KaDy - PP-70 (3 - 0)

Aika: 25.11.2017 17.30

Kausi tuli puoliväliin, ja KaDy varmisti sarjajohtonsa. PP-70 pisti huolella kampoihin Monnarin lauantai-illassa, mutta toisella puoliskolla Dynamon rutiini oli liikaa tamperelaisille. Ottelu päättyi lukemin 3–0, ja illan hahmo oli liigan tämän hetken kuumin pelaaja, Sergei Korsunov.

Ennakkoasetelmat

Kauden viimeiseen kotipeliin odotettiin sarjasijoitustaan kovempaa vierasta. PeePee oli edellisessä ottelussa haastanut Sievin tosissaan eikä varmasti tulisi Jyväskyläänkään nöyristelemään. Vanhoja pelikavereita ”Sege” Korsunovia ja Tero Intalaa vastaan pelaaminen saattaisi sekin tuoda lisää kipinää peliin.

Pienellä marginaalilla sarjakärjessä kulkevalla KaDylla oli takana hankala vieraspeli Mad Maxia vastaan: sarjaan palanneet koskilaiset taipuivat vasta jatko-ottelussa. Toisaalta Dynamon edellinen kotipeli oli ollut melkoista hurlumheitä, kun PJK meni nurin lukemin 10–2. KaDy näyttääkin karistaneen niskoiltaan viime kauden runkosarjalle leimansa lyöneen tehottomuuden; puolustuspeli on tiivistynyt entistäkin tiukemmaksi paketiksi.

”Misterillä” oli laittaa kuponkiinsa maalivahtikaksikon lisäksi kaksi kentällistä rutinoituneita liigapelureita. Loukista kärsinyt Mikko Kytölä oli ulkona, mutta parketeille palannut Jesse Kalliokoski täydensi alkukaudesta paljon vastuuta saanutta joukkoa.

Ensimmäisellä puoliskolla tätä lähemmäs PP-maalia ei päästy. Pallo "Aralla", Mikko Ala-Hakuni rientää apuun. Kuva: Sami Virtanen.

Mikä ratkaisi

Vieraat eivät katselleet liikaa sarjataulukkoa, vaan haastoivat alusta alkaen tehokkaasti. Niila-Ville Laitisen maalitolpat helähtivät alkuminuuteilla pariinkin kertaan. Toisessa päädyssä Jani-Petteri Soinisen maali pysyi napakan puolustusmuodostelman suojassa – punamustat pääsivät kyllä kombinaatioillaan moneen otteeseen muodostelman sisään, mutta turhan ahtaisiin paikkoihin maalinteon kannalta. PP:n sinänsä laadukkaan korkean prässin myötä etenkin toisella jaksolla nähtiin myös herkullisia läpiajoja, mutta nämä Soininen pakotti vastaantuloillaan osoitteettomiksi chipeiksi.

Ensimmäisellä puoliskolla ei maaleja nähty, vaikka kummallakin joukkueella oli tonttinsa. ”Sege” kuittasi PeePeen tolpat laukomalla pallon kertaalleen kahden tolpan kautta kentälle. Turhautumista ei tauolle mentäessä ollut nähtävissä: peli pyöri ja vetopaikoille päästiin, ennemmin tai myöhemmin uppoaisi. Toisaalta PP:llä oli altavastaajana sama tilanne: jos avausmaali merkittäisiin vieraille, KaDyn kokema paine voisi alkaa häiritä peliä.

Toista puoliskoa ei kuitenkaan pelattu kuin alle kolme minuuttia, kun Jukka Kytölä ja Arash Muridiyazd pallottelivat keskilinjan tuntumassa ja loivat oikealle tyhjän tilan, johon Korsunov asemoi itsensä. ”Aran” oikea-aikainen syöttö jätti puolustajat armottomasti jälkeen, ja ”Segellä” oli kaikki maailman aika sijoittaa pallo PeePee-nuottaan.

Aina varma "Kajuk" Kytölä kantoi kapteeninnauhaa. Kuva: Sami Virtanen.

Puolitoista minuuttia myöhemmin Tero Intala, KaDyn toinen ex-PeePee, hankki kauden ensimmäisen tehopisteensä. ”Terdelli” jätti pallon näennäisen vaarattomaan paikkaan ”Segelle”, joka ei palauttanut syöttöä, vaan väänsi itsensä irti puolustajasta ja laukoi yläpesään.

Hetkeä myöhemmin PP:n Joona Valkama pelasi itsensä loistopaikkaan, mutta ”Nippe” torjui lähilaukauksen. Mainion pelin pelannut Niila-Ville joutui kuitenkin poistumaan parketilta kymmenisen minuuttia ennen loppuvihellystä saatuaan iskun leukaperiinsä. Siistissä ja urheilullisessa ottelussa ei siis kolhuitta selvitty. Parketille komennettu Juha-Matti Savolainen hoiti tonttinsa yhtä lailla hienosti – kerralla saatiin nollapeli kahdelle veskalle.

Lopullinen niitti ottelulle tuli, kun Jani ”Bambi” Korpela pääsi 33. minuutilla vastakkain Soinisen kanssa. Pehmeä kosketus ja nosto PP-vahdin yli: 3–0. Syöttäjänä oli Sergei Korsunov, kukas muu. PP:n takaa-ajo ei tuottanut tulosta, semminkin kun Matias Hovi puki reikäpaidan päälleen vasta ottelun viimeiselle minuutille.

Erikoista

Iltaa voi hyvällä syyllä sanoa Sergei Korsunovin illaksi. Ennen ottelua hänet palkittiin liigan lokakuun pelaajaksi. Tehopisteiden lisäksi ”Sege” on siis kerännyt kollegiaalista arvostusta: valinnan tekevät pelaajat keskuudestaan. Tehoilla 2+1”Sege” onnistui pitämään myös liigan pistepörssin kärkipaikan. Hänet äänestettiin ottelun nälkäisimmäksi pelaajaksi yleisöäänestyksessä, ja luonnollisesti hän sai myös isäntien parhaan pelaajan palkinnon.

Joulukuun alussa ”Sege” lähtee tietenkin myös maajoukkueen mukaan, kun Suomi puolustaa PM-titteliään. Seurakseen lokakuun pelaaja saa joukkuekavereistaan Kytölän veljekset, Jani Korpelan, Markus Rautiaisen ja Juha-Matti Savolaisen.

Sergei Korsunov sai lokakuun pelaajan palkinnon Tom Nevanpäältä. Kuva: Sami Virtanen

”Misterin” kommentit¨

Päävalmentaja Vasko Vujović myhäili tyytyväisenä ottelun jälkeen:

– Peli oli hyvä ja todella kiinnostava. Onnistuimme luomaan paljon paikkoja – maaleja olisi voinut tulla enemmänkin. PP puolusti hyvin ja lujaa. Niin mekin: nolla maalia omiin on aina hyvä.

– Olemme onnistuneet varmistamaan sarjan kärkipaikan kauden puolivälissä. Toinen puolisko tulee olemaan vaikeampi, mutta joukkue on koko ajan valmiimpi. Tähän saakka olemme pelanneet paljon pelejä vajaalla miehityksellä, ilman Mikko Kytölää tai Jani Korpelaa. Tällaisen pelin jälkeen on hyvä jatkaa.