KaDy - PJK (10 - 2)

Aika: 11.11.2017 18.30

KaDylle selkeä voitto PJK:sta

KaDy otti selkeän voiton maalein 10–2 (2–2) Pirkkalan PJK:sta, joka oli Futsal-liigan sarjataulukossa seitsemäntenä ennen lauantaita. Tasaisen ensimmäisen puolikkaan jälkeen jyväskyläläisten maalihanat aukesivat heti toisen puoliajan ensimmäisellä minuutilla. KaDy jatkaa voitolla liigan tiiviin kärjen ykkösenä. Maajoukkueleirille marraskuussa matkaavat Jukka Kytölä, Sergei Korsunov, Jani Korpela ja Markus Rautiainen juhlivat kaikki kahta maalia, samoin Arash Muridiyazd.

Ennakkoasetelmat

KaDy lähti matsiin ennakkosuosikkina, mutta alla oleva nollille jääminen Ilvestä vastaan sai tietenkin kannattajien takaraivot pohtimaan aukeavatko maalihanat nyt paremmin? PJK:lta löytyy sekä kokemusta vaikkapa Timur Inapshba, että nuorta kyvykkyyttä, kuten maajoukkuemaalivahti Kasper Kangas ja taitava kenttäfutsalista Atte Ekholm. Pirkkalaisporukka on siis aina yllätysvalmis.

Tasainen eka parikymppinen

PJK pääsi piirtämään ensimmäisen riimun tulostaululle, hyvän pivotkääntymisen jälkeen Lauri Lätti pystyi liruttamaan pallon "Nippe" Laitisen ohi 7. minuutilla. Arash Muridiyazd toi kauniin sivurajakuvion myötä kuitenkin punamustat tasoihin 4 minuuttia myöhemmin.

PJK:n vahvuuksina nähtiin odotetusti nopeat vastahyökkäykset ja Kasper Kankaan maalivahtipelaaminen. 3 vs. 2 -tyyppisiä ’kaasu pohjassa eteenpäin’ -tilanteita muodostui muutamia, mutta KaDy sai torpattua ne tai PJK:n viimeistely epäonnistui.

KaDy kierrätti palloa ja tuhannen taalan tonteille siirreltiin maltilla, silti tuntui maalihana kovin kuivahtaneelta. Lisäksi KaDyn syöttövirhe pohjalla nostatti pirkkalalaisten pistetoiveita, kun Kalle Strömberg pääsi laittamaan vieraat johtoon 1–2. KaDy taisteli kuitenkin taululle tasatuloksen ennen taukoa, ”Zege” Korsunov sai syötön oikeaan hyökkäysnurkkaan, ja pisti sieltä ”Kajuk” Kytölälle namupassin heittää kampe pömpeliin ajassa 19:17.

Maalaustalkoot ennen lauantaisaunaa

KaDy tuli tauolta vahvana ja ”Kajukin” kulmasta ”Sege” Korsunov jysäytti yläkulmaan ajassa 20:41. Sama kaksikko järjesteli lukemat 4–2 tauluun noin kolme minuuttia myöhemmin. Tällä kohtaa PJK pyrki nostamaan prässiään, ja Timur Inapshban johdolla vastustajalla olikin muutamia hyviä hetkiä, joissa ”Nippe” Laitinen joutui venymään mm. torjuessaan vaarallisen puskun ja heti perään yläkulmaan suuntautuneen laukauksen. 33. minuutilla Jukka Kytölä tykitti Jani Korpelan syötöstä komean vedon vasemmalta sisään. PJK päätti heti pyrkiä reikäpaitapelillä kuromaan etumatkaa kiinni. Maajoukkuemaalivahti Kasper Kangas hoiteli itse reikäpaitapelaamista.

PJK:n reikäpaitamyllyn siipiin törmäili kuitenkin jatkuvasti punamusta lepakkohirviö, ja nahkakuula toimitettiin viimeisen seitsemän minuutin aikana pirkkalaisten verkkoon 5 kertaa. Loppulukemiksi naulattiin siis 10–2.

KaDyn tehokkain oli lauantain Keskisuomalaisen isänpäiväennakossakin komeillut Jukka Kytölä tehoilla 2 + 3. Sergei Korsunov, Jani Korpela, Arash Muridiyazd ja Markus Rautiainen juhlivat kaikki kahta maalia.

Ensiesiintymiset kauden liigakentällä tekivät Jesse Kalliokoski ja Kimmo Tolvanen. Mikko ”Komik” Kytölä huilasi myös tämän pelin pikkuvaivan takia.

Päävalmentajan kommentit

Päävalmentaja Vasko Vujovic kommentoi: ”Pelasimme kaksi erilaista puoliskoa. Ensimmäinen puoliaikakaan ei ollut huonoa peliä, mutta keskittymisvirheet antoivat kaksi helppoa maalia vastustajalle. Jälkimmäisellä puoliajalla pääsimme normaalille tasollemme. KaDyn fanit ovat uskollinen joukko, joille on mukava antaa paljon maaleja.”