Mad Max - KaDy (2 - 3)

Aika: 18.11.2017 15.00
Paikka: Apian urheilutalo, Valkeakoski

Pirkanmaalle valtatietä 9 pitkin suuntaavia vierasreissuja mahtuu runkosarjaan viisi; niistä tällä kertaa vuorossa oli vuoden tauon jälkeen Valkeakoski. Isäntäjoukkue Mad Max oli vuosina 2004–10 Suomi-futsalin edelläkävijäseuroja, mutta jäi kehityksestä hieman jälkeen 2010-luvulla, jolloin KaDy puolestaan nousi valtakunnalliseen eliittiin.

Keväällä 2016 "Koirat" putosivat lopulta Ykköseen, mutta näyttivät heti seuraavalla kaudella 2016–17 kuuluvansa ehdottomasti Liigan puolelle. KaDyn saldo liigaotteluissa valkeakoskelaisia vastaan on ollut liki murhaava: 13 voittoa ja yksi kotitappio 16 kohtaamisesta. Apialla Dynamo ei ollut koskaan hävinnyt.ara2016-17.jpg

"Paluumuuttaja" Mad Max osoittautui kuitenkin odotetun sitkeäksi pähkinäksi purra eikä KaDy saanut tällä liigakierroksella kairattua täyttä pistepottia Valkeakoskelta. Varsinaisen peliajan loppunumeroiksi jäi Dynamo-näkökulmasta nihkeä 2–2 (1–2) isäntien osuttua 5 vs. 4 -ylivoimapelin turvin viimeisellä peliminuutilla. Kaksi pistettä sarjajohtaja KaDyn pussissa sentään matkaa Jyväskylään, kun Arash Muridiyazd (oik.) naulasi päätöslukemat 2–3 suoraan Jukka Kytölän kulmapotkusta jatkoajalla pitkän hallintajakson päätteeksi.

Uutta tulemista vahvasti yhden vuoden Ykkösen-visiitin jälkeen rakentava Mad Max siirtyi 5. minuutilla johtoon taitavan pelaaja-valmentaja Alejandro Peris Moran yläkulmapommilla yksinkertaisen kauniista sivurajakuviosta. KaDy-nelikko antoi erikoistilannepuolustuksessa liikaa tilaa mustapaitojen suurimmalle tähdelle. Muutenkin alkuminuuteilla isännät pistivät Dynamon tiukoille ja viljelivät takatolpalle kovia, vaarallisia palloja.

korpela-2017-18.jpgKaDy kuittasi minuuttia myöhemmin Jani Korpelan (vas.) runnottua kovan oppikirjasyötön takatolpalta sisään jollain epämääräisellä ruumiinosalla. Tarjoilusta vastasi oikealla laidalla näppärästi haastanut Sergei Korsunov. Ote siirtyi avausjaksolla enemmän KaDylle, joka pyöritti seitsemän pelaajan rotaatiota. Esitystään viikko viikolta petraava Jose Ikonen sai paljon vastuuta ja esiintyi vahvasti ykkösnyrkin tukena. Mikko Kytölä poti vielä sitkeää pikkuvaivaa ja reissasi Valkeakosken sijaan Ylöjärvelle naisten liigajoukkueen peluuttajaksi.

Puoliajalle Dynamo pääsi johdossa Jukka Kytölän tarkan alakulmalaukauksen siivittämänä. Seinäsyötön syvyydestä tarjosi Korsunov. Toinen puoliaika oli ajoittain vahvaa KaDy-myllytystä, mutta ottelu eteni pitkään vailla lisämaaleja. Korpela täräytti loistavasti pelatusta tontista keskisektorilta voimalla yläriimaan; erityisesti J. Kytölällä ja Dynamon parhaana palkitulla Markus Rautiaisella oli tuhannen taalan paikkoja. Maxien maalilla Mikko Ananin oli palautunut pelikiellosta ja pelasi jälleen KaDya vastaan loistavan matsin.

Mad Max aloitti "reikäpaitapelin" Riku Raikon ja Peris Moran johdolla yli neljä minuuttia ennen loppua. KaDy ei saanut prässättyä tai pidettyä palloa tuona aikana, vaan kotijoukkue sai pyörittää pakkopeliään pitkät tovit. Puntit tasasi lopulta ”Koirien” Matti Jussila onnekkaasta kimmokepallosta räjäyttäen Apian Urheilutalon lehterit iloisiin hurrauksiin.

Muridiyazdin jatkoaikavoittomaalin myötä KaDyn historian tappioton Valkeakoski-taika kuitenkin säilyi. Toista kertaa ei Mad Max KaDya yllättänyt ylivoimalla eikä voittomaalikilpailua tarvittu.

Päävalmentaja Vasko Vujović kommentoi vaikeaa ottelua:

– Pelistä tuli huomattavasti vaikeampi kuin mitä odotimme. Mad Max todisti jälleen pelaavansa altavastaajana ennakkosuosikkeja vastaan mainiosti, ainakin kotikentällään.

– Loimme paljon maalipaikkoja, joista olisi todella voinut ratkaista matsin jo aikaisemmassa vaiheessa. Kolmas maalimme roikkui ilmassa kauan, mutta kun sitä ei tullut, vastustaja pääsi ajoissa ”reikäpaitapeliin” yhden maalin takaa-ajoasemassa ja käytti tilaisuutensa.

– Jatkoajalla laatu ja fyysinen kunto olivat puolellamme ja saimme lopulta ansaitun voiton ilman voittomaalikilpailua. Uskon että voitamme seuraavan pelin ja lähdemme maaottelutauolle vähintään yhden pisteen sarjajohdossa.

Palkitut:

Mad Max: Mikko Ananin

KaDy: Markus Rautiainen

Yleisöä: 169

Seuraava ottelu

KaDy jatkaa liigapelejä lauantaina 25.11., kun syyskierroksen päätösotteluun saapuu vieraaksi Sergei Korsunovin ja Tero Intalan entinen seura PP-70 Tampereelta. Kyseessä on myös vuoden 2017 viimeinen kotiottelu, sillä "kevätkierros" pyörähtää KaDyn osalta käyntiin 16. joulukuuta Somerolla. Tervetuloa kannustamaan KaDya sarjakärjessä joulutauolle!