukka
Kenttäpelaajat
8Korpela Jani
Kenttäpelaajat
9Muridiyazd Arash
Kenttäpelaajat
10Korsunov Sergei
Kenttäpelaajat
14Rautiainen Markus
Kenttäpelaajat
17Rinne Juho
Kenttäpelaajat
19Ikonen Jose
Kenttäpelaajat
30Savolainen Juha-Matti
Maalivahdit